Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kalın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel spor basını temsilcilerini kahvaltıda ağırladı. Şehit Suat Çelik Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, spor muhabirleriyle keyifli bir sohbet ortamı oluştu.
107 BİN LİSANSLI SPORCU
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kalın şu ifadeleri kullandı;
“Lisans birimi bizim bünyemizde işliyor ve Eskişehir’de şu anda 107 bin lisanslı sporcumuz var. Yıl içerisinde aktif olarak lisansını kullanan sporcu sayımız yaklaşık 8 bin 709.
Futbol tarafına baktığımızda yaklaşık 5 bin 300 lisanslı futbolcumuz var. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde gerçekleştirdiğimiz okul sporlarında da yaklaşık 15 bin lisanslı sporcumuz bulunuyor. Yani toplamda 25 bin civarında aktif lisanslı sporcuya hizmet veriyoruz. Bu hizmetleri 64 branşta sunmaya çalışıyoruz.
KISA VE UZUN VADELİ ÇÖZÜMLER
Şehrimiz için bir spor haritası çıkarıyoruz. Futbol, voleybol, basketbol ve hatta bowling gibi tüm branşlarda şehrin tesislerini, altyapısını ve olanaklarını tek bir veri tabanında topluyoruz. Bu sayede ulusal ve uluslararası turnuvalar için elimizde hazır bir plan olacak.
Valimizle amatör futbol ve futbol sahalarımızdaki sorunlar üzerine konuştuk. Bu sorunlara kısa vadeli çözümler üretmek ve uzun vadeli planlar yapmak için çalışıyoruz. Şehrimizin spor camiasındaki herkes bu konunun arkasında ve hep birlikte güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Sizlerden de sporun gelişimine katkı sağlayacak haberler ve çalışmalar bekliyorum.
ARTIK GECE MAÇLAR OYNANABİLECEK
Kısa vadeli çözüm yöntemlerimiz var. Uzun vadeli çözümlerimizi de hem valimizle hem de Bakanlığımızla görüşüyoruz. Geçtiğimiz günlerde yatırım işletme genel müdürümüzle de bu konuları değerlendirdim. Şehrimizde mevcut durumumuzu iyileştirmek adına çalışıyoruz. Örneğin Abdurrahman Temel Sahamızda çalışmalarımız devam ediyor. Gece maçları için aydınlatma eksikliğimiz vardı. Şu anda yaklaşık 2 buçuk milyon liralık bir harcamayla temel kazıları tamamlandı. Artık gece maçları da Abdurrahman Temel Sahasında oynanabilecek. Aynı şekilde Muttalip’taki bir numaralı sahamızda oyun zeminine uygun hale getiriliyor. Orayı 10-15 gün içerisinde teslim edeceğiz ve amatör takımlarımız orada maç yapmaya başlayabilecek.
NECDET YILDIRIM SAHASI SENTETİK OLACAK
Bu kısa vadeli çözümlerimizi hayata geçirirken, uzun vadede de daha kapsamlı planlarımız var. Şehrimizde doğal çim sahalara ihtiyacımız var. Ancak çim sahalar haftada yalnızca bir veya iki maç kaldırabiliyor. Çim sahaların kendini toparlaması zaman alıyor. Bunun yerine sentetik sahalar 7 gün, 24 saat kullanılabiliyor. Bu nedenle Necdet Yıldırım Sahasında bir sentetik saha dönüşümü planlıyoruz. Yanında U12, U13 ve U14 gibi altyapı kategorilerinin oynayabileceği küçük sahalar da yapmayı hedefliyoruz. Tesisin aydınlatması, tribünleri ve soyunma odalarıyla birlikte topyekûn bir çalışma başlatacağız. Bu proje tamamlandığında, bölgedeki futbolun en büyük sorunlarından biri çözüme kavuşmuş olacak.
BÜYÜK SPOR TESİSİ DÜŞÜNÜLÜYOR
Devlet Su İşleri’ne, Şeker Fabrikasına ve Eski’ye ait sahalar da mevcut. Bunların tamamı çim saha. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile sahalar üzerinde bir çalışma yürütüyoruz. Şeker Fabrikası ile de ayrıca görüşeceğiz. Bu mevcut sahaları daha ekonomik ve verimli kullanarak amatör futbolun büyük bir sorununu çözmeyi hedefliyoruz. Uzun vadede ise büyük spor tesisleri yapmayı planlıyoruz. Ancak bu planlar stratejik aşamada ve kesinleştiğinde sizlerle detayları paylaşacağım”
Samimi bir ortamda geçen buluşmanın sonunda, Hasan Kalın ve yerel spor muhabirleri hatıra fotoğrafı çektirerek bu anlamlı günü ölümsüzleştirdi.