DP Tepebaşı İlçe Başkan Adayı açıklandı

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanlığı, 26 Ocak pazar günü yapılacak Tepebaşı İlçe Kongresi için Engin Dik’i aday gösterdi.

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, haftalık düzenlediği basın açıklamasında Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarının artık milli güvenlik sorunu boyutuna ulaştığını ifade etti. Özcan, ekonomik sorunlar yerine, Türkiye siyasetinin Suriye merkezli bir gündeme sıkıştırıldığını öne sürdü.

Özcan yaptığı açıklamada, “Ülke gündeme çeşitli yapılan anketlerde de gördüğünüz üzere, Türkiye'deki ekonomik sıkıntılar neredeyse milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Buna rağmen Türkiye'de bu sorunları yokmuş gibi, Türkiye siyaseti Suriye siyaseti üzerine sıkıştırılan bir yol izlenmektedir. Baktığım verilerde, 1 Ocak’tan 15 Ocak’a kadar olan enflasyon oranı, asgari ücretlinin, emeklinin, memurun, yaşayan herkesin, aslında 85 milyonun cebinden 15 günde biner lirasını düşmüştür. Yani 14 bin 469 lira emeklinin hesabına geçmeden bin lirası gitmiştir. 22 bin 104 lira asgari ücretli maaşını şubat ayında almadan bin lirası daha hesabından gitmiştir” diye konuştu.

“ADAY BİR TÜRKÜCÜNÜN SÖYLEMİYLE BELİRLENİYOR”

Özcan, Cumhurbaşkanlığı adaylık süreçlerine yönelik eleştirilerde bulunarak, “Anayasayı ihlal edecek şekilde, bir türkücünün ‘aday ol’ demesiyle bir adaylık açıklaması yapılmaktadır. 9. Cumhurbaşkanımız ve liderimiz rahmetli Süleyman Demirel, görev süresi dolmadan bir ay önce yaptığı bir televizyon mülakatında, ‘6 Mayıs 2000 tarihinde görevim dolacak ve ben bu görevi bırakacağım’ diyordu. Ama mevcutlar istiyor ki son nefeslerine kadar bu vesilelerini ifa etsinler. Türkiye maalesef anayasayla değil, bir türkücünün söylemleriyle aday belirleme noktasına gelmiştir” sözleriyle eleştirdi.

“KALBİMİZDEKİ ATATÜRK SEVGİSİNİ ALAMAZSINIZ”

Özcan, “Anayasayı değiştirip tekrar başkan olmak için türlü işler yapan iktidar sahipleri, adadaki cani başını çıkarıp, Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye teğmenleri yargılıyorlar. Bunun karşılığında gurur duyduk ki teğmenlerimiz şunu söylüyorlar; “Bizim rütbemizi alabilirsiniz. Bizim her şeyimizi alabilirsiniz ancak kalbimizdeki Atatürk sevgisini alamazsınız. 22 yıldır bütün uğraşlarına rağmen bu iktidar, kalbimizdeki Atatürk sevgisini silemeyecektir, alamayacaktır. Hükümetin bir an önce aklını başına alarak, şehit annelerinin gözünün içine bakarak, toplumun içinde olarak yer almalı” ifadelerini kullandı.

YENİ İLÇE BAŞKANI ADAYI: ENGİN DİK

Toplantının sonunda, Özcan, 26 Ocak tarihinde yapılacak olan Demokrat Parti Tepebaşı İlçe Kongresi’nde DP Tepebaşı İlçe Başkan Adayı olarak ismi geçen Engin Dik’i açıkladı. Dik konuşmasında “Bu partiye daha iyi hizmet etmek için, daha iyi gençler yetiştirmek, daha çok partili yapmak ve bu önümüzdeki seçimlerde daha çok güzel çalışma yapmak istiyorum. Şimdiden bunun sözünü veriyorum. Hiç kimseyi kırmadan, dökmeden güzel bir siyaset yapmayı istiyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Siyaset Haberleri