Bugün Sivrihisar' da, SEV' in, karşılıksız burs etkinliği' nin 10.yıl kutlama etkinli yapılacak. Bu etkinlik, yetenekli, başarılı ancak imkânları kısıklı olan Yüksek öğrenim kademesinde birinci sınıf veya ara sınıf öğrencilerimiz açısından önemlidir. Çünkü toplumlarda, en önemli sorunu, fikir-bilgi üretecek bireylerin eğitilmesidir.
SEV, gelişen ve değişen ülke ve dünya şartlarına uyum sağlayabilen, birbirini seven ve saygıyla karşılayan, daima uzlaşabilen, yönetime destek olan, Atatürk ilkelerini benimsemiş milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı, vatan ve milletini seven her türlü görevi de almaya hazır, dürüst, çalışkan, başarılı gençlerin yetiştirilmesine yardımcı olmaktadır.
Ayrıca insanlarımızın, fikri, ahlaki ve bedeni değerlerini geliştirmek, komple kültür değerlerimizle, yepyeni teknolojik çağa yürümek, nitelikli yönetici ve öğretmenlerle mümkündür. Nitekim Rahmetli Rauf İnan' ın, " Öğretmen, kendi varlığında, yalnız kendi kendisine karşı sorumluluk taşıyan bir adam değildir. O gelecek nesillerin, şöyle veya böyle, şu veya bu vasıflarda olmasının, şu veya bu meziyetler veya kusurlar almasının sorumluluğunu da, yani, bir kısım vatandaşların, hatta milletin alın yazısının sorumluluğunu, millet önünde ve tarihi önünde, taşıyan bir adamdır." Sözleri, eğitim ve öğretim alanında görev alan yönetici ve öğretmenlere, en güzel mesajdır.
Bu sorumluğu taşıyan ve gereğini de yapan, geçmiş yıllarda olduğu gibi bugünde pek çok yönetici ve öğretmenlerimiz vardır. Sivrihisar Kaymakamı Sayın Hüseyin ÇAKIRTAŞ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Dursun Yavuz, Meslek Yüksekokul Müdürü Sayın Doç. Dr. Nevzat Kıraç, bu yöneticilerimizden üçüdür. Sivrihisar' ı ziyarette, kendileri ile görüşme fırsatı bulur, ilçenin eğitim sorunları üzerinde de sohbet ederiz.
Her üç yönetici de, bir yöneticinin sahip olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, işini takip etme, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme, ekibini ve halkı motive edebilme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme gibi meziyetlere sahiptir. Özellikle de kişi/kişilerin uzmanlık konularına yakınlığı ve yatkınlığı ile dikkat çekerler.
SİVRİHİSAR, Sayın YAVUZ döneminde ise adeta altın çağını yaşadı. Okullaşma oranı ve meslek lisesi sayısı arttı. Özellikle de hayırsever insanlarımızın, gösterdiği ilgi ve yardımlar sonucu, hayırsever Sayın Muzaffer DEMİR tarafından işin %60 bedeli karşılanarak15 Derslikli 3 katlı, bir Anadolu Lisesi yapıldı. İlçeye 3.5 milyon TL' ye Atışkan ailesi tarafından yapılan, Mustafa ATIŞKAN karma Yurt binası, 6 katlı olup, 382 öğrenci kapasitelidir. Sayın Fahri KESKİN tarafından yaptırılan, 18 derslikli Öğretmen Anadolu Lisesi ile ilçedeki okullaşma oranına ciddi katkıda bulundular.
Devlet imkânları ile de İlçeye 2 katlı 10 derslikli 100 öğrenci kapasiteli Yunus Emre Anaokulu, 18 derslikli 4 Hızırbey İlköğretim Okulu yapılmıştır. 2004-2009 yılları arasında ilçedeki okullara kazandırılan ders araç gereç ve malzemelerinin tahmini bedeli ise 2 milyon Tl civarındadır.
İlçede halen merkez ve köylerinde, 32 okulda yaklaşık 4200 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. Okullara, 200 adet Bilgisayar temin edilmiş, bütün İlköğretim Okullarının, masa, sıra, sandalye ve sınıf dolaplarının büyük bir kısmı %80 oranında yenilenmiştir. Liselerin ise %90 oranında ihtiyacı olan bütün ders araç ve gereçleri Bakanlık tarafından temin edilmiştir
Sivrihisar Meslek Yüksekokulu ise ilçe eğitimine, ayrı bir güzellik ve kalite getirirken, eğitim- öğretim çalışmaları ile de dikkat çekti. Meslek yüksek Okulu, Sivrihisar ilçemizde, 1994 yılında kurulmuştur. Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Muhasebe, Makine, inşaat, iklimlendirme ve Soğutma programları ile önlisans eğitimi vermektedir. Özellikle de Doç. Dr. Nevzat Kıraç' ın, idareci olarak görevlendirilmesinden sonra, diğer meslek okullarına örnek teşkil edecek çalışmalar yapılıyor.
Sivrihisar'daki, Meslek Yüksekokulu ve ilçedeki diğer meslek okulları, Mesleki Teknik Eğitimde Kapasite Geliştirme, İstihdam edilebilirlik, işyeri tabanlı eğitim, kariyer geliştirme, öğrenci merkezli eğitim ve öğrenme Stratejileri, üzerinde durarak, ilçedeki mesleki eğitimi, daha kaliteli hale getirme gayetleri umut vericidir. Özellikle de teknoloji tabanlı eğitim ve mesleki teknik eğitimde yönetim modelleri, kurumsallaşma, meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilerin takibi gibi alanlardaki çalışmalar, diğer mesleki okullara örnek teşkil edecek niteliktedir.
Hülasa Sivrihisar, tarihine yakışır bir okullaşma oranı ve eğitim- öğretim çalışmalarındaki, performans ile umut veriyor. İlçede kurum/kuruluşlar, vakıf, dernek, özellikle de yöneticiler arasında oluşacak, " TAKIM RUHU" ile de her alanda, özellikle de eğitim- öğretim çalışmalarında, başarılı performansı daha da ileri boyutlara taşıyabilirler.
SİVİRHİSAR' a, yakışan da bu değil midir?
SİVRİHİSAR'DA EĞİTİM İVME KAZANDI
Bugün Sivrihisar da, SEV in, karşılıksız burs etkinliği nin 10.yıl kutlama etkinli yapılacak. Bu etkinlik, yetenekli, başarılı ancak imkânları kısıklı olan Yüksek öğrenim kademesinde birinci sınıf veya ara sınıf...