Anahtar Partİl İl Başkanı Ölce Başkan Ataç’a yüklendi

Anahtar Partİl İl Başkanı Ölce Başkan Ataç’a yüklendi
 Muhabir
Anahtar Parti Eskişehir İl Başkanı Çağlar Ölce şehrin merkezinde otopark olarak kullanılan alanın satışıyla ilgili Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a yetki verilmesine eleştirdi.

Anahtar Parti Eskişehir İl Başkanlığı haftalık basın toplantısını bu kez Espark önünde yer alan açık otopark önünde gerçekleştirdi.

Anahtar Parti İl Başkanı Çağlar Ölce, en son yapılan Tepebaşı Belediye Meclisi’nde Espark önündeki açık otopark olarak kullanılan alanın satışı ve kat karşılığı verilmesiyle ilgili Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a yetki verilmesini gündeme getirdi. Söz konusu alanın satılmaması gerektiğini savunan Ölce, alanın otopark olarak kullanılmaya devam etmesi gerektiğini kaydetti. Ölce, “6 Kasım 2025 tarihinde Tepebaşı Belediyesi Meclisi’nde alınan bir kararla, belediyeye ait 2 bin 990 metrekarelik bir arazinin satışı veya kat karşılığı verilmesi için Belediye Başkanı Sayın Ahmet Ataç’a yetki verildi. Söz konusu arazi, Eskişehir’in en yoğun alışveriş merkezlerinden birinin hemen yanında, şu anda açık otopark olarak kullanılan bir alandır.Bizim bu konudaki çağrımız çok net. Bu arazi satılmamalı, elden çıkarılmamalı. Belediyemiz, bu alanı otopark olarak kullanmaya devam etmelidir. Çünkü bu alan bölgenin otopark yükünü bir nebze hafifleten bir noktadır.Hepimiz biliyoruz ki Tepebaşı Belediyesi’nin yaklaşık 1,5 milyar liraya yaklaşan bir borcu var. Belediyemiz mevcut borç yükünü azaltmak amacıyla son yıllarda çok sayıda belediye arazisi sattı. Bu yöntem sürdürülebilir değildir. Her seferinde yeni bir araziyi satmak, belediyenin geleceğini ipotek altına almak demektir. Belediyemizin malı, halkın malıdır. Bu nedenle bu arazinin satılmasına karşıyız” ifadelerini kullandı.

“Eskişehir’in Geleceğini Koruyalım”

Konuyu gündem getirmelerindeki amacı eleştirilerde bulunmak olmadığını dile getiren Ölce, bölgeye bir alışveriş merkezinin daha yapılması durumda trafiğe yükünün artacağını söyledi. Ölce, “Biz kimseyi eleştirmek için konuşmuyoruz. Tam tersine, belediyemizin geleceğini ve Eskişehir’in yaşam kalitesini korumak için sesleniyoruz. Bulunduğumuz bölge, zaten Eskişehir’in en yoğun trafiğine sahip noktalarından biridir. Özellikle hafta sonları ve mesai çıkış saatlerinde trafik neredeyse durma noktasına geliyor. Eğer bu araziye yeni bir alışveriş merkezi, iş merkezi ya da yüksek yapı yapılırsa, trafik yükü katlanarak artacak. Bu yalnızca sürücüleri değil, çevredeki esnafı ve mahalle sakinlerini de doğrudan olumsuz etkileyecektir.Bir diğer önemli nokta da otopark meselesidir. Kentimizin bu noktası yıllardır otopark sıkıntısı çekiyor. Bu açık otopark, mevcut yükü bir nebze hafifletiyor. Eğer burası da kaldırılırsa, hem bölgedeki vatandaş hem de esnaf için durum içinden çıkılamaz hale gelecek.Buradan Tepebaşı Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Ataç’a sesleniyoruz. Lütfen bu araziyi satmayın. Eskişehir’in geleceğini koruyalım. Bu alan belediyemizin, dolayısıyla halkın malı olarak kalmalıdır” şeklinde konuştu.

Etiketler :