PTT Erkekler Türkiye Kupası’nda çeyrek final maçları tamamlandı. Temsilcimiz Eskişehir Basket kupaya veda ederken, yarı final çıkan dört takım bugün final biletini alabilmek için kapışacak
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde ilk devreyi ilk 8 içinde bitiren takımları katıldığı PTT Erkekler Türkiye Kupası’nda heyecan İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanıyor. çeyrek finalin ilk maçında temsilcimiz Eskişehir Basket parkeye çıktı. İlk devreyi 4’üncü sırada bitiren Devler, 5’inci bitiren Darüşşafaka ile karşılaştı. İstediği oyunu sergileyemeyen Potanın Şimşekleri maçı 75-59 kaybederek kupaya veda etti.
İkinci çeyrek final maçında ise ilk devreyi lider tamamlayan Fenerbahçe ile 8’inci sırada tamamlayan Anadolu Efes kozlarını paylaştı. Obradoviç-Ergin Ataman düellosu büyük heyecana sahne olurken tur atlayan 80-83’lük skorla Anadolu Efes oldu. İlk devreyi 3’üncü sırada tamamlayan Beşiktaş Sompo Japan ise 6’ncı sırada noktalayan Banvit’i 80-63 devirerek adını Türkiye Kupası yarı finaline yazdırmayı başlardı.
Ligde ilk devrenin flaş takımlarından Tofaş ikinci sırada noktaladığı için 7’nci sırada ilk devreyi bitiren Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile karşılaştı. Son dakikaları büyük çekişmeye sahne olan maçta kazanan taraf 80-78’lik skorla Tofaş oldu. Bu sonuçlarla Darüşşafaka, Anadolu Efes, Beşiktaş ve Tofaş yarı finale yükseldi. Anadolu Efes-Darüşşafaka ve Beşiktaş Sompo Japan-Tofaş eşleşmeleri gerçekleşirken, maçlar bugün oynanacak.
Türkiye Kupası çeyrek Final
Darüşşafaka-Eskişehir Basket : 59-75
Fenerbahçe Doğuş-Anadolu Efes : 83-80
Beşiktaş Sompo Japan-Banvit : 80-63
Tofaş-Sakarya Büyükşehir BB : 80-78
Türkiye Kupası Yarı Final
17 Şubat Cumartesi
14.00 Anadolu Efes-Darüşşafaka (Tivibuspor)
18.00 Beşiktaş S.J.-Tofaş (Tivibuspor)