İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ulucan: Terörle müzakere edilmez

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınayarak, ülkenin gündemindeki sorunlara dikkat çekti ve birlik çağrısında bulundu.

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) önünde gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınadı. Ulucan, saldırının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin terör, eğitim, sağlık, tarım ve yargı gibi birçok yapısal sorunla karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizin için önemli olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) menfur saldırıyı şiddetli kınıyoruz. Şehadete eren aziz şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ankara’nın göbeğinde bu gibi menfur olayların yaşanması bizi ciddi endişelendirip bir yandan da düşündürüyor. Yapısal olarak baktığımızda ülkenin sadece terör noktasında değil eğitimden, sağlığa, tarımdan, yargıya, teknolojik dolandırıcılıklardan, kara para aklamalardan, kadına şiddete kadar uzanan bir yapıda ülkedeki gündem ciddi bir aymazlık içerisinde, liyakatsizce her geçen gün toplumun sinir uçlarına dokunur şekilde gitmesi de bizi derinden yaralıyor. Maalesef biz bunları konuşmamız gerekirken ülkedeki gündem kayıkçı kavgası üzerinden devam ediyor. İYİ Parti ailesi olarak bu da bizleri derinden yaralamaktadır” ifadelerini kullandı.

Siyasi arenada yaşanan gerginliklere de dikkat çeken Ulucan, “1 Ekim Yasama, yürütme, yargı faaliyetleri başladığı noktada mecliste bir tokalaşmayla gelişen bir tablo. Ulusal medyada da farklı farklı seslendirmeler getirilerek grup toplantılarında siyasi parti genel başkanlarının terör örgütü liderini kürsüye davet etmesine kadar aymazlıkla uzandığını görüp gözlemledik. Bu gerçekten aziz Türk Milleti’nin kabul edebileceği bir durum değildir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun öncülüğünde terörle mücadelenin önemine dikkat çeken Ulucan, " İYİ Parti olarak Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu öncülüğünde her daim şunu söylüyoruz; Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazi Meclisimiz bize Atatürk'ün emanet ettiği bir yerdir. Burada terör örgütüyle mücadele edilir, müzakere edilemez. Terörle mücadele bunların biri değil bin tanesi bizim gözümüzde Yezidi’dir. Bunların hiçbiriyle masada oturulmaz. Hiçbir şekilde bir anlaşma, pazarlık gibi söylem gerçekleştirilemez. Biz İYİ Parti olarak bunu söylüyoruz. Türk Milleti bu durumdan çok sıkıldı. Allah milletimize sabırlar versin, Zor bir süreçten geçiyoruz. Aklıselim davranmamız gerekiyor” diye vurguladı.

Ulucan, “Bu millet ayrılmaz parçasıyla bir bütündür. Ülkede bir kürt sorunumuz ya da kürt meselemiz yoktur. Kürtler bizim kardeşimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’ta bulunan bir yazısında, “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır” diyor. Buradan da şunu benimsememiz gerekiyor. Türk olmak değil, ‘Ne mutlu Türk’üm’ diyebilmek; bizim için önemli değerdir" sözleriyle birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Siyaset Haberleri