DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanı Resul Ertürk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
"Milletin hassasiyetlerinin göz ardı edilmemesi gerekir"
Eskişehir’de gerçekleştirilen festivalleri eleştiren Ertürk, 12 askerin şehit olduğu zamanda festival yapılmaması gerektiğini savundu. Ertürk, “Irak’ın kuzeyinde yer alan bir mağarada arama tarama faaliyetleri sırasında şehit düşen 12 Mehmetçik’imizi rahmetle anıyorum. Yüreğimiz yandı. Milletimizin başı sağ olsun. Gün acıyı paylaşma günüdür. Gün kahkaha atma değil gün eğlenme, festival yapma değil yas tutma günüdür. Milletin hassasiyetlerinin göz ardı edilmemesi gerekir. Tüm Türkiye’de yaşanılan acıyı paylaşmalıyız. Rabbim vatanımızı her türlü beladan korusun” ifadelerini kullandı.
“Emekli emeğinin karşılığını alamıyor”
Deva Partisi İl Başkanı Resul Ertürk, yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı iktidarı eleştirdi. Vatandaşların ekonomik sıkıntı içinde olduğuna vurgu yapan Ertürk, asgari ücretlinin de emeklinin geçim sıkıntısı geçtiğinin altını çizdi. Ertürk, “Asgari ücretlilere bu yıl da ara zam verilmedi. Emeklilerimize ise çok cüzi bir artış yapılacak. Emeğinin karşılığını alamıyorlar. Oysa vatandaşın ihtiyacı var. Bunu görmüyorlar, bizleri de duymuyorlar. Deva Partisi Milletvekilimiz Sayın Elif Esen’in Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşmasında söylediği gibi şu an olması gereken en düşük emekli maaşı 35 bin TL’dir. Açlık sınırının altında bir ücret kabul edilemez. Asgari ücret de en düşük emekli maaşı da acilen arttırılmalıdır. Sayın Vekilimiz Elif Esen mecliste konuşurken “Bugün olması gereken emekli maaşı ise yaklaşık 35 bin lira…” dediği anda iktidar sıralarından uğultular ve kahkahalar geliyor. Çok acı ama bu durum Meclis tutanağına da geçiyor hatta Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ müdahale etmek zorunda kalıyor. Emeklinin, emekçinin hakkı talep edilirken birileri kahkahalar atsa da bizler Türkiye’de ölen geçimin ve eşitliğin yasını tutuyoruz. Milletin, vatandaşın zor durumuna, hayallerine kahkahalar atarak küçümseyenleri kınıyorum. Bizleri duymuyorlar anladık da vatandaşı hiç mi görmüyorlar? Bugün emeklinin ne kadar zor durumda olduğunu görmek isteyen varsa gelsin Eskişehir Çelikel sokaktaki Kent Lokantasının önüne. Ülkemizdeki en sıcak günlerin yaşandığı şu günlerde bile emeklilerimiz saatler öncesinden kuyruk oluyor. Bu sıcak da saatlerce kim durmak ister ? Neden bu zorluğu çekiyor bu vatandaş ? Hiç mi sormuyorsunuz kendinize ? Ben söyleyeyim size geçinemiyor vatandaşımız geçinemiyor. Karnına bir tabak sıcak çorba girsin 3 kap yemek yiyebilsin diye bekliyor saatlerce” diye konuştu.
"Bu kış faturalar el yakacak"
Doğalgaza yapılan yüzde 24,6'lık zammını da eleştiren Ertürk, yaşanan en büyük sorunun maliyet enflasyonu olduğunu kaydetti. Ertürk, “Doğalgaza yüzde 24,6 zam yapıldı. Pek fazla gündemde yer bulamadı kendine. Ancak bu kış faturalar el yakacak. Enflasyonu ücretlerin arttırdığını düşünenlerin maliyet enflasyonunu hesaba katmadıklarını görüyoruz. Yaşadığımız en önemli sorunlardan biri maliyet enflasyonudur. Üretici daha ucuza mal edemezse tüketici ister az kazansın ister çok kazansın enflasyon da kalıcı bir düşüş olmaz” sözlerini kaydetti.