Eskişehirspor'da Necati Ateş alacaklarına karşılık sözleşmesini tek taraflı olarak fesh etti gitti.
Daha önce defalarca yazdık.
Gerek teknik direktör gerekse bir futbolcu alıyorsak, onlar ne derse sözleşmede onu yapıyoruz.
Hiç unutmuyorum zamanında Yılmaz Vural geldiğinde bile sayfalarca adam ne dediyse karar defterini geçilmiş, o gittik sonra da enkazını yıllarca bu kulüp ödemişti.
Maalesef bu böyle gelmiş böylede gidiyor.
Hiç akıllanmadık akıllanmayız da...
2011-2012 sezonununda Kris Boyd helikopter ile tesislere kadar gelmiş, ufak bir sorun için imza törenini herkes en az 2 saat beklemişti.
Yanılmıyorsam 2 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Middlesbrough'dan transfer edilen oyuncu kendince yaptığı sözleşme ile bir taksidin ödenmemesi üzerine kulübü şikayet etmiş ve Eskişehirspor'dan 6 milyon 700 bin lira almıştı.
Golcü diye aldığımız bu oyuncu 2 lig maçında forma şansı bulurken toplamda 76 dakika sahada kalırken, Es-Es'in paraları sokağa atıldı.
lll
Önceki günde Necati olayı patlak verdi.
Necati'nin sezon sonu gönderileceği haftalar önce belliydi.
Bu oyuncu ile daha lig bitmeden masaya oturup anlaşılır, alacağı neyse bir orta yol bulunur ve iş tatlıya bağlanabilirdi.
İlla futbolcunun TFF'ye başvurması beklenmeli.
Zaten kulüp ekonomik olarak kriz yaşıyor, sayın yöneticilerimizin bu olaylara karşı dikkatli olmasa gerekliydi.
Asıl korkum Necati başka bir takıma giderse anlaşma gereği Es-Es'den de para alacak. Hatta rakip takımda atacağı her gol başına bile Eskişehirspor'un kasasından para çıkacak.
lll
Sonuçta kim olursa olsun yaptığı sözleşme karşılığında parasını er ya da geç çatır çatır alır.
Ama olan Eskişehirspor'a oluyor.
Aslında Kris Boyd örneği de dururken, Necati'de nasıl bir hata yapıldı anlamış değilim.
Basın sözcümüz Bekir Sıtkı Saraç Fesihin hukuki olmadığını söylüyor.
İnşallah Saraç haklı çıkar da Es-Es'in paralı yine uçup gitmez.
OLAN ES-ES'E OLUYOR...
Eskişehirsporda Necati Ateş alacaklarına karşılık sözleşmesini tek taraflı olarak fesh etti gitti.Daha önce defalarca yazdık. Gerek teknik direktör gerekse bir futbolcu alıyorsak, onlar ne derse sözleşmede onu yapıyoruz.Hiç...