Yeni Eskişehir Atatürk Stadı’nda dün akşamki maç hiç de normal şartlarda gelişmedi. Hakem Abdülkadir Bitigen’in başrole soyunduğu mücadelede Kırmızı Şimşekler bir puanı Bruno ile kurtarabildi. Maçın başındaki karanlık başlangıcın sonu da formalarımız gibi simsiyah oldu. ümraniyeli futbolcuların zaman çalmaya yönelik hareketlerine karşı bir Eskişehirspor taraftarı sahaya girerek kaleci Burak’a tepkisini gösterdi. Eskişehirspor bu hareketten dolayı da ağır ceza alabilir. Her türlü sonuçta gerçek olan şu ki sonuç 1-1 olsa da dün gecenin tek kaybedeni Eskişehirspor’du.
Eskişehirspor, ümraniye engelini de aşamazken 1 puana razı oldu. Ligde ilk 4 haftada galip gelemeyen Kırmızı Şimşekler dün evinde galibiyet için çıktığı maçta ümraniye engelini de aşamadı. Maçın ilk yarısında her iki takım da tutuk bir futbol sergilerken, pozisyona giremedi. Sadece 45.dakikada Eskişehirsporlu Aykut’un mükemmel vuruşunda kaleci Burak topu 90’dan kornere çeldi.
KARŞILIKLI GOLLER
Karşılaşmanın ikinci yarısı ilk yarıya göre hareketli geçerken, 66.dakikada Eskişehirspor’da Erkan Zengin ceza sahası dışından sert vurdu top kalecide kaldı. 68.dakikada ise gelişen ümraniye atağında Andreas topu filelere yollarken takımını 1-0 öne geçirdi. 84.dakikada Eskişehirspor ceza sahası dışından serbest atış kazanırken Bilal Aziz’in mükemmel şutunda kaleci Burak 90’dan topu kornere çeldi. Dönen topu yakalayan Ofoedu’nun ortasında kaleye paralel giden topa kimse dokunamadı. 87.dakikada Bilal ve kaleci Burak arasında çıkan tartışmada rakibine tokat atan Kaptan Erkan Zengin ile ümraniyespor’dan Mehmet Sedef kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 90.dakikada ise Eskişehirspor’un golü geldi. Bu dakikada köşe atışından gelen topa mükemmel bir vuruş yapan Bruno topu ağlara yollayarak Eskişehirspor’a beraberliği getirdi. Karşılaşma 1-1 sona ererken, Şimşekler puan kaybına ümraniye karşısında da devam etti.