ERKEK DENİZASLANININ 100'DEN FAZLA KARISI OLABİLİR VE ÜÇ AY YEMEK YEMEDEN YAŞAYABİLİR
Denizaslanları büyük koloniler içerisinde okyanusların birçok kayalık kıyılarında yaşarlar. Fokgillerde olduğu kadar karada ilerleme kabiliyetlerini kaybetmemiş ve karada da rahat hareket edebilecek bir vücut yapısına sahiptirler.
Denizaslanlarının yüzgeçleri karada ilerlemek içinde kullanışlıdır. İyi gelişmiş kaslara sahip olan ön yüzgeçleri uzundur ve ucunda tırnaklar bulunur. Daha kısa olan arka yüzgeçlerini vücutların altına doğru çevirip ilerlemek için kullanabilirler. Arka yüzgeçlerinin ortadaki üç parmağında tırnaklar bulunur; ama dışta kalan parmaklarının tırnakları küçülüp yok olmuştur.
Tüm yüzgeçayaklılar gibi çoğu zamanlarını kıyıya yakın sularda geçirirler. Irmakların denize aktığı bölgelerde, yani acı suda görülürler. Bu ırmakların tatlı suyunda çok nadir rastlanırlar. Çiftleşme ve üreme karada ve özellikle kendilerine tehlike yaratabilen hayvanların bulunmadığı, çok izolasyonda kalan kayalık kıyılarda ya da kayalık adalarda gerçekleşir.
Her erkek denizaslanının titiz bir şekilde bekçiliğini yaptığı kendine ait bir haremi vardır. Üreme zamanı gelince ilk önce erkekler toplanır ve birbirleri ile en iyi alanlar için dövüşürler. Bu kanlı dövüşlerde bazıları hayatını kaybeder. Sonunda zayıf erkekleri kötü alanlara kaçıran güçlüler en iyi yerlere sahip olurlar. Dişiler geldiğinde bütün bölge çoktan erkekler arasında paylaşılmış olur ve artık en kuvvetlileri bazen 80 dişiyi birden kendi hareminin içine alırlar. Bir erkeğin bu alanını bir an için bile terk etmesi mümkün olmadığı için, üreme zamanı boyunca 10 hafta hiçbir şey yemezler ve önceden geliştirdikleri yağ tabakaları ile hayatta kalırlar. Bu sebepten ötürü erkek hayvanlar daima dişilerden büyüktür.
HAREM SAHİBİ DENİZASLANI
ERKEK DENİZASLANININ 100DEN FAZLA KARISI OLABİLİR VE ÜÇ AY YEMEK YEMEDEN YAŞAYABİLİR Denizaslanları büyük koloniler içerisinde okyanusların birçok kayalık kıyılarında yaşarlar. Fokgillerde olduğu kadar karada ilerleme...