HİZMET EDENLER UNUTULMAZ

Başarıya giden yol, zorluklarla, engellerle, imkânsızlıklarla, acılarla doludur. Bunları kabullenip, yola çıkan insanlarımız, sabır, azim ve sebatla, yılmadan, devam edenler ve başarıya da ulaşırlar. Asla unutulmazlar, eserleri...

Başarıya giden yol, zorluklarla, engellerle, imkânsızlıklarla, acılarla doludur. Bunları kabullenip, yola çıkan insanlarımız, sabır, azim ve sebatla, yılmadan, devam edenler ve başarıya da ulaşırlar. Asla unutulmazlar, eserleri ve hizmetleri ile de hep hatırlanırlar.
Bu insanlarımızla, halkımız, özellikle de çocuk ve gençlerimiz, hem gurur duyup, örnek alırlar., hem de, doğruluk, çalışkanlık, fedakârlık, cesaret, yardımlaşma, sadakat, adaletli olma, edepli olma, sorumluluk sahibi olma, güvenilir olma gibi, kültürümüze ait değerlerin, yaşandığı bir maziyi de tanırlar.
Ayrıca her insan için de, "VİCDAN" büyük bir nimettir. Her konuda, vicdanının sesini dinleyen bir insan, doğru yoldadır, başarısız olma gibi, bir şansı da yoktur. ülkemizde ve kentimizde, vicdanı, ilke edinmiş ve ön planda tutan, pek çok insanımız vardır.
Bu insanlarımızdan biri de geçmişte 10 yıla yakın, Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi, bugünde, göz doktoru olarak çalışan, Sayın Dr Zihni ERGüN’ dür. Başhekim olarak çalıştığı dönemde, hastane, bölgenin, tercih dilen sağlık kuruluşu haline gelmişti.
Hastaneyi, her ziyarette de Sayın ERGüN ve hizmetlerini hatırlarız.
Sayın Dr. ERGüN, işinin ehli doktordur. Hastalara karşı davranışı, güler yüzü, hasta ve yakınları ile olan iletişimi, örnek teşkil edecek niteliktedir. Hastalarının, BİYO-PSİKO- SOSYAL yönden sağlıklarını, en iyi şekilde değerlendiriyor, tanı teşhis ve tedavi de gerekli özeni de gösteriyor. Bugüne kadar da onlarca hastayı, tedavi etmiş, sağlığına kavuşturmuştur.
Sayın Dr. ERGüN, aynı zaman da iyi bir yöneticidir. Onun başhekim olarak göreve başladığı dönemlerde,  Yunus Emre Devlet Hastanesi, bölgenin, en büyük hastanesi olması hasebiyle iş yükü çok fazlaydı. Bilecik, Kütahya, Afyon bölgesinden, gelen hastalar ve Eskişehir de, SSK lıların, yegâne gidebildiği hastane olması sebebiyle de hastanenin, yükü bir hayli fazlaydı
Hastanenin, fiziki koşulları sağlık hizmetinin, kaliteli sunumuna, engel teşkil eder nitelikteydi. SSK hastanesi, 2005 yılında, 7 Ameliyat salonu ve 10 yataklı, bir yoğun bakımdan müteşekkildi, Hijyen koşullarını ve kalite standartları iyi değildi.
2005 yılında, Sağlık Bakanlığına devrolması ve Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında  göz hekimi Sayın Zihni ERGüN’ ün,  Başhekimliği döneminde, Yunus emre Devlet Hastanesi, birçok yeniliklerin, Eskişehir’de, ilk uygulandığı, sağlık kurumu haline dönüştü.
Sayın Dr. Zihni EERGü ve ekibiyle birlikte, ilin Eğitim ve Araştırma hastanesinde bile olmayan birçok ünite onun döneminde, Yunus Emre Devlet Hastanesinde hayat buldu.
SKK döneminde, ARENA programına malzeme olan ameliyathane,  onun döneminde, çelik kontrüksiyon bir yapıya kavuşturularak, 15 adet yeni modern ameliyathaneye kavuşturuldu. (Modern ameliyathane de, laminar flow, pendant sistemleri, koryon kaplama, paket hijyenik klima vb. birçok yenilik inşa edildi.) Bu ameliyathane ve yoğun bakımlar, dünya sağlık örgünün, kabul ettiği standartlara, haiz yapıldı
Ayrıca Onun döneminde, modern bir merkezi laboratuar gerçekleştirildi ve merkezi sterilizasyon ünitesi ve merkezi monitarisasyon sistemiyle, donatıldı. Son derece de modern yoğun bakımlar tamamlandı
2007 yılında, yani bundan 11 yıl önce, bu hizmetlerin anlamı çok büyüktü. Servislerden alınan kan ve kan alma ünitelerinden alınan kanlar, pnomotik sistemi denilen, bir sistemle, bir tuşla gönderilir hale getirildi.
Sayın Dr. ERGüN, döneminde, bölgede tek olan yanık ünitesi yapıldı, Yine bölgede tek olan Kornea (göz bankası) bankası kuruldu, Kanser tedavi üniteleri: Radyoterapi ünitesi, Nükleer tıp ünitesi, Pet-CT ünitesi, Taş Kırma ünitesi hizmete alındı.Anjiyografi ünitesi kuruldu.KVC ameliyathanesiyle birlikte, sayısız Açık Kalp Ameliyatı yapılır hale geldi.
Doğalgaz ile çalışan, merkezi çamaşırhane kuruldu.2005 yılında hastanede, toplam 3 adet defibrilatör varken, bu sayı 32 ye çıkartıldı. Dijital radyolojinin uygulandığı, ilk kamu hastanelerinin arasına getirildi. Hastane. Monitörler, Anestezi cihazları, Palsoksimetre, Lazer cihazları(argon lazer ve ürolojinin kullandığı lazer cihazları) vb. Bilgisayar altyapı ve donatımı komple yenilenerek son derece modern, bir sistem terminali yapıldı
Ana binanın, en üst katı özellikli servis haline dönüştürülerek 1 ve 2 kişilik odalar haline getirildi. Hastalar, kendi odalarında (tıpkı 5 yıldızlı otellerde olduğu gibi) VRF sistemiyle (Değişken Soğutucu Akışkan Debisi) oda sıcaklığını ayarlayacak konforu sağlandı.
Sayın Dr. ERGüN, evrensel değerler ve toplum vicdanı, insanların sağlık hizmetlerine eşit şartlarda, ulaşmasını gerektiğini, tıbbı, insanlığın hizmetine sunmak, kişiler arasında herhangi bir ayrım yapmadan, beden ve ruh sağlığını korumak ve iyileştirmek, hastaların acılarını dindirmek ve onları rahatlatmak, tıp doktorlarına tanınmış bir ayrıcalık olarak görüyor. Bu düşüncesi, onu hem doktor, hem de yönetici olarak başarılı kılıyor Hasta ve yakınlarından da büyük övgü alıyor. Kutluyoruz….

Haberleri