Ayşe Ünlüce: Kadın haklarında Eskişehir öncü bir şehir

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ‘Ben Kadın’ etkinliğinde konuştu. Ünlüce, “Eskişehir kadın hakları konusunda öncü bir şehir, bu durum tabii ki tesadüf değildir" dedi.

Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği, Sosyal Demokrasi Derneği, Eskişehir Avrupa Birliği Derneği, Haller Gençlik Merkezi’nde ‘Ben Kadın’ isimli etkinlik gerçekleştirdi.

3 oturumdan oluşan etkinlikte 1. Oturumda Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD) Başkanı Bir Ses Ver Fotoğraf Grubu Üyesi Güzin Özlü açılış konuşması yaptı. Bir Ses Ver Fotoğraf Grubu üyelerinin fotoğraflarından oluşan Dijital Fotoğraf Sergisi’nin sunumu yapıldı.

Etkinliğin 2. Oturumunda Sosyal Demokrasi Derneği Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Özlem Doruk Şahin’in moderatörlüğünde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce Eskişehir’de kadın haklarına yönelik çalışmalarını anlatırken Sarar Yönetim Kurulu Üyesi Ece Sarar ‘Sanayi’de Kadın Olmak’ başlığında konuşmalar gerçekleştirdi.

Yaptığı konuşmada Eskişehir’in kadın dayanışması konusunda öncü bir şehir olduğuna vurgu yapan Ünlüce, “Eskişehir kadın hakları konusunda öncü bir şehir, bu durum tabii ki tesadüf değildir. Eskişehir yapısında mayasında var. Bu kadar göçlerle gelen pek çok ırka ait, pek çok ülkeye ait insanı bir arada bunca yıldır, barış, özgürlük, çağdaşlık, uygarlık içinde yaşatabiliyorsa, Eskişehir’in bu topraklarının Yunus Emre kültürünün mayasında vardır. Eskişehir kadınların özgür yaşadığı bir şehirdir. 8 Mart aslında büyük acılardan doğan bir gündür. 8 Mart’ta ilham veren kadınlarla hayatının hikayesini doğru yönde yazmış kadınlarla bir araya gelip hem Eskişehir’in hem ülkemizin geleceğini dünyaya bir mesajımız varsa bunu vermeyi diliyoruz” ifadelerini kullandı. 3. Oturumda Eskişehir Avrupa Birliği Derneği Üyesi Dr. Alem Özlem Özdemir’in yönetiminde Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Figen Engin’in CHP İL Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Doktora Öğrencisi Ecem Ünlütürk, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Sıla Acu’un konuşmalarıyla etkinlik sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Siyaset Haberleri