28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinde oy sayım işlemi sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklamalarda bulundu.
Ekrem İmamoğlu, "Belli bir saatte çıkıp seçimi kazandık diyen bir anlayışla mücadele ettik birçok seçimde. O bakımdan biz şerbetliyiz sürece. Moralinizi bozmayın. İttifakımızın her lideriyle sağlıklı bir bağlantı içerisindeyiz. Önümüzdeki verileri hükümetin ciddi bir düşüşte olduğunu gösteriyor. Milleti manipüle ederek kazanmak adına kimse senaryolar geliştirmesin" dedi.
Mansur Yavaş ise şunları söyledi:
“192 bin 169 sandıktan 91 bin 913 sandığın sonucu geldi. Sayın Genel Başkanımız yüzde 47.42 oyda, Sayın Erdoğan yüzde 46.80, Sayın Sinan Ogan yüzde 5.33. Büyük kentte çok sayıda sandık açılmadı. Bize gelen sandık oranı yüzde 51 civarında. İlk turda biteceğini düşünüyoruz. Bir iki saat içinde Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50'nin üzerine çıkacağını ön görüyoruz."