Anahtar Parti’den 3’ncü merkez ilçe çağrısı

Anahtar Parti İl Başkanı Çağlar Ölçe, Emek, 71 Evler ve 75. Yıl Mahallelerinin hak ettiği ilgiyi görmediğini belirterek bu üç mahallenin ilçe statüsüne kavuşması gerektiğini savundu.

Anahtar Parti İl Başkanlığı Emek,71 Evler, 75.Yıl Mahalleri'nin sorunlarının göz ardı edildiğini savundu.

Emek Mahallesi muhtarlığı önünde açıklama yapan Anahtar Parti Eskişehir İl Başkanı Çağlar Ölçe 3 mahallenin birleştirilerek ilçe statüsünün kazandırılması gerektiğini söyledi.

Ölçe, “Bugün Odunpazarı’nın en kalabalık bölgeleri arasında yer alan bu mahallelerin toplam nüfusu 100 bini aşmış durumda. Sadece Emek Mahallesi’nde 60 bine yakın vatandaşımız yaşıyor. Yüz ölçümü 4,6 milyon metrekare olan, 15 cadde, 3 bulvar ve 376 sokağıyla adeta başlı başına bir şehir olan Emek Mahallesi ne yazık ki hak ettiği ilgiyi görmüyor. Yaptığımız görüşmelerde vatandaşlarımızın şikâyetleri çok net. Kışın çamurdan, yazın ise tozdan nefes almak mümkün değil. Parklar kent merkezindekiler kadar özenle bakılmıyor, çöp konteynerleri yetersiz, yollar bakımsız. Kısacası, insanların günlük yaşamlarını doğrudan etkileyen onlarca sorun çözüm bekliyor. Emek Mahallesi Muhtarımız Sayın Sibel Akın da defalarca basın aracılığıyla bu sorunları dile getirdi. Ancak görüyoruz ki Odunpazarı Belediyesi bu mahallelere gereken yatırımı yapmıyor, sadece seçimden seçime hatırlıyor. Eskişehir’in üçüncü bir merkez ilçeye ihtiyacı vardır. Bu sadece bir siyasi talep değil, aynı zamanda sosyal bir zorunluluktur. Çünkü bu mahalleler Eskişehir’in kalbinin attığı, emeğin ve alın terinin yoğunlaştığı yerlerdir" diye konuştu.

Siyaset Haberleri