"Odunpazarı’nda işçi çıkarma söz konusu değil"

Tepebaşı Belediyesi’nde yaşanan işçi kıyımının ardından gözler Odunpazarı Belediyesi’ne çevrildi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediyesi’nde gerçekleşen işçi çıkarmaları sonrası ‘Odunpazarı Belediyesi’nde işçi çıkarma olacak mı’ sorusuna, “Odunpazarı Belediyesi’nde şu anda herhangi bir işçi çıkarma söz konusu değil” yanıtını verdi.

“ÖNÜMÜZÜ TIKAMAK İSTEYECEKLER”

Tasarruf tedbirlerinin aslında Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri zora sokmak adına çıkarılan tedbirler olduğunu savunan Başkan Kurt,

“ Çünkü bunu şuradan anlıyoruz, tasarruf tedbirlerinin sonunda diyor ki, ‘belediyeler bu tedbirlerin dışında hareket edeceği zaman Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin almak suretiyle hareket edebilir’ bize izin vermeyeceğine göre Adalet ve Kalkınma Partili belediyelere, o parantezle, izin vermek suretiyle her şeyi yaptırmak isteyecekler. Bizim de önümüzü tıkamak isteyecekler, esas sorun budur. Odunpazarı Belediyesi’nde şu anda herhangi bir işçi çıkarma söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

“TASARRUF GENELGESİ YASALARA AYKIRI”

Tasarruf tedbirleri yatırımları engeller mi sorusuna ise Kurt, “Yatırımları engelledi zaten. Şu anda devam eden yatırımları da engelledi. Çünkü yüzde 70’i geçmeyen yatırımları ‘durdur’ diyor, demek ki yatırıma başladınız, yüzde 30’dasınız, bundan sonra oraya para harcayamayacaksınız, ‘durdur ‘ diyor. Bu doğru bir yaklaşım değildir, biz buna itiraz ediyoruz. Zaten tasarruf genelgesi bence yasalara aykırıdır. Çünkü yasa ile yükümlendiğiniz bir işi genelgeyle hiç kimse durduramaz” diye konuştu.

“CİDDİ SORUN YARATACAK”

Kurt, sözlerine şöyle devam etti:

“Belediyenin öz kaynak yaratmasına da engel oluyor. Öz kaynak nasıl yaratırsınız, örneğin bir yatırım yaparsınız, güneş enerji santrali kurarsınız, oradan gelir elde edersiniz, buna şu anda izin yok. Ya da herhangi bir gayrimenkulü alırsınız, değerlendirirsiniz ticari gelir elde edersiniz, ona da engel var, bu gerçekten çok ciddi sorunlar yaratacak bir genelgedir. Düşünülmeden yapılan bir genelgedir. Örneğin dün okudum, Türkiye Futbol Federasyonu Almanya’daki maçlara 700’e yakın kişiyi götürmüş, bunun 250’si futbol federasyonu seçimlerinde oy kullanacak delege, bunu yasaklamayan bir genelge varsa Odunpazarı Belediyesi’nin yapacağı parkı, kreşi yasaklayan bir genelge de yoktur”

Siyaset Haberleri