Portekiz’de düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası için hazırlıklarına Eskişehir’de devam ettiklerini aktaran Türkiye Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı Antrenörü Ali İhsan Küçük, “Çeşitli illerde kamplar düzenleyerek, hem özel gereksinimli bireyleri spora teşvik ediyoruz hem de basketbolu sevdiriyoruz” dedi.
Türkiye Özel Sporcular Federasyonu (TÖSSFED) tarafından 2019 yılında kurulan Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı, 29 Eylül - 4 Ekim tarihlerinde Portekiz’de düzenlenecek olan Dünya Down Sendromlular Basketbol Şampiyonası için Eskişehir’de kampa girdi. Çeşitli illerden gelen 8 down sendromlu sporcu ile başantrenör Ufuk Bulut, Osman Yiğenoğlu, Ali İhsan Küçük ve kondisyoner Demet Karadağ’dan oluşan milli takım kafilesi, geçen yıl İtalya’da kazandıkları Avrupa Oyunları’ndaki ikinciliklerine yeni bir başarı daha eklemek istiyor. Sporcuların ve teknik ekibin büyük bir özveri ile Portekiz’deki turnuvaya hazırlandığını ifade eden Antrenör Ali İhsan Küçük, “Eskişehir’de sürdürdüğümüz kampımızda, bizleri tüm misafirperverlikleri ile ağırlayan Eskişehir halkına çok teşekkür ederiz” dedi.
BAŞKAN KURT’U ZİYARET ETTİLER
Öte yandan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’na (TÖSSFED) bağlı Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarete, TÖSSFED Basketbol Teknik Kurul Başkanı Ufuk Bulut, Basketbol Milli Takım Antrenörü Ali İhsan Küçük, Basketbol Milli Takımı Kondisyoneri Demet Karadağ ile sporcular katıldı.