AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Vural’dan Brüksel eleştirisi

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Engin Vural, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Eskişehir merkez belediye başkanlarının Brüksel ziyaretiyle ilgili eleştirilerde bulundu. 4-5 gündür CHP mitingi için Brüksel’de bulunan belediye başkanlarının, Brüksel’in ulaşım ve şehircilik anlayışından ders almaları gerektiğini belirtti.
“Bizde Otopark Politikası İse Adeta Bir “Yok Politikasıdır”
Brüksel’in ulaşım planlamasını örnek gösteren Vural, “Eskişehir’in merkez üç belediye başkanı 4-5 gündür CHP mitingi için Brüksel’de. Umarız sadece lahanasını değil, Brüksel’in şehircilik anlayışını da görmüşlerdir. Çünkü Brüksel, ulaşım planlaması, şehir estetiği, yeşil alan anlayışı ve akıllı otopark sistemleriyle Avrupa’nın örnek şehirlerinden biridir. Trafiğini veriyle yönetir, otoparklarını planla inşa eder, şehir merkezini vatandaş için yaşanabilir hale getirir. Kısacası Brüksel’de “trafik yoktur” denmez, trafik nasıl çözülür gösterilir. Eskişehir’de ise ne yazık ki durum farklıdır: Şehir planlaması bütüncül değil, parça parça yürümektedir. Trafik yönetimi yıllardır reaktif; sorun olduktan sonra çözüm arayışı başlar. Otopark politikası ise adeta bir “yok politikası”dır. Kısacası, bizde lahanası yok ama Brüksel’deki planlama da yok” ifadelerini kullandı.
“Lahanayla Değil Şehircilik Dersiyle Dönün”
Vural, “Yine de umudumuz şudur ki, Brüksel’de “park et + devam et” sistemini yanlış anlamazlar. Oradaki sistem, büyük otoparklar ve güçlü toplu taşıma bağlantılarıyla işler; bizdeki gibi “park etme, devam et!” şeklinde yorumlanmaz. Eğer gerçekten Brüksel’den bir şeyler getirmek istiyorlarsa, dönüş yolunda valizlerine birkaç dosya dolusu planlama vizyonu, akıllı ulaşım sistemi, insan odaklı belediyecilik koymalarını tavsiye ederiz. Eskişehirli hemşehrilerimiz adına dileğimiz, belediye başkanlarımızın Brüksel gezisinden sadece bir miting anısı ve lahanayla değil, bir şehircilik dersiyle dönmeleridir” dedi.