Koç Enes Akdilek, son haftalardaki kötü gidişatı şu sözlerle değerlendirdi:
“Bizim bayağı da kötü gittiğimiz bir seri var. Dört maçlık bir mağlubiyet serisi ve bunların iki tanesini içerde kaybettik. Aslında daha önce de söylediğim gibi, sekizinci haftada çok daha yeni bir takım haline geldik. Çünkü yeni bir transferimiz var, Alperen Demir. Uzun pozisyonunda oynuyor. Bu hafta Abdülkadir Gülşen’le yollar ayrıldı. Daha sonrasında Ömer Yavaş, geçen hafta Teşvikiye maçında bir sakatlık yaşadı. Bu hafta aslında tek uzun maça çıktık. Başımızı rahat bırakmayan bazı talihsizlikler var ama maalesef bunlar bize mağlubiyete yol açtı.”
“Galibiyet Moral Oldu Ama Performans Tatmin Etmedi”
Güngören Doruk karşısında alınan galibiyeti değerlendiren Akdilek şunları söyledi:
“Çok şükür ki bu dört maçlık mağlubiyetin üstesinden gelip Güngören Doruk’a karşı önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Takım olabilme, reaksiyon verebilme adına iyi bir iş çıkardık. Çünkü kazanmak ne olursa olsun güzeldir. Yani çok iyi bir oyun oynamadık aslında bu haftaki maçta, çok tatmin edici değil. Ama şunu da söylemek istiyorum: Biz bir şeyleri hemen başarma gayretinde değiliz. Lig çok uzun. Evet mağlubiyet olmamalı ama sakatlarımız vardı. Evet mağlubiyetlerimiz var. Ama yeni bir takım haline geldik. Farklı gardla oynuyoruz. O yüzden yeni bir takımız. Bazı şeyleri sabırla yapmaya çalışıyoruz oyuncu grubunda.”
“İlk Yarıyı Kazasız Bitirmek İstiyoruz”
Takımın lig hedeflerinden bahseden Akdilek, şunları aktardı:
“Ligin sonunda çok daha iyi yerlerde olacağız. Biz ligin ilk yarısını istediğimiz şekilde, kalan maçlarımızı almak istiyoruz. EGO ve Ege Üniversitesi Daçka maçlarını kazanmak istiyoruz. Adana çekildiği için iki maçımızı kazanıp ilk yarıyı kazasız bitirmek istiyoruz. Geri kalan haftalarda çok daha iyi bir takım olacağız. İyi oyuncularımız var, iyi transferler yaptık. Takım da buna iyi reaksiyon veriyor. Oyuncular mağlubiyetin arkasına sığınıp gezmiyorlar. Daha çok çalışıyorlar, çabalıyorlar. Büyük emek harcıyor oyuncu grubu.”
“Kulübün Her Noktasında Büyük Emek Var”
Kulüpteki özveriye dikkat çeken Akdilek şöyle konuştu:
“Şu mesajı verebiliriz: Oyuncu grubu ciddi bir şekilde çalışıyor. Teknik ekip ciddi bir şekilde çalışıyor. Kulüp başkanımız İsmail Koçak, genel menajerimiz Turgay Tatlı, idare amirimiz Cantuğ Ünal ciddi bir şekilde çalışıyor. Servis şoförümüz Muhsin Abi ciddi bir şekilde çalışıyor. Yöneticilerimiz ciddi bir şekilde çalışıyor. Ve önemlisi Eskişehir halkı, Eskişehir taraftarımız bizleri destek veriyor ve yalnız bırakmıyor.”
“Ait Olduğumuz Yerde Olacağız”
Akdilek açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Biz ait olduğumuz yerde olacağız. Sadece biraz sancılı geçiyor. İnsanların sabırsızlıklarını anlayabiliyorum ama bizler de sabırsızız, biz de galibiyet istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz, bunun için ter döküyoruz. Hak ettiğimiz yerde olmak istiyoruz. Yeni transferimizle birlikte daha heyecan verici bir takım haline geldik. Gidenler, gelenler, sakatlarımız derken eksik mücadele veriyorduk ama bundan sonraki periyotta çok daha iyi bir takım izleteceğiz. Oyuncu grubu müthiş bir efor harcıyor. Dört maçlık mağlubiyetten bir anda ayağa kalkmak zordur ama o bilinçteler. Bundan sonra çok daha iyi bir takım görüntüsü çizeceğimizden eminim. İşimize full fokus ve odaklı bir şekilde çalışıyoruz. Çalışmanın faydasını göreceğimize inanıyorum. Çünkü bir sistemimiz var ve değişen oyuncular olduğu nedeniyle bazı problemler yaşamak zorunda kaldık ama bunların üstesinden geleceğiz bu maçta yaptığımız gibi. Biz iyi bir takımız ve daha iyi olacağımızdan ben eminim”