“Bu millet yoksulluğa mahkûm değil”

“Bu millet yoksulluğa mahkûm değil”
Anahtar Parti Eskişehir İl Başkanı Çağlar Ölce, Eskişehir'de emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntılarına dikkat çeken

Anahtar Parti Eskişehir İl Başkanı Çağlar Ölce, Anahtar Parti’nin Eskişehir’de yürüttüğü çalışmalar ve emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ölce, Anahtar Parti olarak 13 aydır Eskişehir’de sahada olduklarını belirtirken her hafta kentin bir sorununu yerel basın aracılığıyla gündeme taşıdıklarını vatandaşlardan ise yoğun geri dönüş aldıklarını dile getirdi.

Ölce, “Eskişehir’in işlek caddelerinde stantlar açıyoruz, hemşehrilerimizin sorunlarını dinliyoruz, çözüm önerilerimizi açık yüreklilikle anlatıyoruz. İlk zamanlar Anahtar Parti’yi tanıtmakla meşguldük. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki artık Eskişehir Anahtar Parti’nin farkında. Bunun en somut göstergesi de 1500’e yaklaşan üye sayımızdır. Anahtar Parti, Türkiye’nin her şehrinde olduğu gibi Eskişehir’de de çok iddialıdır. Kısa bir sürede Türkiye genelinde 106 bin üyeyi aştık. En çok üye kazanan iki muhalefet partisinden biri konumundayız. Anahtar Parti sahada olmaya, Eskişehir’in sorunlarını gündeme getirmeye ve çözüm yollarını anlatmaya devam edecek. Biz sadece muhalefet yapıp gündemde kalmak istemiyoruz. Bu kentin neye ihtiyacı olduğunu, vatandaşın ne beklediğini çok iyi biliyoruz. Bu şehrin kaderini değiştirmeye talibiz ve laf olsun diye konuşmuyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin sorunların gündeme getirmeye devam edeceğiz” dedi.

“Bu Millet Yoksulluğa Mahkûm Değil”

Emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen Ölce, Eskişehir’de her 5 seçmenden birinin emekli olduğunu belirtti. Ölce, “Emekli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların farkındayız. En düşük emekli maaşı bir ev kirası etmiyor. Gider Paylaşımı için öğrenci gibi ev arkadaşı arayan emeklilerimiz varolmaya başladı. Emekliye 18 bin 939 TL’yi reva görmek, toplumdan ne kadar kopuk olunduğunun açık göstergesidir. “Enflasyon düşüyor” masallarıyla ülke yönetilmez. Emeklilerin sorununu çözmek çok kolay. Önemli olan bunu uygulayabilecek cesarete sahip olmak. Biz ne yapacağız? Devletin israfını keseceğiz. Gereksiz ve verimsiz tüm harcamaları durduracağız. Bu kaynakları yıllardır açlığa mahkûm edilen emeklilerimize seyyanen zam olarak aktaracağız. Bizim yönetimimizde borçlar büyümeyecek. Milletin sofrası, umudu ve refahı büyüyecek. Gelir dağılımındaki bu ahlaksız adaletsizliği bitireceğiz. Toplumsal çürümeye “dur” diyeceğiz. Emekliler nefes alacak, geleceğe umutla bakacak. Anahtar Parti ailesi olarak söz veriyoruz. Bu millet yoksulluğa mahkûm değil. Bu düzen değişecek. Ve o anahtar, milletin elindedir. O sandık elbet bir gün halkımızın önüne gelecek” ifadelerini kullandı.

Etiketler :