Büyükşehir Meclisi’nde onaylandı: O işletmeler artık KENTAŞ’ta

Büyükşehir Meclisi’nde onaylandı: O işletmeler artık KENTAŞ’ta
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısında 12 gündem maddesi görüşülürken Sazova Bilim Sanat Kültür Parkı ile Kentpark içerisinde bulunan açık otoparklarının işletmesi konusu ve “2023 Yılı Faaliyet Raporu” üzerinde duruldu.

2023 YILI FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

2023 Yılı Faaliyet Raporu konusunda AK Parti grubu, Büyükşehir Belediyesi 2024-2029 döneminin ilk toplantılarından olması gerekçesiyle negatif görüş bildirmeyerek faaliyet raporunu onayladı.

“ESKİŞEHİR’İN 25 YILLIK FAALİYETLERİNE ESKİŞEHİR HALKI OLUMLU OY KULLANDI”

AK Parti Grubu’nun onayına yönelik “çok centilmence bir hareket” diyerek sözlerine başlayan CHP Meclis Grup Başkan Vekili Kazım Kurt, “Bu faaliyet raporu 2023 yılında Cumhuriyet Halk Parti’li Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen öncülüğünde büyükşehir emekçilerinin ve bürokratlarının katkısıyla gerçekleşmiş faaliyetleri ortaya koyan bir rapor. Cumhuriyet Halk Parti grubu olarak bu rapor ile ilgili olumlu oy vereceğimizi belirtmek isterim. Çünkü seçim kampanyası boyunca 3 ay içerisinde Büyükşehir Belediyemizin 5 yıllık, hatta 25 yıllık faaliyetleri tartışıldı ve bu tartışmalar sonucunda Eskişehir halkının yüzde 50’sinden fazlası olumlu oy kullandı. Aksayan yönleri elbette vardır. Bunun sebepleri vardır ama arkadaşlarımız bir tartışma açmadığı için biz de sebeplerini tartışmak istemeyelim. Biz bu faaliyetleri gerçekleştiren bütün çalışanlarımıza, bütün geçmiş dönem meclis üyelerimize ve özellikle Yılmaz Büyükerşen’e teşekkürlerimizi sunuyor ve yeni seçildiği için de başkanımıza 2024-2029 döneminde başarılar diliyorum, desteğimiz sonuna kadar arkasındadır. Meclisimizle birlikte daha faydalı faaliyetler sürdüreceğiz” diye konuştu.

“BUGÜNKÜ BU SİYASİ NEZAKET GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ OLDU”

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, ”Her iki gruba da nezaketleri için teşekkür ediyorum. Geçmiş 5 dönemde 25 yılda Eskişehir’imizde öncü başkanlık yapan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen öncülüğünde bu faaliyetlerin yüzde 80’nin gerçekleşmesine hizmet eden çalışma arkadaşlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz sene pandemiden kaynaklı bir takım ekonomik krizleri yaşıyorduk, depremi yaşadık ama buna rağmen Cumhuriyetin 100.yılına yakışır şekilde güzel faaliyetler yapıldı, güzel performanslar sergilendi. Bugünkü bu siyasi nezaket de güzel bir başlangıç oldu” ifadelerini kullandı.

KENT PARK VE SAZOVA AÇIK OTOPARKLARI İŞLETMESİ KENTAŞ’A VERİLDİ

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Tepebaşı ilçesi, Şeker Mahallesi, Sivrihisar-2 Caddesi, No:14 adresindeki Kentpark ve Sazova Mahallesi, Ulusal Egemenlik Bulvarı, No:209 adresindeki Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı içerisinde bulunan açık otoparkların işletme hakkının Belediye şirketlerinden Eskişehir Kent İçi Toplu Taşıma Nakliye Makine İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.ye (KENTAŞ) verilmesi ile ilgili komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Ret oyu verme sebeplerini aktaran AK Parti Meclis Üyesi Zeynep Güneş Akgün, “Eşitliğin ve rekabetin sağlanmaması ciddi bir sıkıntı. Bu işi yapan özel şirketler var. Bir diğer sebep, emsal kira bedeli uygulanmıyor. Belediyeyle rekabet zor bir iş, biz bu alanların ihaleyle verilmesi taraftarıyız. Meclis denetimine tabi olmaması da herkesin ret vermesini gerektiren bir karardır” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Nihat Çuhadar ise, “Günümüzde otoparklar ciddi bir sıkıntıdır. Bu otoparklar büyük denetim isteyen alanlar ve ihaleyle çıkarıldığımızda sorunlar büyüyebiliyor. Bu alanların denetimi daha kolay olması açısından belediyemiz şirketlerine verilmekte ve belediyemize daha karlılık getirdiğini düşünmekteyiz. Belediyemiz şirketleri her zaman denetime açıktır” ifadelerini kullandı.

Meclis’te oy birliği ile alınan karar ile birlikte 23 Nisan 2024 tarihinde vatandaşlar toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde faydalanabilecek. Gündemin diğer maddeleri ise komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.