Ayşe Ünlüce’den Hatipoğlu'nun şebeke suyu sağlıksızdır iddialarına yanıt

Ayşe Ünlüce’den Hatipoğlu'nun şebeke suyu sağlıksızdır iddialarına yanıt
 Muhabir
CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun Eskişehir’de şebeke suyu sağlıksız, meyve sebze dahi yıkanamaz iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bademlikte bulunan bir cafede basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, şebeke suyu tartışmalarına da değindi.

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun Eskişehir’de şebeke suyu sağlıksız, meyve sebze dahi yıkanamaz iddialarıyla ilgili de konuşan Ayşe Ünlüce, “Elinde ne belge var bilmiyorum, söylem dışında bir şey görmüyorum. Onun dışında bizim elimizde İl Sağlık Müdürlüğü’nün raporları var” dedi.

“BELGE YOK, SÖYLEM VAR!”

Devletin milletvekilinin böyle bir şey açıklayınca insanların bunun yalan dolan olabileceğini düşünmediğini aktaran Ünlüce,

“Gerçekten elinde bir takım belgeler olması gerekiyor diye düşünüyorum. Elinde ne belge var bilmiyorum, söylem dışında bir şey görmüyorum. Onun dışında bizim elimizde İl Sağlık Müdürlüğü’nün raporları var. Birde biz bildik bileli bu suyu kullanıyoruz. Zaten bizim başka bir su kaynağımız yok. Porsuk dışında başka bir kaynağımız yok” dedi.

“ELEŞTİRECEK BİR ŞEY BULAMIYORLAR”

Açık yüreklilikle konuştuğunu kaydeden Ünlüce, “Hiçbir parti ayrımı da yapmıyorum. AK Partili belediye CHP’li belediye demiyorum. Türkiye’de şu an da çeşmeden akan bütün suları kullanabilirsiniz. Çünkü İl Sağlık Müdürlüğü bunları çok ciddi denetliyor. Bunun üzerinden siyaset olmaz. Gerçi ben şunu da düşünüyorum. Demek ki o kadar başarılı belediyecilik yapmışız ki eleştirilecek hiçbir şey bulamıyorlar, ellerinde hiçbir belge olmadan yalan beyanlarla bunu ortaya dökmeye çalışıyorlar. Dediğim gibi İl Sağlık Müdürlüğü bu konuda çok titiz. Onların günlük, haftalık, aylık periyotlarla bir takım kontrolleri var. ESKİ bu konuda da çok iyi bir laboratuvara sahip. Burada da ölçümlerimiz yapılıyor. Suyu güvenerek kullanabilirsiniz. Tadınız beğenmezsiniz, kalabak suyunu tercih edebilirsiniz, o başka” şeklinde konuştu.

“MUHATAP OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

Hatipoğlu’nun eleştirilerine neden sessiz kaldığını da açıklayan Ünlüce, “Tamamen stratejik. O şekilde karar verdim, o şekilde davranacağım. Neden? Çünkü Eskişehir halkının kişisel sorunlarla ilgileneceğini düşünmüyorum. Biz bu şehrin hayali neyse bu şehre hizmet etmekle düşüncelerimiz neyse onları paylaşmak gerektiğini düşünüyorum. Böyle kısır tartışmalara girmiyorum. O tartışmaların uzağında kalmayı tercih ediyorum. Genel sekreterlik görevim boyunca da herkese nezaketle davrandım, karşılığını da aldım. AK Partili arkadaşlarımla da böyleydi. Eskişehir’e hizmet konusunda ne gerekiyorsa beraber çalıştık Bir sorun da yaşamadık. Ben ilk defa böyle bir sıkıntı yaşıyorum. Ve bunu da nezaketsizlik olarak görüyorum. Tercihen de bununla hiç muhatap olmayı düşünmüyorum. Bu da benim tercihim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum