“22 yıldır yapamadığınızı umarım 8 ayda yaparsınız”

“22 yıldır yapamadığınızı umarım 8 ayda yaparsınız”
Odunpazarı Belediye Meclisi’nde konuşan Kazım Kurt, seçimlerden bu yana yüzde 25 yoksullaştığımızı herkes biliyor” dedi.

Odunpazarı Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Toplantı gündeme gelen 9 madde ilgili komisyonlara gönderildi. Diğer bir gündem maddesi olan Odunpazarı Belediyesi ile Peru’nun başkenti Lima’nın Pueblo Libre Belediyesi arasında karşılıklı kardeş belediye iş birliği oy birliğiyle onaylandı.

“PUEBLO LİBRE BELEDİYESİ ODUNPAZARI BELEDİYESİ’Nİ BULMUŞ”

Pueblo Libre Belediyesi’nin Dış İşleri Bakanlığı üzerinden kardeşlik başvurusu yaptığını söyleyen Başkan Kurt, “Şehirlerin birbiri ile ortak iş yapması önemli. Dünya küçüldü. Amerika’da da olsa oluyor. Pueblo Libre Belediyesi Odunpazarı Belediyesi’ni arayıp bulmuş. Dış İşleri Bakanlığı’na gelmiş Bakanlık da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı aracılığıyla belediyemize başvuruyu göndermiş. Biz de sayın bakanlarımızın itibarı için kabul ettik” dedi.

“AK PARTİLİ BELEDİYELERİN OLDUĞU YERLERDE DE KİRA ARTIŞLARI VAR”

Gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Emre Genç, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez’in konuşmalarını eleştirdi.

Dönmez’in her olumsuzluğun sorumlusu olarak CHP’li belediyeleri göstermeye çalıştığını söyleyen Genç, “Her şeyin sorumlusu CHP’ymiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Belediyelere karşı mücadele var. Kira artışlarının nedenini belediyelerin yapmış olduğu eksik imar uygulamaları dedi. Çok fazla arsayı imara açtık. Sümer Kızılyer’deki imar uygulamaları ile bin 500 konut, Emek ve 71 Evler’de yaptığımız imar çalışmaları ile 8 bin konut üretmiş olduk. Revizyonlarla da yapmış olduğumuz konut uygulamaları devam ediyor. Doların, euronun artması, alım gücünün her geçen gün düşmesi bu kira artışlarının en büyük nedenidir. Konya’ya baksınlar, Kayseri’ye, Sivas’a baksınlar, AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde de kira artışları devam ediyor. Ekonomi o kadar kötü ki hala kötü olmaya devam ediyor. Kira artışına yüzde 25 sınırı koysanız da ev sahipleri kiracıları zorluyor. Bunlar varken de bunu sadece bir belediyeye bağlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un seçim vaatlerine yönelik eleştiri sunan AK Partili meclis üyelerine yanıt veren Başkan Kurt, “Yerel seçime başladığımız ortamda elbette önümüzdeki süreçte planlamalarımız tartışılacak. Herkesin en iyi adayla ortama seçime çıkması en doğal hakkıdır. Bunu bütün partiler gerekli araştırmalarını yapıp ona göre düzenleyecekler. Ancak Eskişehir’de devam eden Odunpazarı Belediyesi uygulamalarında biz gerçekten sivil toplum örgütlerinin katılımına elverişli yönetim anlayışını sergiledik” dedi.

“HERKES HESABINI VERMELİ”

“Seçimlerden bu yana yüzde 25 yoksullaştığımızı herkes biliyor” diyen Başkan Kurt, “Umarım, dilerim 22 yıldır yapamadığınızı 8 ayda yaparsınız ve bu işi düzletirsiniz. İktidarların görevi bunu düzeltmek. Olumsuzluğun faturasını başkalarına atmayın. Herkes hesabını vermelidir. Ama ne yazık ki 22 yılda Türkiye’de çalışanların yüzde 60’ı asgari ücretle çalışır hale geldi. Ekonominin üretemeden istikrar kazanmaya çalışması mümkün hale gelmiyor” diye konuştu.

AK Parti’nin açtığı davalarla belediyelerin arsa üretmesine engel olduğunu söyleyen Başkan Kurt, “Eskişehir’de kiraların yüksek olmasını belediyelerin arsa üretemediğine bağlamak kadar piyasayı, gerçekleri bilmemek söz konusu olmaz. Türkiye’de sanki Konya’da, Kütahya’da kiralar çok düşük de sadece Eskişehir’de yüksek gibi bir algı yaratmak doğru değil. Gerçekçi bakmamız lazım. Eskişehir’de belediyelerimiz son 10 yılda arsa üretmemiştir. Niçin üretememiştir? Ürettirmediniz. Üretmek istediğimiz arsalarla ilgili açmış olduğunuz davalar pek çok avukata köşe döndürdü. Eskişehir halkını ucuz arsa temin ederek konut üretme şansını da ortadan kaldırdınız” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.