Hayata dair...

Hayat, sadece yaşadığımız yer değildir. Yada çetele tutar gibi ömrümüzün ne kadarını geçirdiğimiz, ne kadarının kaldığı ve yaşıyor olmamız da değildir. Hayat, seni kaç kişinin aradığı, kimin seni sevdiği, aşık olduğu da demek değildir. Kimi öptüğün, hangi sporu yaptığın, nasıl bir evde oturduğun... Hayat, ayakkabıların, markalı giysilerin, saçın, derinin rengi, cinsiyetin, nerede yaşadığın ve hangi okula gittiğin de değildir.

Aslında hayat; notlar, para, girmeyi başardığın yada başaramadığın üniversiteler de değildir. Hayat; çok arkadaş sahibi olmak yada yalnız kalmak, kabul görmek veya görmemek de değildir. Hayat bunlar demek değildir ve bunlardan ibarette değildir!..

Hayat; kimi sevdiğin, kime insanca davrandığın ve kimi incittiğindir. Kendin için neler hissettiğindir hayat. Öncelikle kendini sevmen, kendine saygı duyman ve değer vermendir. Güven, mutluluk ve şefkattir hayat. Arkadaşlarına destek olmak, yardımını esirgememek ve nefretin yerine sevgiyi, hoşgörüyü koymaktır.

Hayat; kıskançlığı yenmek, önemsemeyi öğrenmek, karşındakini dinlemeyi bilmek, saygı duymak, özverili olmak, almadan vermesini bilmek ve güven geliştirmektir. Hayat; neler söylediğin ve ne demek istediğindir!.. İnsanların sahip olduklarını değil, kendilerini oldukları gibi göstermeleridir.

Hayat; deneyim sahibi olmaktır ve tecrübeleri bizzat yaşayarak edinmektir. Deneyim en acımasız öğretmendir ama en iyi öğreten öğretmen de o'dur!.. Hayat; düşünceli olmaktır. Karşılaştığınız her insanın en az sizin kadar zorlu bir mücadele verdiğini bilmektir. Her şeyden önemlisi hayat; kendi hayatımızı başkalarının hayatını olumlu yönde etkilemek için kullanmayı seçmektir. İşte hayat bu seçimlerden ibarettir!..

Güncel Haberleri