İşinde profesyonel olmak

Okuyucularımızdan ayrı kaldığımız süre içinde, İzmir’de dikkat çeken gelişmelere, özellikle de işletmelerdeki, genç ve idealist, alanlarında başarılı genç profesyonellere tanık olduk. Tanıştığımız, genç yöneticiler,...

Okuyucularımızdan ayrı kaldığımız süre içinde, İzmir'de dikkat çeken gelişmelere, özellikle de işletmelerdeki, genç ve idealist, alanlarında başarılı genç profesyonellere tanık olduk. Tanıştığımız, genç yöneticiler, her alanda makro düşünüyor, gelecek açısından da umut dolu projelerden bahsediyorlar.
Türkiye, artık çok uluslu, küresel profesyonellerini yaratıyor. Bugün yurt dışında uluslararası dev şirketlerin, çeşitli pozisyonlarında, görev yapan Türk profesyonellerin olduğu biliniyor. Hatta Türkiye'deki yabancı sermayeli şirketleri yönetirken, diğer ülke, ya da bölgelerin sorumluluklarını alan Türk profesyoneller var.
Hülasa Türkiye, son yıllarda profesyoneller ihraç ediyor. Genç ve başarılı Türk profesyoneller, artık çok uluslu evrensel birer stratejiysen! Ayrıca da bu tür yöneticilerimizde, bir ideal vardır. Bu ideali gerçekleştirmek için de var gücüyle çalışırlar. Akılcı, planlı ve programlı işler yaparlar. En büyük idealleri işletmelerini, uluslararası alana ve Türkiye'ye mal olmuş bir kurum haline getirmektir. Büyük idealleri ve hedefleri vardır. En öncelikli hedef ve stratejileri, işlerini dünya çapında yapmaktır.
Bu yöneticilerden biri de, "SMART OTOMASYON" sahiplerinden Sayın Murat ELMAS' dır. Yatırımcı, girişimci, dinamik, genç düşünen, risk alan, duygusal, işine bağlı karalı, meziyetleri ile dikkat çekti. Nerde olursa olsun çalışabilecek, alanında hangi iş olursa olsun yapabilecek yeteneklere sahip. Her şeyin, insanın kafasında bittiğini, yükselmek ve başarılı olmak içinde, makro düşünmek gerektiğini her vesile vurguluyor.
Genç yaşına rağmen, "OTOMASYON" ve "PROFESYONELLİĞE" damgasını vurmuş bir isimdir. İnsanımızın, ondan alacakları çok ders var. O ise, hayattan ve başkanlarının tecrübe ve deneyimlerinden, çok ders çıkardığını, her vesile gündeme getirir. Düşünce, deneyimlerini ve sahip olduğu bilgileri, kendine özgü bir üslupla herkesle paylaşır. Ona göre öğrenim, işin teori yanıdır. İnsanlar, daima kendilerini ve ne yapmak istediklerini sorgulamalı, sonra da onu gerçekleştirmek için çalışmalıdır.
Sohbetlerde, dikkat ettik. Sürekli "BİZ" kelimesini kullandı. Bu tavrı ile de "TAKIM RUHU" nu, ön planda tutuğunu gösterdi. AR- GE çalışmalarını, başarılı performans için, olmazsa olmaz konumda görüyor. O nedenle de otomasyon alanındaki, hem kendi ve şirketin icraatlarını, hem de dünyadaki, bu alandaki gelişmeleri, takip etmekle kalmıyor, sürekli sorguluyor ve değerlendiriyor.
Elbette şirketlerin ve kişi/kişilerin, ulusal ve global pazarlarda kalıcı olması kolay değildir. Bu alanda, çok iyi stratejiler yanında, Ar-Ge çalışmalarının da ivme kazanması gerekiyor. O nedenle de ürünlerin, maliyeti, ulusal ve global pazarlardaki şirketlerle işbirliği, teknoloji üretimi ve transferinde gösterilecek başarı da ve dünyaya açılmada, önemli unsurlardır. Sayın ELMAS, bunu felsefe haline getirmiştir. Ayrıca öneri ve eleştirilerde bulunurken, yaptığı her işin fakındadır. Yine ona göre, "İŞ HAYATI İNSANİ İLİŞKİ DEMEKTİR." Mümkün olduğu kadar, pek çok kişiyle temas içinde olur. Hatta tüm işletmelerin ve kuruluşların, hiyerarşisi olmayan "NETWORK" a doğru gitmesi gerektiğini de sıkça vurguluyor.
Sayın ELMAS' ın, en önemli icraatlarından biride, kalite çalışmaları içinde yer alan,"SÜREÇ YÖNETİMİ" dir. Çünkü sürecin tanımı, katma değer yaratan tekrarlanabilen, kontrol edilebilen, ölçülebilen şeylerdir. Müşteriden sipariş alma, siparişi müşteriye iletme, müşteri memnuniyeti ve ürünlerin veya hizmetlerin ulusal ve global pazarlara sunulması. Ayrıca bu süreçler, insan kaynakları, üretim, teknoloji, araştırma ve geliştirme gibi destek süreçlerini de içinde barındırır.
Sayın ELMAS' göre, ulusal ve uluslararası düzeyde her alanda rekabeti aratması şirketlerin ve kurum/kuruluşların için "DEĞİŞİMİ" zorunlu kılıyor. İçinde yaşadığımız çağda, global alanda, kural kesin, "KENDİNİ, YENİLEMEYEN DEĞİŞTİRİLİR." O nedenle de sahip oldukları şirketi, ulusal ve global pazarlarda söz sahibi olması için, sürekli yeniden yapılandırıyorlar. Hizmet içi eğitime, büyük önem veriyorlar. Rakipleri karşısında, geri kalmamak ve hedeflerini büyütmek için, çağımızda uygulanan, "YENİ YÖNETİM VE KALİTE SİSTEMLERİ" ni, devreye sokuyorlar. İcraatında, "Etkin Organizasyon" var.
Türkiye' deki genç ve başarılı, işinde profesyonel gençlerin, hedef ve stratejileri dikkate alınacak niteliktedir. Özellikle de Sayın ELMAS' ın, " ...Öğrenme yeteneği, sürekli geliştirilmeli, insan, problemler ve zorluklar karşısında yılmamalı, çözüm üretmeyi öğrenmeli. Sırf kendisi için değil, insanlara faydalı olmak için çalışmalı, hizmet verdiği işletmeleri ve kurum/kuruluşlara da kendi malı gibi önem vermelidir. " sözlerine, katılmamak mümkün mü?
Sayın Murat ELMAS' ı kutluyoruz...

Haberleri