Çocukların, serbest zamanların, en iyi şekilde değerlendirmeleri, onların daha iyi yetişmesi ve gelecekleri açısında, önemli bir konudur. Derslerinden ve ev işlerinden, arta kalan zamanlarda, duyusal ve düşünsel gelişimlerini ve hatta bedensel beceri gelişimini sağlayacak, uygun faaliyetlerin seçimi, olumlu yeni özellikler edinmeleri sağlayacaktır
Çağımızda, yaşam kalitesini arttırmak için, serbest zamanı kullanmak, önemli bir durum haline gelmiştir. Serbest zamanı iyi değerlendirmek ise serbest zaman eğitimi ile olmaktadır. Ayrıca her çocuğumuz için eğitim bir haktır.
TEGV, Eskişehir, Atatürk Eğitim Parkı, Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi, çocukların, serbest zamanlarını, en iyi şekilde değerlendirdikleri, bir kuruluştur.. TEGV' de, faydalanan çocuklarımız, çevresindeki insanlarla sağlam bir iletişim kurabilme yeteneğini kazanırlar. Yanlış anlamalardan doğan, iletişim kazalarına uğramazlar.
Çocuklarımız; Cumhuriyet temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan. kendi iç yaratıcılığını, harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde, cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen, bireyler olarak yetişirler.
Ayrıca çocuklarımız, bilgi ve beceri yönlerini tanırlar, bedensel, duygusal, düşünsel ve sosyal yeteneklerini, kendisi ve toplum için, en uygun şekilde geliştirir, kendisi için gerekli ve yararlı donanımları kazanırlar, bireysel farklılıklarını görür, güçlü, sınırlı yönlerini anlar. Eğitim parklarındaki çeşitli aktiviteler ve yaşantılar içinde, kendini keşfederler
Çocuklar, Atatürk Eğitim Parkı ve Ali Numan Kıraç etkinlik Merkezinde, sorumlu bireyler olarak yetişirler. Çünkü özgüveni artan bireyler, sorumluluk almaktan kaçınmazlar. Bu niteliği kazanan bireylerin, hayatta başarılı olma konusunda büyük avantajlar elde ederler..
Öğrencilere, değişik sosyal etkinliklerle öz güven duygusu ve sorumluluk bilinci kazandıran kuruluş, bireyleri hayata hazırlama konusunda, büyük bir işlevi yerine getirir.
Öte yandan farklı etkinliklerde görev alan öğrencilerin, sosyal ve toplumsal olaylara karşı duyarlılıkları artar. İyiyi, kötüden, yararlıyı, zararlıdan, ayırarak tepki göstermekten, ya da takdir duygularını dile getirmekten geri durmaz
Eğitim parklarında, çocukların boş zamanlarını değerlendirme çalışmaları, önemli bir konu olarak ele alınıyor. Bu alanda, kurum/kuruluşlarla da, işbirliği yapılıyor. Derslerinden ve ev işlerinden arta kalan zamanlarda, duyusal ve düşünsel gelişimlerini ve hatta bedensel beceri gelişimini sağlayacak, uygun faaliyetlerin seçimi ve olumlu yeni özellikler edinmeleri için de rehberlik yapılıyor.
Atatürk Eğitim Parkı ve Ali Numan Kıraç etkinlik Merkezi' de,, öğrenciler üzerlerine aldıkları görevleri, yapmak suretiyle sorumluluk duygusuna da sahip oluyorlar. Bu, ahlâk gelişmesi yönünden, ayrı bir kazançtır. Ahlâki değerler, söz ve öğütle değil, iş, yaşama ve çalışmalarla kazandırılıyor. Bunu sağlamak için de öğrencilere, ödev ve sorumluluklar yükleniyor.
Kuruluşta,, öğrencilere, temel bilgi ve becerilerin yanı sıra, bilgiye ulaşmanın yollarını öğretiliyor, ilgi ve yeteneklerine göre, kendilerini geliştirme olanağı sağlanıyor. Öğrencilerin, zihinsel, duyuşsal, fiziksel ve sosyal açıdan, sahip oldukları potansiyeli, kullanmalarına zemin hazırlanıyor ve fırsat da veriliyor.
Öğrenciler eğlenirken öğreniyor, hem de yeni ilgi alanları yaratıyorlar. Grupla birlikte karar alabilme, kendini grup içinde ifade edebilme, belirlenen kuralları öğrenme ve bu kurallara, uyma gibi, beceriler kazandırılıyor.
Öğrenciler, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, millî ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, dürüst, ilkeli, çağdaş düşünceli, hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde, hoşgörülü bireyler olarak yetişmelerine temel hazırlanmaktadır.
Atatürk Eğitim Parkı ve Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi, kentlerde, oyun alanlarının ve bahçelerinin azalması ile birlikte daha da önemli hale gelmiştir. Çünkü öğrenciler, var olan yeteneklerini görünür, daha da gelişmesine katkıda bulunur. Öğrencilerin sağlıklı bir biçimde, fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerini, Özellikle de kendilerine güven duymalarının sağlıyor.
EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ", TEGV' in, en önemli zenginlik kaynağıdır. "GÖNÜLLÜ OLMAK", herkesin harcı da değildir. Çünkü gönüllülük, bir yaşam biçimidir. Toplumsal projelere, karşılıksız katılmaktır. Ayrıca gönüllüler, birer meçhul kahramandır.
17 yıldır, Eskişehir'e, hizmet veren, Atatürk Eğitim Parkı ve Ali Numan Kıraç Merkezi' ne, sahip çıkılmalı, her türlü maddi ve manevi katkıda bulunulmalıdır. Çünkü Bir çocuk değişir, bir ülke değişir.
TEGV VE EĞİTİM
Çocukların, serbest zamanların, en iyi şekilde değerlendirmeleri, onların daha iyi yetişmesi ve gelecekleri açısında, önemli bir konudur. Derslerinden ve ev işlerinden, arta kalan zamanlarda, duyusal ve düşünsel gelişimlerini...