Mehmet Şimşek, 1967 Batman doğumlu, Türk ve İngiliz vatandaşı bir siyasetçidir. 60. TBMM Hükümeti'nde, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı'dır. Neoliberal ve monetarizm kuramını, yani piyasayı, özel girişimin yönetmesi gerekliliğini savunan ve banka kredilerine koyduğu sınırlamalarla kontrol edilmesine inanan bir iktisatçıdır!
Mehmet Şimşek, İngiliz vatandaşı olmasına rağmen, AKP parti, milletvekili ve bakan yaptı. Seçmen de bilerek veya bilmeyerek, milletvekili ve bakan olmasına katkıda bulundu. Bugün Türk Hazinesi, "İngiliz vatandaşı" olan, Sayın Şimşek' e emanettir.
Mehmet Şimşek, İngiliz vatandaşı olduğu için mi bilinmez, Türkiye, hakkında yeterli bilgiye de sahip değildir. Nitekim AP Rum Milletvekili Marios Matsakis'in, Türkiye; nin 1 milyonun üzerinde bir askere sahip olduğunu belirtmesi üzerine, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in "Türkiye'de 1 milyon asker olduğunu zannetmiyorum" sözleri üzerine, CHP milletvekili Sayın ANADOL, "Daha asker sayısını bilmiyor. ...Aslında olay şu; Mehmet Şimşek iki vatandaşlığa sahip, yani iki pasaportludur. Hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hem de İngiliz. Bu da Türkiye'nin ayıbı galiba." diyerek tepkisi göstermişti.
Mehmet Şimşek, görevi süresince, aldığı ve önerdiği, radikal ekonomik kararlarla dikkat çekiyor. Son günlerdeki radikal kararları ise eleştiri alıyor. Nitekim Sayın Yiğit Bulut, " ...İngiliz vatandaşı Bakan Şimşek'in başını çektiği, IMF ile mutlaka anlaşalım korosunun tek bir derdi var Türkiye bir daha borçlanarak yabancılara 2009'da ödeyeceği borcunu garanti altına alsın! Türkiye, IMF ile anlaşsın yüksek faizden hazine bonolarının üstüne yatanlar "düşen faizden" ve "yükselen borsadan" düşük kur eşliğinde "kârlarını katlayıp" borç diye verdikleri paraları kat be kat alsınlar! Türkiye'nin borcu artsın, vatandaşlarımız daha yıllar boyu "faize çalışmaya" devam etsin! Sistem o kadar "mükemmel" kurulmuş ki Türk halkının kanı, canı, birikimleri, hayalleri hortumla çekiliyor! " tespit, karşısında ne denebilir ki?
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, 8 Aralık'ta düzenlediği basın toplantısında, IMF ile yapılacak programda, çok önemli bir mesafe kaydedildiğini, söyledi. Programın içeriği açıklanmadı ama Türk halkı, özellikle de sabit gelirliler yeniden, kemer sıkacaktır.
Türk halkı, artık gerçekleri görmelidir. Batı ülkeleri, Türkiye'deki menfaatlerini, korumak için, her dönem, kendi politika ve stratejilerini hayata geçirecek insanların her kademede görev almasını istemişlerdir. Kemal Derviş ve Mehmet Şimşek bunlardan ikisidir.
Kemal Derviş' in, icraatı geçmişte kaldı ama aldığı ekonomik karar ve uygulamalar hala güncelliğini koruyor. Faturaları da Türk halkı tarafında hala ödeniyor. Mehmet Şişek' in uygulamaları ise Kemal Derviş' i, aratacak niteliktedir.
Türkiye, 2001 yılından, daha borçlu durumda. Yabancılar, özellikle de IMF, verdiği borç parları faizle kat kat geri alıyor. Hatta IMF, tüm Personelinin maaşını da Türkiye' den almış olduğu faizlerin bir bölümü ile karşılıyor. Türk halkı ise daha da yoksulaşacak. Nitekim Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Ulrich Zachau, 2009 yılında işsizliğin artacağını ve Türkiye'de daha fazla fakir insan olacağını belirtti.
AKP Hükümetleri döneminde ise yabancılara yapılan toprak satışları, 1923 yılından 2002 yılına kadar olan miktarın iki katını geçti. AKP' nin son beş yıllık dönemde, 25 milyon 350 bin 361 metre karelik, 40 bin 206 taşınmaz 48 bin 314 kişiye satıldı.
Mehmet Şimşek şimdi de, devlet binalarını, "Arap sermayesine" satacakmış. Yani Devlet kendi binalarında, "Arap sermayesinin kiracısı" olarak oturacak. Öncelikle, Bakanlar Kurulu, taşınmaz ve varlıkları belirleyecek ve sonrasında Ziraat Bankası, Ankara-İstanbul otoyolu, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı binaları gibi kiralamalar ve 2B satışları gündeme gelebilecek.
Son beş yılda, yabancılara devredilen, varlıklarımız, tehlike boyutlara ulaştı.. Araplar Konya Ovası ve GAP'tan sonra devlet binalarına da demir atacak. Bu toprak satışları ve kiralamalar. hiçte hayra alamet değildir.
Mehmet Şimşek' in, reformcu yapısı! Teknik bilgisi! Kolayca erişilebilirliği! O'na epeyce yandaş kazandırmış. Özellikle halkın hoşnut olmadığı Sosyal Güvenlik Yasası'nın geçirilmesinde, verdiği büyük mücadele, finans çevreleri ve IMF tarafına takdirle anılıyor. Halkımız, icraatından müştekidir ama IMF ve finans çevreleri, kendisinden çok memnundur.
Hülasa ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, geri dönüşü ve telafisi de olmayan, Türk insanını, gelecekte çok güç durumda bırakacak, icraat ve uygulamaları ile Kemal Derviş' i bile aratıyor.
KEMAL DERVİŞ'İ BİLE ARATIYOR
Mehmet Şimşek, 1967 Batman doğumlu, Türk ve İngiliz vatandaşı bir siyasetçidir. 60. TBMM Hükümeti’nde, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı’dır. Neoliberal ve monetarizm kuramını, yani piyasayı, özel girişimin yönetmesi gerekliliğini...