AK Partili Reyhan Eskişehir teşkilattaki son durumu paylaştı

AK Partili Reyhan Eskişehir teşkilattaki son durumu paylaştı
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, yakın zamanda temayülde öne çıkan adaylar arasında anket çalışmalarının başlayacağı bilgisini verdi.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, 1 Aralık itibariyle belediye başkan adaylığı sürecinin son bulduğunu, meclis üyeliği başvuru sürecinin ise 5 Ocak’a uzatıldığı bilgisini vererek teşkilatlarındaki son durumlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda Reyhan’ın il başkanlığından istifa edip kırsal belediyelerden birine aday olacağı yorumunu değerlendiren Süleyman Reyhan, öncelikle başvuru sürecinin bittiğini vurgulayarak, “İl başkanı istifa ederse Büyükşehir’e aday olur” dedi.

AK Parti seçim takviminde meclis üyeliklerinde başvuru süresinin 5 Ocak’a uzatıldığını söyleyen Reyhan, bu şekilde meclis üyelerinin kesinleşmiş belediye başkan adaylarıyla belirleneceğini ifade ederek, “Geçen dönem ve öncesinde de bu şekilde olmuştu. Bu faydalı bir uzatmadır” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI İÇİN ANKET ÇALIŞMASI YAPILACAK

1 Aralık’ta belediye başkan adaylığı süreci bitmesine rağmen, istifa zorunluluğu olmayan ve aday gösterilmek isteyen kişilerin aday gösterilebileceğinin altını çizen Reyhan, temayül yoklamasına da dikkat çekti. Reyhan, “Temayülleri Cumhurbaşkanı’mızdan başka kimse göremez. Temayüllerde ön plana çıkan adaylarla ilgili de anket çalışmaları başlayacak. O da henüz başlamadı. 50 binin üzerindeki, büyük ilçelerde temayülde öne çıkmış 4 aday; diğer küçük ilçelerde de öne çıkmış 2 aday arasında anket yapılacağı bildirildi” sözlerine yer verdi.

“BİZ BAŞKA PARTİLERİN NE YAPTIĞINA BAKMIYORUZ”

AK Parti’nin karşısındaki muhalefet partilerde yaşanan karışıklığı değerlendiren ve yerel seçimlerde bir etkisi olup olmayacağı konusunda konuşan Reyhan, şunları söyledi:

“Biz başka partilerin ne yaptığına bakmıyoruz. Herkes teşkilat yönetimini nasıl yapar? Güçlü müdür? Zayıf mıdır? Biz bunlara bakmıyoruz, biz işimize bakıyoruz. Kendi teşkilatımızla ilgili motivasyon toplantılarına başladık. Her parti seçime giderken, kendi teşkilatı ile ilgili çalışmalarını gözden geçirecektir. Diğer partilerin ne yaptığı bizi pek fazla ilgilendirmiyor. Biz kendi önümüze bakıyoruz”

AK PARTİ’DE ÜYE SAYISI ARTIYOR

Son olarak, başka partilerden istifa edip partilerine katılan üyeler olduğunu aktaran Reyhan, “Şu anda farklı partilerden istifa edip bize üye olanlar var. Bu kişilerin parti rozetlerini, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe danışma toplantılarımızda bir araya geldiğimizde takacağız. Bu şekilde partimize karşı büyük bir teveccüh var” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.