“Valimiz resmi kurumlardaki resmi araç sayısını paylaşmalı”

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan haftalık basın toplantısında, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında ele alınacak resmi kurumlar için kiralanan araçlara dikkat çekti.

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan haftalık basın toplantısında kamuda tasarruf tedbirleri döneminin başlayacağına dikkat çekerek Eskişehir Valisine seslendi. Özcan, resmi kurumlar için kiralanan sivil plakalı araçların sayısının kamuoyuna açıklaması gerektiğini ifade etti.

Özcan, “Kamuda bir tasarruf dönemi başlayacak, bu tasarruf döneminde tasarruf tedbirlerinde neler yapılacak bunları göreceğiz ama benim Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı olarak Eskişehir’imizin Valisinden bir ricam var. Valimiz Eskişehir’deki resmi kurumlarda kaç adet resmi araç olduğunu kamuoyu ile paylaşmalı. Özellikle resmi plaka taşımayan kiralık araçlar mutlaka kamuoyuyla paylaşılmalı. Yani hangi kurum kaç araç kiralamış, hizmet aracı kiralamış, bunları kim kullanıyor? Bunların plakaları nelerdir? Hangi kurumda kaç adet kiralık araç vardır? Bunları mutlaka yayınlamalılar ve bu araçlara sivil plakalı araç dahi olsa, mutlaka resmi hizmete mahsus yazısı yazılmalıdır” diye konuştu.

“BU ARAÇLARIN BEDELLERİNİ VATANDAŞ ÖDÜYOR”

Söz konusu araçların vatandaşlar aracılığıyla denetlenmesinin de önemine değinen Özcan, “Vatandaş bilmelidir; bu araçlar resmi hizmete mi? keyfi hizmete mi mahsus? Bunu vatandaş görmeli, bilmelidir. Çünkü bu araçların bedellerini emekliler, yoksullar, vatandaşlardan aldığınız vergilerle ödüyorsunuz. Yani resmi araç hiçbir AVM’nin otoparkında, pazarın, marketin, okulun önünde keyfi hizmete mahsus olarak kullanılmamalıdır ve bunun denetimini de sizin araçlara yazdığınız resmi hizmete mahsustur yazısıyla vatandaş kendisi yapmalıdır, bununla ilgili de ihbar hattı mutlaka kurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

“BU ARAÇLARI KİM KULLANIYOR?”

Valiliğin sivil plakalı araçlar ile ilgili açıklık getirmesi gerektiğini bir kez daha vurgulayan Özcan, “Birçok aracın sivil plakalarla birilerine tahsis edildiğini iyi biliyorum. Eskiden siyah plakalı araçlar olurdu, bilirdik ki resmi kurumların. Şimdi bakıyoruz birkaç tane siyah resmi plakalı araç var, onlarca da sivil plakalı araç var. Bu araçları kim kullanıyor? Bu araçlar hangi maksatla kullanılıyor? Eskişehir’de hangi kurumun müdürleri, müdür yardımcıları, şefleri sivil plakalı kiralık araç kullanıyor? Bunların kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor. Burada sivil plakalı kiralık araçlarla tatile gidenleri, çocuklarını okullara gönderenleri, eşini iş yerinden aldıranları, pazara, markete gidenleri biliyorum. Dolayısıyla eğer bir tasarruf yapılacaksa tasarruf buradan başlamalıdır" şeklinde konuştu.

Siyaset Haberleri