Sene sonu, okul etkinlikleri, karnaval, festival, şölen sergi gibi geçer. çocuklar, aylarca hazırlandıkları, becerilerini ortaya koyarlar. Bu etkinliklere ve gösterilere, yalnızca çocuklar değil, ebeveynler, öğretmenler ve yöneticiler de katılım sağlıyorlar.
Okul etkinliklerinde, ATATüRK Anadolun Lisesi, her yıl, okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrencilerinin birlikte gerçekleştirdikleri, etkinlikleri ile dikkat çekiyor. özellikle de Teknoloji ve Tasarım öğretmeni, Sayın Mustafa SöNMEZ ‘ in, kişisel heykel sergileri ve öğrencilerinin, resim sergileri, her yıl büyük beğeni alıyor.
Ziyaret ettiğimiz, sergideki resimler gösterdi ki, resim dersi, öğrencilere, bir takım temel becerileri kazandırır. çocuklarda, düşünce ve duyguyu da geliştirir. Düş kurmalarına da yardımcı olur. Bireylere, dinamiklilik ve canlılık kazandırarak, enerji aşılayarak, yaşama sevinci verir.. Psikologlara göre de RESİM ve RENK, beynimizde, uyanan bir duyumdur
Sayın Mustafa SöNMEZ, İdeal bir öğretmendir. Her ders için, net bir amaç belirler ve dersler boyunca, bu belirli amaçları gerçekleştirebilmek için de çalışır. Etkili disiplin becerilerine sahiptir ve sınıfta, pozitif davranışı ve değişimi teşvik eder. öğrencilerini, ellerinden geleni yapmaları için, sürekli teşvik eder. öğrencileriyle, uyum içindedir ve onlarla güven verici ilişkiler kurar.
Sayın SöNMEZ, kişisel heykel sergileri de açar, Heykel yaparken, hem tasarımcı, hem de uygulayıcıdır. Ancak büyük tasarımlarda, her işlevi tek bir heykelcinin yerine getirmesi zor olabilir. Bazı tasarımlarda, yalnızca mimar, ya da endüstri tasarımcısı gibi çalışır; heykelin gerçekleştirilmesini, bütünüyle kendisi meydana getirir.
Sayın SöNMEZ, üst düzeyde tasarım ve çizim yeteneğine sahiptir. Ellerini ve parmaklarını ustalıkla kullanır. Yapacağı eseri, zihninde tasarlar, Kullanılacak malzemeyi özenle seçer, Resim-iş öğretmeni olması, ona büyük avantaj sağlar.
Görsel Sanatlar ve yıl sonu resim sergisinde, öğrencilerin, yıl boyunca yaptığı çalışmalarını, kapsayan ve okul bünyesinde açılan, sergiyi gezerken, çifte nostalji yaşarken, Türk çocuğu, eğitilir, imkân ve fırsatta verilirse, neleri yapabileceğine de tanık oldu.
öğrencilerimiz, gözlem, izlenim, duygu, düşünce ve heyecanlarını, kurşun kalem "RESİM" ile ifade etmişler. Kendi, kendilerini tanımışlar. Gizli güç ve yeteneklerini, keşfederek, resimlere yasıtırken, yeteneklerini de keşfetmişler.
Sergide, Adalet İlkokulu’ nda, görevli olduğum yıllarda, Japonya’ dan , "Kukizaki Daini Shogako "ve " Takezone Higashi Elemantari School adlı iki kardeş okulların gönderdikler,i öğrencilerin resimlerini ve Japon eğitim sisteminde, önem verilen resim çalışmalarını, hatırlayarak da çifte nostalji yaşadık..
Japon Eğitim sisteminde, "RESİM" ve "YAZI" önemli bir yer tutar. Japonya’ da "Resim ve Yazı" insanların, eğitim düzeyini gösteren önemli bir göstergedir. “öğretmenler
öğrencileri, tanımayı ve değerlendirmeyi, yazı ve resimlerine bakarak, yaparlar. öğrencilerin, yazısısnın ve fırça darbelerinin kişiliğini aynı gibi yansıttığına inanırlar.” Hatta Japon ekonomi ve teknolojisi, bugün geldiği noktayı, RESİM DERSİ" ne borçludur.
Diğer gelişmiş tüm ülkelerde de, "RESİM dersine, büyük önem verilir. çünkü resim dersi, bir ifade ve beceri dersidir. çocuklarımız, gözlem, izlenim, duygu, düşünce ve heyecanlarını,"RESİM" ve "FIçA DARBELERİ" hatta "RENKLERLE" ile ifade ederler. Kendi kendilerini, tanırlar. Gizli güç ve yeteneklerini keşfederler.
Resim dersi, bir takım temel becerileri kazandırmakla beraber, çocuklarda, düşünce ve duyguyu da geliştirir. Düş kurmalarına da yardımcı olur. Düşler ise güzellikleri yaratmanın ilk adımıdır.
Nitekim Dalai Lama,"GüZEL BİR BAHçE DüŞLENMEDEN, BAHçE SAHİBİ OLUNAMAZ" demiştir.
RESİM ve RENK, beynimizde uyanan bir duyumdur. Bireylere, dinamiklilik ve canlılık kazandırarak, enerji aşılayarak, yaşama sevinci verir. Bu nedenle de asırlardır, insanın, yaşam içinde ve yaşantısında vazgeçilmez bir unsur olmuştur.
öğrencilerde, psikolojik gereksinimlerinin karşılanması yoluyla resim eğitimi; eğitsel yönü güçlü, gelecekçi, çağdaş ve yetkin bir kişilik geliştirme ve kültürlenme aracı oluşturmaktadır. Resim eğitimi, öğrencilerin, öncelikle psikolojik gereksinmelerinin de bir sonucudur. Resim yapan birey, ruhen sağlıklı olur.
öğretmen Sayın SöNMEZ ve öğrencileri birlikte, resim derslerinde, her bir renkle, Anadolu insanının, dostluklarını, sevgilerini pekiştiren, duygu, düşünce ve coşkularının yönlendirilmesinde, kullanılan, renk ve desenleri, adeta konuştururlar. Ayrıca öğrenciler, yaptıkları resimlerle de duygularını, düşüncelerini, heyecanlarını, sevgilerini, sevdalarını ve mutluluğunu, resimlere aktarırlar.
Sayın SöNMEZ ve öğrencilerini kutluyoruz…