Kadın adaylar için 3 bilinmeyenli denklem

Eskişehir’den, 35 yıl aradan sonra ilk kez bu seçimlerde kadın milletvekili mecliste olacak.Zira…Her üç partinin seçilebilecek sıralarında kadın adaylar var.AKP’de 3 ncü sırada olan Ülker Can, yine CHP nin üçüncü sırasında...

Eskişehir'den, 35 yıl aradan sonra ilk kez bu seçimlerde kadın milletvekili mecliste olacak.
Zira...
Her üç partinin seçilebilecek sıralarında kadın adaylar var.
AKP'de 3 ncü sırada olan Ülker Can, yine CHP nin üçüncü sırasında bulunan Gaye Ulsuer ve MHP nin ilk sıra adayı Ruhsar Demirel.
Üç partide üç kadın adayın pozisyonları öylesine ilginç bir matematiği gerektiriyor ki, 3 kadından hangisinin ya da hangilerinin meclise gireceği de adeta üç bilinmeyenli denklem gibi.
Örneğin,
12 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerde bu günkü tablo çıkarsa, yani AKP3,CHP2 ve MHP 1 Milletvekili çıkartırsa, meclise AKP li Ülker Can ile MHP li Ruhsar Demirel kadın milletvekili olarak gidecek.
Seçimlerde CHP 3, AKP 2 MHP 1 Milletvekili çıkartırsa, bu kez meclise gidecek olan kadın Milletvekilleri CHP li Gaye Usluer ile MHP li Ruhsar Demirel olacak.
Eğer seçimlerde üç parti de ikişer milletvekili çıkartırsa, bu kez meclise gidecek kadın Milletvekili sadece MHP li Ruhsar Demirel olurken, seçimlerde AKP3 CHP 3 Milletvekili çıkartırsa, bu kez meclise gidecek kadın milletvekilleri AKP li Ülker can ile CHP li Gaye Usluer olacak.
Anlayacağınız...
Eskişehir'den meclise hangi kadın milletvekillerinin gidip gitmeyeceğini, bir anlamda diğer kadın milletvekili adaylarının performansı belirleyecek.
Gerçekten 3 kadın milletvekili adayının durumu, üç bilinmeyenli denklemden farksız halde.

Haberleri