Cumartesi günü en yakın takipçisi Tavşanlı Linyit’in Yunusemrespor’a 3-1 kaybetmesinin ardından dün evinde grubun son sırasında yer alan Kütahya Evliya Çelebi Çağlayan Azot’u konuk eden Anadolu Üniversitesi Umut Akpınar(2), Sinan Bozkır ve Ali Horosan’ın golleriyle 4-0 kazandı.
Temsilcimiz Anadolu Üniversitesi tartışmaya açık 3 golünün iptal edildiği maçta aldığı net galibiyetin ardından grupta ilk yarıyı 6 puan farkla lider tamamladı. Ligde ki diğer temsilcimiz Sağlıkspor ise Yeniçağa ekibine 1-0 kaybederek devre arasına moralsiz girdi. Sezonun ikinci yarısı 30 Ocak’ta başlayacak.
Önce yarattı sonra attı
Necdet Yıldırım sahasında oynanan müsabakaya hızlı başlayan Anadolu Üniversitesi oldu. Oyunu ilk dakikalarda rakip alana yıkan temsilcimiz de Umut Akpınar kendi yarattığı penaltıda 6.dakikada topun başına geçerek ekibimizi 1-0 öne geçirdi.
Sinan gardlarını düşürdü
Skoru erken lehine çeviren Anadolu Evliya Çelebi Çağlayan Azotspor’u deyim yerindeyse kaleye yaklaştırmadı. 26’da Sefer Sever’in golü tartışmaya açık bir kararla iptal edilirken, 45+3’te Bülent İnönü’nün kafayla yaptığı asisti gole çeviren Sinan Bozkır soyunma odasına giderken fişi çekti(2-0).
2 iptal, 2 gol
İkinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koyan ve 50’de Umut Akpınar, 86’da Ali Fırat Horosan ile 4-0’lık net galibiyete ulaşan Anadolu’nun yine Umut ve Ali Fırat Horosan ile tartışmaya açık iki golü iptal edildi.
Anadolu Üniversitesi ilk yarıda oynadığı 9 maçta 7 galibiyet ve 2 beraberlik performansı ile göz doldururken, şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu gösterdi.
“Daha güvenli giriyoruz”
Antrenör Turgay Çelik “Tavşanlı’nın yenilmesinin ardından aldığımız bu galibiyet dere arasına daha güvenli girmemizi sağladı. İkinci yarıda ki oyunumuz daha iyiydi. Şimdi oyuncularımıza bir hafta izin vereceğiz. 3 Ocak’ta çalışmalara başlayacağız. Devre arası kamp programımız da bu hafta içinde netleşecek” dedi.
Sağlık puansız döndü(1-0)
Bölgesel Amatör Ligde ki bir diğer temsilcimiz Sağlıkspor ise dün Bolu Yeniçağa ekibinin konuğu oldu. İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen mücadelenin 46.dakikasında rakibin golüne engel olamayan temsilcimiz haftayı puansız kapattı.