Değişim ve gelişim, içinde bulunduğumuz çağın, en belirgin özelliğidir. Dünyanın nesrinde olursanız olun, ne iş yaparsanız yapın, gelişimlerin ve değişimlerin, dışında kalma olanağı yoktur. Bir yerde meydana gelen, herhangi bir sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik değişiklik ve gelişme, başka bir yerde, kısa bir zamanda etkisini göstermektedir.
ülkemizde, hizmet alanında, dünya ve ülkedeki değişim ve gelişmeleri, bünyesinde sürekli hale getiren, kurumlar var. Bu kurumlarımıza biri de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ dür. Kurum, bu sayede, hizmette, verimi ve personelin hizmete yatkınlığını sağladı. özellikle de kurum içinde, rahat bir komünikasyon ortamı sağladı.
Son yıllarda, Türkiye Tapu kadastro Genel Müdürlüğü, bünyesinde, TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi), ARIP (Tarım Reformu Uygulama Projesi), MERLİS (Marmara Deprem Bölgesi Arazi Bilgi Sistemi), TARBİS (Tapu Arşiv Otomasyonu), ve HBB (Harita Bilgi Bankası) gibi, projeler, hayata geçirildi.
Bu projelerle, kurum da, verimlilik arttı. TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) Projesi ile 2006 yılı “Kamudan Vatandaşa e-Devlet” ödülünü almıştır. Arşivlerinde Osmanlı Coğrafyası içinde kalan, şu an bağımsızlığını kazanmış, 25 ülkenin, tarihi ve stratejik önemine haiz taşınmaz kayıtları bulunmaktadır. Bu belgeler, TARBİS (Tapu Arşiv Bilgi Sistemi) Projesi ile elektronik ortama aktarılarak, koruma altına alınmıştır. Türkiye’nin Kadastrosu bitirilmiş ve orman kadastrosu ile yenileme çalışmaları başlatıldı.
öte yandan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ nün, arşivlerinde yer alan, Osmanlı arşivlerinin tamamının, mikro filmleri çekilerek bilgisayar ortamına aktarıldı. Böylece de Tarihi stratejik öneme sahip olan, bu tarihi belgeler, gelecek nesillere de aktarılmış olacaktır.
Ayrıca kurulmakta olan, “Harita Bilgi Bankası” ve “sabit ölçüm istasyonları” ile devlet milyarlarca YTL tasarruf sağlandı.
Eskişehir, Kütahya, Afyon ve Bilecik’ te, TKGM’ nin, bütün projeleri, Tapu ve Kadastro XII Bölge Müdürlüğü tarafından, başarılı bir şekilde uygulanıyor. özellikle de Sayın Cevdet KILIç’ ın, göreve gelmesi ile birlikte, kurumda, verimli çalışmalar, müşteri memnuniyeti ve sosyal sorumluluk projeleri, gündeme geldi. Kuruma kazandırılacak olan, yeni bir bina yapım çalışmaları da hızlandı. Hatta yapımı içinde, maddi imkân sağlandı.
Sayın KILIç, tapu kadastro ile ilgili, her türlü bilgi, deneyim ve tecrübeye sahiptir. Yönetici olarak, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetlere de sahiptir.
O’na göre, verimlilik, düşünce ve güven, koordine edildiği takdirde, her alanda başarılı olmak için de hiçbir neden yoktur. Mevcut kaynakları, çok iyi kullanırken, gerekli olan kaynakları da zamanın da sağlıyor. Kurumdaki, kaliteyi de hizmet alan insanların, memnuniyeti ile eşdeğer tutuyor.
Sayın KILIç ve ekibi, sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyorlar. Nitekim her yıl, Tapu ve Kadastro XII Bölge Müdürlüğü, yetki alanındaki illerdeki, bir okulla, çanakkale Şehitleri Kütüphanesi adıyla,
“ Z- KüTüPHANELERİ” kazandırmaktadır.
Bu proje ile Cumhuriyetimizin, sayılı kurumlarından olan, TKGM, tanıtırken, çanakkale şehitlerimizi, anmak, minnet duyma, gibi duygular da genç nesillere aşılanacak, Ayrıca TKGM’ den kullanılmayan çıkma dolap, sandalye ve bilgisayarlar, yeniden değerlendirilerek, maksimum fayda ile kullanılacak ve elektronik kirlilik de önlenecektir.
Açılan kütüphaneler, teknoloji kullanma açısından önemlidir. çünkü çocuklar ve gençler, olmak üzere, imkânı olan herkes, zamanının, büyük kısmını teknolojik araçları kullanarak geçirmektedir. Ancak teknoloji kullanmak, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir sorundur.
Bu nedenle de teknolojinin, bilinçli kullanımı yanında, amaç dışı kullanılmaması için TKGM XII Bölge Müdürlüğü, “Z-Kütüphaneler” açıyor. Kütüphanelerle, kitap ve internet imkânı bulunmayan öğrencilere, yeni eğitim ortamları yanında, aynı zamanda öğrencilerin, ödev hazırlama ve çıktı alma, imkânı da sağlanacaktır. Bu yönüyle öğrencilerin dışarıda amacı dışında kullanım sağlayan internet erişim merkezlerinden uzaklaşması da sağlanacaktır.
Z-KüTüPHANELER, teknoloji sınıfları ile kütüphanelerin birleştirilmesidir. öğrenciler, hem interneti kullanmış olacaklar, hem de kitap okuyacaklardır.
TKGM XII Bölge Müdürlüğü, sorumlu olduğu bölgede, çocuklarımızın, bilgiye ulaşmada, eşit fırsatların oluşturulması amacıyla başlatılan, “Zenginleştirilmiş Kütüphane” projesi kapsamında, Eskişehir, Afyon’dan sonra, Kütahya Valisi ve bölge kaymakam ve Belediye başkanlarının katılımı ile, Kütahya ili Simav İlçesinde de bir ortaokulda,“Z-KüTüPHANE “ gerçekleştirerek, çocuklarımızın hizmetine sundu.
Sayın KILIç ve ekibini kutluyoruz…
TKGM VE Z-KÜTÜPHANELER
Değişim ve gelişim, içinde bulunduğumuz çağın, en belirgin özelliğidir. Dünyanın nesrinde olursanız olun, ne iş yaparsanız yapın, gelişimlerin ve değişimlerin, dışında kalma olanağı yoktur. Bir yerde meydana gelen, herhangi...