TFF'de seçimler sona erdi! Peki amatör kulüpler nasıl etkilenecek?

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, başkan seçildi. Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam ise seçimin amatör kulüplerine etkisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara JW Marriott Hotel'de düzenlenen toplantı 261 delegenin imzasıyla açıldı. Toplam 146 oyla divan başkanlığına Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Mehmet Baykan, başkan vekilliğine ise Trendyol 1. Lig ekibi Iğdır Futbol Kulübü Başkanı Cantürk Alagöz seçildi.

Başkan adaylarının konuşmalarının ardından oylama başladı. Toplam 281 delegenin 7 sandıkta oy kullandığı ve 18 oyun geçersiz sayıldığı seçimin sonunda İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Mehmet Büyükekşi'nin topladığı 129 oya karşı 134 oyla Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçildi.

Bu değişimin Ülke futbolunda ve özellikle Eskişehirspor’un da içinde bulunduğu Amatör Futbola yansımalarının ne olacağını Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (EASKF) Başkanı Sadri Atam’a sorduk.

“YENİ YOL HARİTASI BELİRLENECEK”

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nun, TFF Başkanlığı'na seçilmesinin ardından Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı Ali Düşmez’in, Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği görevi sona eriyor.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Sekreteri ve EASKF Başkanı Sadri Atam TFF Seçimler ve İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nun başkanlığı sonrasında yaşanacak değişimler ve izlenebilecek yol haritası hakkında da bilgi verdi.

“KİTAPÇIĞIN AÇIKLANMASI GECİKECEKTİR”

Ülke futbolu için seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Sadri Atam “TFF seçimleri sonrasında Başkanlığa İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nun gelmesi ile Amatör Futbol İl ilgili çalışmalar tekrar güncellenecek. Biz TASKK Amatör Kurulu olarak yeni sezon ile ilgili çalışmalarımızı yapmıştık. 2024-2025 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar Kitapçığı Ağustos ayının başında açıklanacaktı. Fakat TFF yönetimi değişince yeni gelen yönetim bu konu ile ilgili tekrar bir çalışma yapılmasını isteyebilir. Hukuk kurulunun da değişecek olması göz önüne alındığında Kitapçığın açıklanması Ağustos’un ikinci yarısına kalabilir” dedi.

“ASKF’LER YOK SAYILAMAZ”

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı Ali Düşmez’in, Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu ve Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği görevi sona ermesini de değerlendiren Atam “Futbolun patronu artık yeni Federasyon Başkanı ve yönetimi. Bazı değişimlerinde olması doğal. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu(TASKK) farklı bir kurum. Başkanı Ali Düşmez görevine devam edecektir. Ancak sonrası için belirleyici olan yine TFF yönetimin yaklaşımı olacaktır. Değişime rağmen değişmeyecek tek olgu; Amatör futbolla ilgili yapılacak çalışmalar ve alınacak kararlarda tüm illerde ki ASKF’ler yok sayılamaz. TFF bu konuda düzenli çalışmaya devam edecektir” dedi.

“4+4 YA DA 3+6 SİSTEMİ GELECEKTİ”

Ağustos ayının başında yayınlanması planlanan 2024-2025 Amatör Futbol Kitapçığı ile ilgili bazı bilgilerde veren EASKF Başkanı Sadri Atam “Geçtiğimiz sezon BAL müsabakalarında 21 kişilik müsabaka kadrosunda 2002 ve üstü doğumlu (2003, 2004…) en az 6 futbolcu yer alması zorunluydu. Bu futbolculardan en az ikisinin müsabakanın ilk devresinde ve birinin ise müsabakanın ikinci devresinde 45 dakika ihraç edilme halleri hariç sahada oyunda yer alması gerekiyordu. Bu sene de 2002 ve üstü doğumlular yine küçük yaş sayılacaktı. Bu konunda değişim olmayacaktı. Ancak bu yaş kategorisinde ki oyuncuların 4’ü ilk 11’de, 4’ünün ise 21 kişilik kadroda yer alması zorunluluğu gelecekti. Ya da bir başka alternatif olarak 3’ü ilk 11’de 6’sının 21 kişilik maç kadrosunda yer alması ile ilgili karar verilecekti.

“LİGİN BAŞLAMA TARİHLERİ DEĞİŞMEZ ANCAK…”

Bunun yanında lisans fiyatları tekrar güncellenmiş, ligler arasında veya aynı liglerde yapılacak transferler konusunda da farklı çalışmalar yapılmıştı. Şimdi yeni TFF Yönetimi bizim hazırladığımız öneriye bakarak, yeni bir çalışma da isteyebilir. TASSK Yönetimi olarak biz önümüzde ki hafta tekrar bir araya geleceğiz. Ondan sonrasını hep birlikte izleyip, göreceğiz. Kitapçıkla ilgili bir gecikme olsa da Bölgesel Amatör Lig’i başlanması planlanan Ekim ayında başlayacaktır. Tüm çalışmalar o tarihe kadar yapılmış olur. Bu yüzden liglerin başlama tarihi ile ilgili bir değişim olacağını sanmıyorum. Ancak Eskişehirspor’un bu sezonda düşeceği grup çok önemli. İlimiz ve ülkemiz futbolu için en hayırlısı olsun” dedi.

Spor Haberleri