YCHP ATATÜRK'ÜN CHP' Sİ DEĞİL

YCHP’li, bir milletvekilinin, TBMM makam odasının duvarındaki, Mustafa Kemal Atatürk resmini, indirdiğine ilişkin, iddiaları nedeniyle, YCHP’nin kamuoyunda tartışılmasına neden olan, Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi,...

YCHP'li, bir milletvekilinin, TBMM makam odasının duvarındaki, Mustafa Kemal Atatürk resmini, indirdiğine ilişkin, iddiaları nedeniyle, YCHP'nin kamuoyunda tartışılmasına neden olan, Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi, Sayın Aylin NAZLIAKA, parti tüzüğü uyarınca, tedbirli olarak, kesin ihraç istemeyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi..
YCHP' nin, Atatürk'ün, resmini indiren, milletvekilini değil de bunu kamuoyuna duyuran milletvekilini, kesin ihraç istemiyle, disipline sevk etmesi ile ilgili karar, parti tabanında ve kamuoyunda kabul görmedi. Nitekim bu gelişmeye, Eskişehir Baro Başkanı, Sayın Rıza ÖZTEKİN, tepki göstermişti.
Elbette Sayın ÖZTEKİN' in, bu uygulamaya karşı çıkması, hukukçu kimliği gereğidir. Çünkü hukukçu olan kişi, suçluların, yanında değil, suçsuzların yanında ve haksızlıkların da karşısında yer alır.
Yalova Milletvekili, Sayın Muharrem İNCE ise "Bu skandal kapatılamaz" derken, CHP, eski Manisa Milletvekili Sayın Şahin MENGÜ' de, TBMM'deki odasından, Atatürk'ün fotoğrafını indiren, YCHP' li vekil, hakkında, gereken işlemin yapılmasını isteyen Mengü, "Aksi halde genel merkezi kuşatırız" sözleri ile de parti içindeki, rahatsızlığı ortaya koydu.
CHP, bu uygulaması ile Atatürk, karşıtlarına, umut verdiği gibi, bu tür eylemlerin, hız kazanmasına da zemin oluşturmuştur. Aslında CHP, bunu hep yapıyor. Baro Başkanı Sayın ÖZTEKİN' in de belirttiği gibi, CHP, Atatürk'ün, resmi önünde fotoğraf çektirmek istemeyen, bir Baro Başkanını, Konak Belediye Başkanı yapmış, Atatürk'e hakaret eden, Bekaroğlu'nu da partiye kaydetmiştir.
Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, CHP Genel Başkanı olduktan sonra, ince bir strateji ile neredeyse, üst düzey tüm yönetim kademelerini de arzu ettiği gibi, dizayn etti.O nedenle de parti'nin üst kadrolarının, Atatürk'le sorunu var. Çünkü CHP içinde, Atatürk'le ilgili, gelişmeler, yanında, parti içindeki uygulamalarda tartışma konusu oldu.
CHP, İzmir Milletvekillerinden, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ise CHP'nin, 35. Olağan kurultayında, alınan kararları, sert sözlerle eleştirdikten sonra, CHP' yi, AKP ve HDP, karışımına benzetti.
Sayın KILIÇDAOĞLU, Haber Türk TV' de, Dersim tartışmasına ilişkin açıklamalarında ise "Özür dilenmesi gerekiyorsa, bunu devletin yapması gerekiyor. Atatürk'ün kurduğu, Halk Fırkası'yla, bugünkü Yeni CHP aynı değil, kendimizi yeniliyoruz" diyerek Atatürk' ün partisi, olmadıklarını söylemişti.
Sayın KILIÇDAROĞLU" nun, Dersim açıklamalarından sonra, Sayın Onur ÖYMEN, "Atatürk döneminin üstelik kendi partisinin yöneticileri tarafından suçlanmasına tahammül etmemiz mümkün değildir. Herkes, artık tavrını ortaya koymalıdır. CHP'yi kimliğinden, köklerinden kopartmaya, kimsenin hakkı yoktur" diye konuşmuştu.

Ayrıca Sayın KILIÇDAROĞLU, Diyarbakır'da çıktığı kürsüden; "Biz eski CHP değiliz. 1930'ların, 1940'ların, CHP'si değiliz!" diyerek, CHP'yi, ne kadar değiştirmiş olduğunu anlatmaya çalışıyordu.
Oysa ATATÜRK dönemindeki CHP, 1929-1938 yılları arasında, ağır sanayi üretimi %152 artarken, toplam sanayi üretimi %80 artmıştır. Kömürde %100, Kromda %600, diğer madenlerde %200 artış olurken, demir üretimi 0'dan 180.000 tona çıkmış, şeker üretimi, 200 misli artmıştır. Ülkemizde, bu kalkınma hızına, hiçbir iktidar, hatta o günün şartları ile hiçbir ülke ulaşamadı. YCHP, bu gerçek karşısında, Atatürk' ün CHP' si olabilir mi?
Sayın KILIÇDAROĞLU' nun, Dersim 'le ilgili sözlerinden sonra, YCHP' için de kaos yaşandı. Özellikle de İnönü'nün torunu ve YCHP milletvekili BİLGEHAN' ın, dedesi İnönü'yü savunurken,: "İnönü'nün yerine, Atatürk'ü, yazmak gerekir diye düşünüyorum." sözleri ile de talihsiz bir açıklama yapmıştı.
CHP'nin, 14.Olağan Gençlik Kolları Kurultayı'nın ardından, "Seyit Rıza" tartışması başladı. Konuşması nedeniyle eleştirilen, Halkçı Liseliler Genel Başkanı Doğukan Kurnaz açıklama yaparak, "Bir siyasal hareket, hem Mustafa Kemal'e, hem de Seyit Rıza'ya sahip çıkamaz." Diyerek, CHP içindeki, gelişmelere tepki gösterdi.
Öte yandan Atatürk, 1923'de, "Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk milleti denir." derken, YCHP Anayasa'dan, "TÜRK" sözcüğünün, yer almamasını istiyor. Yerel yönetimlere, "ÖZERKLİK" verilmesinde, HDP gibi düşünüyor. CHP, Atatürk' ün, ekonomi politikalarından çok uzaktır. Laiklik ve diğer ilklerden, sürekli taviz veriyor.
Hülasa YCHP' de, Atatürk' le ilgili, gelişmeler, kaygı vericidir. O nedenle CHP' nin, Anadolu teşkilatları, özellikle de Atatürkçü tabanı, Atatürk' ün, CHP' sini, yeniden hayata geçirmek için, mücadele etmelidir. Çünkü Türkiye' nin, Atatürk dönemindeki, CHP'ye, Atatürk' ün, fikir ve düşüncelerine, dünden, daha çok, bugün ve gelecekte ihtiyacı vardır. Aksi halde Atatürk' ün, yolundan ayrılmak, çocuk ve torunlarımızı, gelecekte arzu edilmeyen gelişmelere mahkûm edecektir....

Haberleri