YCHP ATATÜRK'ÜN CHP'Sİ DEĞİL

CHP’ de aday belirleme yöntemlerine tepki var. Odunpazarı Belediye Başkanı, Sayın Kurt, İyi Parti İl Başkanı  Sayın Tunca’nın, “CHP Odunpazarı’ndan aday göstermeyecek, bizi destekleyecek” açıklaması ile ilgili, basın...

CHP’ de aday belirleme yöntemlerine tepki var. Odunpazarı Belediye Başkanı, Sayın Kurt, İyi Parti İl Başkanı  Sayın Tunca’nın, “CHP Odunpazarı’ndan aday göstermeyecek, bizi destekleyecek” açıklaması ile ilgili, basın toplantısı düzenleyerek tepki gösterdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP'li, Sayın Aziz Kocaoğlu da partisi ile İyi Parti arasındaki ittifakın, bir 'oyun' olduğunu savunduktan sonra, 'Koskoca CHP, cumhuriyeti kuran parti, ben şu şu illerde seçime girmiyorum, onu şu partiye bıraktım diyemez" dedi.
CHP cumhurbaşkanı adayı, Sayın İNCE’ nin, üyelerin, önüne sandık konulmasını, yani eğilim yoklaması yapılmasını istemesi, hem Atatürk’ ün aday belirleme yöntemine, hem de demokrasiye uygun olacaktı. Bugün gündemde olan huşusuzluklarda olamayacaktı..
Aslında, YCHP, Atatürk’ ün, CHP’ si olsa, yerel seçimlerdeki adayları, Genel Başkan, parti il yönetimleri değil, parti üyeleri veya halk seçerdi. çünkü Atatürk’ ün, kurduğu CHP,  ülke ve parti bazında, demokratik kuralları uygulayan bir partiydi 
Cumhuriyetin kurucusu, Büyük önder ATATüRK’ e, göre, Yasama Kurumu, hiçbir sınıfa dayanmayan ve hiçbir sınıfın temsil edilmediği, millet tarafından, doğrudan doğruya seçilen, vazife ve yetkilerini, millete karşı sorumlu olarak, yerine getiren, milletvekillerinden, oluşan bir parlamentodur...
ATATüRK’ ün, düşündüğü parlamentoda, halk, değer verdiği ve kendisinden hizmet beklediği kişileri, bizzat seçecektir. Halkı, hükümetin veya partilerin empoze edecekleri kişileri seçmek zorunda ve durumunda bırakmak, tamamen antidemokratiktir.
Ayrıca bugünkü CHP’ nin, Atatürk dönemindeki CHP olmadığını Sayın KILIçDAROĞLU’ da söylüyor.
Nitekim geçmiş yıllarda, Sayın KILIçDAROĞLU, Haber Türk TV’ de, Dersim tartışmasına ilişkin açıklamalarında, “özür dilenmesi gerekiyorsa, bunu devletin yapması gerekiyor. Atatürk’ün kurduğu, Halk Fırkası’yla, bugünkü Yeni CHP, aynı değil, kendimizi yeniliyoruz” diyerek, Atatürk’ ün partisi, olmadıklarını söylemişti.
Yine Sayın KILIçDAROĞLU, Diyarbakır’da çıktığı kürsüden; “Biz eski CHP değiliz. 1930’ların, 1940’ların, CHP’si değiliz!” diyerek, CHP’yi, ne kadar değiştirmiş olduğunu anlatmaya çalışıyordu.
Bu sözler yadırganmadı. çünkü Sayın Kemal KILIçDAROĞLU, CHP Genel Başkanı olduktan sonra, ince bir strateji ile neredeyse, üst düzey tüm yönetim kademelerini de arzu ettiği gibi,dizayn etti.
 CHP, İzmir Milletvekillerinden, Prof. Dr.  Güler ise CHP’nin, 35. Olağan kurultayında, alınan kararlardan sonnra, CHP’ yi, AKP ve HDP, karışımına benzetmişti.
 Sayın KILIçDAROĞLU’ nun, Dersim açıklamalarından sonra, Sayın Onur öYMEN ise“Atatürk döneminin, üstelik kendi partisinin yöneticileri tarafından suçlanmasına tahammül etmemiz mümkün değildir. Herkes, artık tavrını ortaya koymalıdır. CHP'yi kimliğinden, köklerinden kopartmaya, kimsenin hakkı yoktur" diye konuşmuştu.
CHP’nin, 14.Olağan Gençlik Kolları Kurultayı’nın ardından, “Seyit Rıza” tartışması başladı. Konuşması nedeniyle eleştirilen, Halkçı Liseliler Genel Başkanı Doğukan Kurnaz açıklama yaparak, “Bir siyasal hareket, hem Mustafa Kemal’e, hem de Seyit Rıza’ya sahip çıkamaz.” Diyerek, CHP içindeki, gelişmelere tepki gösterdi.
YCHP’ de, Atatürk’ le ilgili, gelişmeler, kaygı vericidir. O nedenle CHP’ nin, Anadolu teşkilatları, özellikle de Atatürkçü tabanı, Atatürk’ ün, CHP’ sini, yeniden hayata geçirmek için, mücadele etmelidir.
YCHP,  iktidar, alternatifi olmak istiyorsa,  Atatürk dönemindeki ilkelerine dönmeli, bünyesinde, çok yönlü değişim gerçekleştirmelidir. Birlikte düşünüp, birlikte karar veren, yeni bir lider ve ekiple de yoluna devam etmelidir. Aksi halde, ya mevcut durumunu koruyacak, ya da küçülerek, sürekli muhalefette kalacaktır.
ATATüRK dönemindeki CHP,  her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen, 1929-1938 yılları arasında, ağır sanayi üretimi %152 artarken, toplam sanayi üretimi %80 artmıştır. Kömürde %100, Kromda %600, diğer madenlerde %200 artış olurken, demir üretimi 0’dan 180.000 tona çıkmış, şeker üretimi, 200 misli artmıştır. ülkemizde, bu kalkınma hızına, hiçbir iktidar, hatta o günün şartları ile hiçbir ülke ulaşamadı Hiç borç para almadı, Osmanlının borcunu ödedi. 150 tonda altın bıraktı.
O nedenle de yalnız YCHP değil,  bütün partiler ve kesimler, Atatürk dönemindeki  ekonomik politikaları, takip etmek ve projeleri üretmek zorundadırlar. çünkü geleceğe bakmak, vaat ve sözle olmaz. Atatürk dönemde olduğu gibi," her alanda proje üreterek hayata geçirmek zorundayız.  çünkü Türk halkının, Atatürk dönemindeki, CHP’nin ilklerine,, Atatürk’ ün, fikir ve düşüncelerine, ekonomik ve eğitim stratejilerine, dünden, daha çok, bugün ve gelecekte ihtiyacı vardır.

Haberleri