Sahi Kazım Kurt ne demek istiyor ki?

Yazı İşleri Müdürümüz Ufuk Azbay, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’la görüşüp sorular yöneltti. Kazım Kurt’un yanıtları oldukça dikkat çekici… Bazıları da var ki, dikkat çekici olduğu kadar da şaşırtıcı…

Yazı İşleri Müdürümüz Ufuk Azbay, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’la görüşüp sorular yöneltti.

Kazım Kurt’un yanıtları oldukça dikkat çekici…

Bazıları da var ki, dikkat çekici olduğu kadar da şaşırtıcı…

Eskişehir’de siyasi tablo ile ilgili bir tespiti var.

‘’AK Parti Eskişehir’de bitti’’ diyor…

“Eskişehir'de AK Parti bitti. Şöyle bitti. Bir kere 2023 seçimlerinde 3 olan milletvekilini ikiye düşürdü. Üçüncüyü transfer etti. Yandan çarklı bir biçimde. Şu anda ‘3 vekili biz kazandık’ deme şansları yok. Üçüncü vekil AK Parti'ye karşı olanların oyuyla seçildi. İYİ Parti’deyken CHP'liler de belki oy verdi. Belki başka sol partiler de oy verdi. Başka sağ partiler de oy verdi ama AK Partililer oy vermedi ona. Dolayısıyla ‘üç vekili biz hak ettik’ diyemezler. O nedenle bir kaybettiler.

O 2023'den 7-8 ay sonra girdiğimiz belediye seçimlerinde mevcut belediyelerden Sivrihisar'ı, Çifteler'i, Beylikova'yı kaybettiler. Onları da biz aldık. Bu üç belediye AK Parti'nin elinde bulunan en büyük belediyelerdi. Dolayısıyla şimdi AK Parti'nin elinde dört tane belediye kaldı. Mihalgazi, Sarıcakaya, İnönü, Han. Bu dört ilçenin toplamda nüfusu 25 bin. Günyüzü Büyük Birlik Partisi’nde onu da eklerseniz 30 bin. 1 milyon nüfuslu bir yerde 30 bin nüfusa hitap eden bir yönetime düştüyseniz burada bitmişsinizdir.”

Kazım Kurt’un tespiti böyle…

Tespitine dayanak olarak ortaya koyduğu veriler de var.

Elbette ki tartışılabilir.

Ancak o rakamsal veriler varken ‘’boş konuşuyor’’ denilemez.

Neyse…

Tespit dikkat çekici olsa da şaşırtıcı değil… Daha önce de benzeri tespitler yapıldı.

Başka tespitleri de var.

En önemlisi de ‘’AK Partililerin kendisine yüklenmeleri’’ ile ilgili…

AK Partililerin kendisine yönelik eleştiri ve suçlamaları için gösterdiği nedenler var ki, şaşırmamak elde değil…

“Ben partili bir belediye başkanıyım. Ben her hareketimi parti ilke ve programına doğrultusunda yapan bir belediyeci olarak hizmette herkese eşit halkın ihtiyaçlarını karşılama konusunda asla ayrımcılık yapmayan ama bunu CHP ilkeleri doğrusunda yapmaya çalışan bir partili olarak bu mücadeleyi yaptığım için benden rahatsız oluyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bütün yöneticileri, milletvekilleri her ortamda fırsat buldukça Kazım Kurt'a saldırmayı kendileri açısından büyük bir politika olarak zannediyorlar. Oysa bu doğru bir iş değil.

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi gibi 10 tane belediye var CHP'nin elinde. Onlarla ilgili hiçbir tasarrufları yok. Onlarla ilgili hiçbir değerlendirmeleri yok. Bu da halkın gözünde bu AK Parti yönetici ve milletvekillerinin samimi olmadığını gösteriyor. Yani bir partiyi eleştirecekseniz, bütün belediyelerini eleştirmeniz lazım. Bütün siyasetini eleştirmeniz lazım. Ama onlar işi gücü bırakıp Kazım Kurt'la uğraşıyorlar.

Bunun sebebi şu. Son yapılan anketlerde belki dikkatinizi çekti. Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyunu en çok artıran illerin başında Eskişehir geliyor. 2023'e göre aldığımız oyda yüzde 7-8 oranında bir artış görünüyor. Ve bu artışın önemli figürlerinden biri olarak da Kazım Kurt görünüyor. Demek ki bizim halkla olan ilişkilerimiz, köyle, kırsalla, kentle, işçiyle, esnafla olan ilişkilerimiz partinin oyunun artmasına yansıyor.

Adalet ve Kalkınma Partiler bunu da gördüğü için Kazım Kurt'u nasıl yıpratırız? Kazım Kurt'u yıpratırsak, durdurursak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yükselişi de durur, mantığıyla hareket ettiklerini zannediyorum. Eskişehir'de Kazım Kurt'a saldırmalarının altında yatan budur diye düşünüyorum.’’

Kazım Kurt’un dedikleri böyle…

Şaşırmamak elde değil…

‘’Acaba Ufuk Azbay yanlış mı anladı’’ diye düşündük…

Yanlış anlama falan yok…

Aynen ‘’Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi gibi 10 tane belediye var CHP'nin elinde. Onlarla ilgili hiçbir tasarrufları yok. Onlarla ilgili hiçbir değerlendirmeleri yok. Bu da halkın gözünde bu AK Parti yönetici ve milletvekillerinin samimi olmadığını gösteriyor. Yani bir partiyi eleştirecekseniz, bütün belediyelerini eleştirmeniz lazım’’ diyor.

Bu sözler karşısında sorular oluşuyor…

‘’Eskişehir’de benim dışımda CHP’li 10 belediye başkanı var. AK partililer onlara bir şey demiyor da yalnızca bana saldırıyorlar’’ derken ne demek istiyor ki?

Anlamak gerçekten çok zor.

‘’AK Partililerin suçlamaları’’ için gösterdiği bir gerekçe var ki, ‘’ne demek istiyor’’ sorusunu daha da güçlendiriyor.

Tamam Kazım Kurt ‘’partili bir belediye başkanı’’… İyi de Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve CHP’li diğer belediye başkanları ‘’partili’’ değil mi? Onlar ‘’parti ilke ve programı doğrultusunda hareket bir belediyeci olarak hizmette herkese eşit halkın ihtiyaçlarını karşılama konusunda asla ayrımcılık yapmayan’’ belediye başkanları değiller mi?

Kazım Kurt ‘’Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyunu en çok artırdığı illerin başında Eskişehir geliyor. Ve bu artışın önemli figürlerinden biri olarak da Kazım Kurt görünüyor. Adalet ve Kalkınma Partilerin bunu da gördüğü için Kazım Kurt'u nasıl yıpratırız? Kazım Kurt'u yıpratırsak, durdurursak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yükselişi de durur, mantığıyla hareket ettiklerini zannediyorum’’ derken CHP’li belediye başkanlarını ‘’ezmiş’’, onların çabalarını ‘’yok saymış’’ olmuyor mu?

Ve daha nice soru…

Hepsinin özeti olan tek bir soru var.

Sahi Kazım Kurt ne demek işitiyor?

Siyaset Haberleri