Mahmudiye'de At Yarışı Heyecanı Nefesleri Kesti

 Tarım ve Orman Bakanlığı ile Eskişehir Valiliği tarafından organize edilen ve Mahmudiye Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen, Eskişehir ili Mahmudiye ilçesi 2018 yılı Sonbahar Mahalli At yarışlarının ilk haftası yapıldı. Mahmudiye...

 


Tarım ve Orman Bakanlığı ile Eskişehir Valiliği tarafından organize edilen ve Mahmudiye Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen, Eskişehir ili Mahmudiye ilçesi 2018 yılı Sonbahar Mahalli At yarışlarının ilk haftası yapıldı.


 


Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan'ın yarışlar ile ilgili yaptığı açıklamada; “İki hafta sürecek olan Mahmudiye Sonbahar Mahalli At Yarışlarının ilk haftası Anadolu T.İ.M, Garnizon Komutanlığı, Vali Kupası ve Türkiye Jokey Kulübü Kupası olmak üzere 4 koşuyla yapılmıştır. İkinci hafta 23 Eylül Pazar günü 14:00-16:00 saatleri arasında Mayad Kupası, Mahmudiye Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir-Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası kupası koşuları yapılacaktır” dedi.


Günün ilk koşusu 3 yaşlı safkan Arap taylarının katıldığı 1200 metre kum pistte yapılan Anadolu T.İ.M kupa koşusuydu. Bu koşuyu Alperencan isimli Arap atı birinci olarak kazandı.


Günün ikinci koşusu 4 ve yukarı yaşlı safkan Arap atlarının katıldığı 1600 metre kum pistte yapılan, Garnizon Komutanlığı kupa koşusuydu. Bu koşuyu Sanberk isimli Arap atı birinci olarak kazandı.


Günün üçüncü koşusu 5 ve yukarı yaşlı safkan Arap atlarının katıldığı 2000 metre kum pistte yapılan, Vali Kupası koşusuydu. Bu koşuyu Kralın Adamı isimli Arap atı birinci olarak kazandı.


Günün son koşusu olan Türkiye Jokey Kulübü Kupası koşusu ise 3 ve yukarı yaşlı safkan İngiliz atların katıldığı 2000 metre kum pistte yapıldı. Bu koşuyu Konig isimli İngiliz atı birinci olarak kazandı.

Spor Haberleri