CHP Tepebaşı’nda skandal öfkesi

CHP Tepebaşı’nda skandal öfkesi
 Muhabir
CHP Tepebaşı Belediye Meclisi üyesi adaylarını belirlemek için yapılan ve ön seçimde yaratılan skandala büyük tepki var.

CHP Tepebaşı Örgütü’nde belediye meclisi üyesi adaylarının belirlenmesi için yapılan seçimde hile yapıldığının tespit edilmesi üzerine iptal edilen ön seçimlerin ardından partililer tarafından CHP Genel Merkezi’ne 12 itiraz dilekçesi verildi.

Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Akçar ve aynı zamanda Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi adayı Hüseyin Akçar, ön seçim esnasında yaşanan olayları İstikbal’e anlattı.

“ASLINDA DAHA PİS ŞEYLER VAR ORTADA”

Bir hukukçu kimliğimle yaşananlara razı olamayacağını aktaran Akçar,

“Ben orada gereken şeyi söyledim ama aslında daha pis şeyler var ortada. Bunları ortaya çıkarmak için var gücümle çalışacağım” dedi.

“DİLEKÇELERDE ŞAİBELER ANLATILDI”

Şu an da bir suç duyurusunda bulunmayı düşünmediğini kaydeden Akçar,

“Sonrasında bulunulacak, şu aşamada yok fakat parti meclisine sunulmak üzere birden fazla dilekçe verildi. Bu dilekçelerin içerisinde şaibe anlatıldı. Şaibenin nasıl, o eksi birinci katta neler yapıldığı anlatıldı. Keza eksi birinci kata eski il başkanımız Erman Gölet’le ben de indim. Orada Seyit Bey özellikle Erman Gölet’e çok fazla, fena bir çıkış sağladı. Burada belediye personeliyle görüştüğünü, özel bir organizasyon yaptığını söyledi. Oradan bütün personel çıkıp bir düğün salonuna geliyor. Bununla ilgili olarak parti meclisi gözetmenine de gereken şekilde ilettim. Bununla ilgili bütün dilekçeler de sunuldu. Şimdi MYK’da tartışılacak, MYK kararını verecek büyük bir ihtimalle” ifadelerini kullandı

“GENEL MERKEZ İLÇEYİ GÖREVDEN ALMALI”

Herkes bu işin içinde Tepebaşı İl Örgütü’nün olmadığını söylediğini aktaran Akçar,

“İlçe yönetimi konusunda istifa durumu sezmedim ama bu süreçte ön seçim örgüt denetiminde yapılan bir seçim. Bunu da yapan Tepebaşı İlçe Örgütü, aslında yapamadı. Mühürler karıştı, zarflardaki mühürler farklı. Tüm bunların hepsinden Genel Merkezin haberi var. Bu aşamada Genel Merkezin ilçeyi görevden alması çok doğru olacaktır. Çünkü örgüt denetimindeki bu ön seçimi yapamadılar” şeklinde konuştu.

“OY PUSULALARINDAN HEP AYNI İSİMLER ÇIKTI”

CHP Genel Merkezine iletilen itiraz dilekçelerinin bazısında şu iddialar yer aldı:

“Tepebaşı Belediyesi meclis üyeliği ön seçiminde her sandıktan bir örnek çıkacak şekilde Tepebaşı İlçe Seçim Kurulu başkanlığı tarafından vurulan siyah renkli mühür dışında yeşil renkle mühürlenmiş oy pusulaları çıkmıştır. Söz konusu yeşil renkle mühürlenmiş oy pusulalarından hep aynı aday isimleri işaretlenmiştir. Bu nedenle ön seçime şaibe karışmış olup söz konusu seçimin iptali gerekmiştir.”

NE OLMUŞTU?

CHP Tepebaşı Örgütü’nde belediye meclisi üyesi adaylarının belirlenmesi için yapılan ön seçimde, oyların sayımı sırasında ‘’hile yapıldığı’’ tespit edilmişti.

Seyit Yıldızhan ve Özcan Erkaya’nın ‘’belediye çalışanı partililere içine hazır oy pusulası konulmuş oy zarfı verdiği’’ ve ‘’bu zarfların doğrudan sandığa attırıldığı’’ ileri sürülmüştü.

1560 kişini oy kullandığı ön seçimin sonunda oylar sayılırken oy pusulalarında farklı mühürler kullanıldığı ve oy pusulası renklerinin farklı olduğu belirlenerek, bunun üzerine tutanak tutularak ön seçim iptal edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum