Büyükşehir adayı Ayşe Ünlüce 70'ten fazla projesini tanıttı

Büyükşehir adayı Ayşe Ünlüce 70'ten fazla projesini tanıttı
CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin düzenlediği “2024-2029 Eskişehir Vizyon Lansmanı"nda 70’ten fazla projenin tanıtımı yapıldı.

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin “2024-2029 Eskişehir Vizyon Lansmanı” Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Bin 200 kişilik salonda hiç boş yer kalmazken Ünlüce, “Gençliğin ablası Ayşe Ünlüce”, “Gençlik seninle, durma ilerle” tezahüratlarıyla karşılandı.

Ünlüce’nin projelerini sunduğu lansmana; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpzarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Ahmet Ataç, kırsal ilçe başkan adayları, CHP Eskişehir İl Teşkilatı, CHP Eskişehir Milletvekilleri; Jale Nur Süllü, İbrahim Çakırözer, birçok esnaf odası, STK başkanları ve protokol üyeleri katılım sağladı.

“ŞEHRİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Ünlüce, projelerini sunmaya geçmeden önce, “Seçim kampanyamız başladığı günden bugüne ilçe başkanlarımızla, adaylarımızla hiç yorulmadan sahalardayız. Hiç yorulmadan şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz. Şehrimiz; emeklisiyle, gençleriyle, çiftçileriyle, çocuklarıyla çok yönlü bir şehir. Tarım, turizm ve sanayi şehri. Bu güzel şehrin mimarları şu anda ön sıralarda oturuyorlar. Ben de bu şehrin inşasında belirli alanlarda görev aldım. Bu ekibin bir parçası olmaktan her zaman gurur duydum” ifadelerini kullandı.

8 BAŞLIK ALTINDA 70’TEN FAZLA PROJE

Ünlüce, “Bu şehrin pek çok yönü var. Bir tanesini geliştirip diğerlerini ihmal edersek bu şehre, bu dönüşüme haksızlık etmiş oluruz diye düşünüyoruz. O yüzden başkanlarımızla birlikte önümüzdeki 5 yıl Eskişehir’e dengeli, kalkınma yöntemiyle büyütmek, geliştirmek istiyoruz. Bunu sürdürülebilir şehircilik ilkelerine uygun olarak kalkınma modelleriyle yapacağız. Afete dirençli hale getireceğiz, tarımsal anlamda güçlendireceğiz. Sosyal, kültürel her alanın önünü daha da açacağız ve turizmi merkezden kırsala da kaydırarak konaklamalı turizmin önün açacağız. Bunların hepsini yaparken bütün öne çıkan bileşenlerini üst çatı altında bütüncül bir yaklaşımla, hepsini geliştirerek ilerleyeceğiz ve 70’ten fazla projemizi 8 başlık altında topladık” diye konuştu.

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce'nin açıkladığı 8 başlık altında toplanan projeler içerisinde şunlar yer alıyor;

1) Ulaşımı daha çevreci bir şehir başlığı altında; Kuzey-Güney Kuşak Çevre Yolu projesiyle Organize Sanayi’nin Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne (ESTÜ) ve sonra da Bursa Yoluna bağlanması hedefleniyor. Bisikletli ulaşım ağı, ESKARTPLUS, otobüslerde elektrikli dönem projeleri yer alıyor.

Estram için yeni hatlar projesi ile ESTÜ ile Gündoğdu, Esentepe, Yeşiltepe ve Şirintepe’yi kapsayan yeni raylı sistem hattı yapma, Yenikent tramvay hattını doğrudan Şehit T. Güngör üzerinden Alaaddin Parkı’na bağlayarak Odunpazarı’na entegre etme, Ihlamurkent ve Vadişehir mahallerini mevcut tramvay hattına dahil etme hedefleniyor.

Söz konusu projelerin yanı sıra; Abonman kartı, ulaşımda park et-devam et, Hoşnudiye ve Eskibağlar’da yapılması hedeflenen yeni katlı otoparklar projeleri yer alıyor.

2) Geleceği Planlı ve Dirençli Şehir başlığı altında; Kentsel dönüşüm stratejik eylem planı, modern mahalleler güvenli yuvalar, AFET Koordinasyon ve Lojistik Merkezi, Toplanma alanlarında yenilikçi dönüşüm, Tepebaşı’na küçük sanayi, Tepebaşı’nda yeni bir mezarlık alanı, Kurtuluş Pazar Market, dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut alanları oluşturma, itfaiye teşkilatını güçlendirme projeleri yer alıyor.

Ayrıca, Köprübaşı ve Çukur Çarşı Meydan düzenlemesi ile “Porsuk 1 Kentsel Dönüşüm Projesi” ile Eskişehir’e yeni bir meydan kazandırılması hedefleniyor.

3) Kırsalı çok yönlü kalkınan şehir başlığı altında; Eskişehir Tarım ve Gıda İşleme Şirketi, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Merkezi, Zeytinyağı Üretim Tesisi, tüm ilçelere selektör tesisi, toprak analiz laboratuvarı, ileri teknoloji sistemleri ile ilaçlama, organik sıvı gübre tesisi, tarımsal tahmin ve erken uyarı sistemleri, Halk Et Entegre Et Tesisi ve Mezbaha, Halk Bakliyat, Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi, Sözleşmeli Çiçekçilik, İpek Köyü, Ücretsiz internet noktaları, Yem Fabrikası, Mihalıççık ve Sivrihisar Hizmet Binası-Otogar Projeleri yer alıyor.

4) Sosyal ve Adil bir şehir başlığı altında, Sivil Toplum Merkezleri Yerleşkesi, Kıdemliler Yaşam Merkezi ve Emek Lokali, ESEM (Eskişehir Büyükşehir Sektörel Eğitim Merkezi), ES-UZEM (Eskişehir Büyükşehir Uzaktan Eğitim Merkezi), özel bireylere özel destek, “yeşil bir dünya için minik adımlar”, kadın destek merkezleri, hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi, yeni aşevi projeleri yer alıyor.

5) Çevre İklim Değişikliğine uyumlu şehir başlığı altında; Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi (ATY) Projesi, Güneş Enerji Santralleri (GES) Projeleri, Yeşil Enerji Kooperatifi, yeni atıksu arıtma tesisi, Eskişehir merkezinin şebeke suyu geleceği: Sakarbaşı Projesi, su hizmetlerinde dijital dönüşüm, tarımda öncelik: kuru tarım projeleri yer alıyor.

6) Sağlıklı şehir başlığı altında; Yeni kapalı spor salonları, Motokros Pisti, İki Yeni Kapalı Yüzme Havuzu, Spor Kompleksi, Aura Park, E-Spor Merkezi, Mobil Spor, Aktif Park, Kano Eğitim Merkezi, Aktif Yaşam Parkı, Gelenek Parkı, Spor Parkı, Şehit Yakını ve Gazilere Özel Sosyal Tesis Projeleri yer alıyor.

7) Turizm, Kültür ve Sanat ile yaşayan şehir başlığı altında; Uluslarası Yunus Emre Kültür ve Sanat Festivali, Yunus Emre Kültür Merkezi ve Müzesi, ilçeler gençlik ve sanat merkezi, Frigra Turizm merkezi, karavan kamp alanı, Eskişehir Turizm Portalı ve mobil uygulaması projeleri yer alıyor.

8) Genç Dostu şehir başlığı altında; gençlik merkezi, öğrenci konukevi, teknoloji ve inavasyon merkezi, öğrenci lokantası, sosyal kütüphane, Eskişehir veri merkezi, şehre yayılan ücretsiz internet projeleri yer alıyor.

Son olarak projelerinin detaylı bir şekilde yer aldığı kitapçığı gösteren Ünlüce, “Söz uçar yazı kalır. Bugün anlattığım her şey bu kitapçıkta var, 5 yıl sonra benden hesap sorabilin diye” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum