Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl’de 3. ilçe açıklaması

Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatiooğlu'nun 3. Merkezi İlçenin oluşturulmasına dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatiooğlu'nun Emek Mahallesi, 71 Evler Mahallesi ve 75. Yıl mahallelerinin ayrılarak Eskişehir'e üçüncü bir merkez ilçe kurulmalı önerisi ile ilgili Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl değerlendirmelerde bulundu. Bingöl “Bir kere bu bir siyasi kararla olabilir ancak ama fiziken, coğrafik olarak da bölünebilmesi mümkün müdür, bunu da tartışmak lazım özellikle. Ama temelde bölündüğü zaman yeni bir ilçe kurulacaksa oradaki insanlara daha iyi hizmet gidecekse bununla ilgili elbette hayır diyemeyiz. Ama bugün İstanbul'a baktığımız zaman nüfusu 1 milyonun üzerinde olan ilçeler var. Dolayısıyla bu nüfusla ilgili değil. Bence şehrin fiziken bölünmesiyle ilgili bir olaydır. Eğer fiziki olarak bölünebiliyorsa bu olabilir. Ancak Nebi Hatipoğlu'nun bu çıkışın ben bir siyasi olduğunu düşünüyorum. Çünkü şu an Türkiye’yi yöneten bir anlayış var, 23 yıldan beri Türkiye’nin tüm illerinde, ilçelerinde ülkeyi yöneten bir anlayışın ülkeyi ne hale getirdiğini görüyoruz. Eskişehir'de Odunpazarı 2 ilçeye bölündüğü zaman oraya daha iyi hizmet gidebilir demek bizim arzu ettiğimiz bir şey. Ama bunun reel olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim” diye konuştu.

“Eskişehir’in Bütün Belediyeleri Ak Partili Olsa Ne Olur?”

AK Partili bir belediye arzusundan dolayı böyle bir fikrin ortaya atılabileceğini ifade eden Bingöl, Eskişehir’in çok fazla çözüm bekleyen sorunlarının olduğunu dile getirdi. Bingöl, “Elbette burada niyet okumak çok mümkün değil. Yani burada bir 2. ilçe oluşturulacağı, daha doğrusu Odunpazarı 2 ilçe olduğu zaman Eskişehir açısından da 3 ilçe olduğu zaman birileri siyaseten "Biz burayı yani oranın seçmen kültürü açısından kazanabiliriz." diye düşünebilir. Böyle bir mantık da olabilir. Yani kazansanız ne olur? Eskişehir’imizin çözüm bekleyen ve yerel hükümetin yapabileceği çok ciddi hizmetler varken deprem, su, kentsel dönüşümle ilgili üzerine düşeni yapamayanlar bugün şehri farklı siyasi mülahazalarla "Tekrar bölelim." ifadesini kullanıyorlar. Saadet Partisi olarak elbette insanlara hizmet gidecekse daha küçük parçalara bölünerek bu hizmetin gitmesinin doğru olduğunu savunanlardan biriyim ama mantığımın bu olmadığını biliyorum. Burada Eskişehir’de şehir merkezinde AK Partili bir belediye arzusu var. Ben diyorum ki Eskişehir’in bütün belediyeleri AK Partili olsa ne olur? Hiçbir şey değişmez. Dolayısıyla burada bence meseleye çok daha büyük boyutuyla bakmamız lazım” sözlerini kaydetti.

“Belediyeler Adil Davranmalı”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a tavsiyelerde de bulunan Bingöl, bir ilçedeki her alana eşit bir şekilde hizmetin gitmesi gerektiğinin altını çizdi. Bingöl, “Kazım Kurt’a da benim aslında bu açıklamalarla ilgili bir tavsiyem olacak. Niye bunu söylüyorum? Evet, Odunpazarı büyük bir ilçe ama hizmetin her alana eşit şekilde gitmediğini ben de düşünenlerden biriyim. Dolayısıyla sosyal belediyecilik anlamında, adil belediyecilik anlamında bu hizmetin her noktaya eşit gitmesi açısından belediyelerin bu konuda adil davranması gerekir. Eğer halkla bir bütünleşme olursa zaten geçmişte kendisine oy veren insanların rızasını almış ama oy vermeyen insanları da mutlu etmek adına eşit ve adil bir hizmetin gitmesi lazım. Mesela ben bu kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme ile ilgili 4 mahallede yapılan ve geçen bir yapılan basın açıklamasıyla işte sayı veriliyor; 37-47 tane daireden oluşan bir kentsel yenileme. Bu bir yerden başlamak lazım, ben onun çok daha büyük potansiyelli olmasını düşünüyordum. Eskişehir bunu hak ediyor çünkü Eskişehir’imiz gerçekten depreme hazır bir şehir değil. Özellikle bu konuda belediyelerin üzerine düşeni yapması lazım, daha ileriye gitmek gerekiyor. Burada eğer belediyeler bu konuda merkezi hükümetten destek talep ediyorsa bunu Eskişehir’in gündemine getirmek lazım çünkü bu iş sadece belediyelerin değil, merkezi hükümetin de görevidir. Ben buradan Sayın Milletvekilimize bir soru sormak istiyorum: 2012 yılında, 2013 yılında Eskişehir’de 8 mahalleyi ilgilendiren; Gündoğdu Mahallesi’nde 285 dönüm, Mamuca-Sarıçayır’da 695 dönüm afet riski altındaki alan kanun marifetiyle ilan edildi. Kanun çok açık; belediyeler eğer bu işi yapmazsa merkezi hükümet yapar deniliyor. Bence bu hizmetlere yönelirlerse Eskişehir’e daha iyi bir hizmet yapılabilir" diye konuştu.

Siyaset Haberleri