CHP’li kadınlar tüm kadınlara çağrıda bulundu

CHP’li kadınlar tüm kadınlara çağrıda bulundu
28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine günler kala CHP Kadın Kolları seçime ilişkin 81 ilde basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Eskişehir İl binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında kadınlar, “Sandıklara gitmek, oy kullanmak zorundayız" dedi.

CHP Kadın Kolları seçime ilişkin 81 ilde basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Eskişehir İl binasında gerçekleşen basın açıklamasını, CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları başkanı Gül Aldemir okudu. Basın açıklamasına CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’de katılım sağladı.

“BİR YANDA ESARET BİR YANDA ÖZGÜRLÜK”

Tarihi bir süreçten geçildiğini aktaran Gül Aldemir, 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçim iki aday arasında olmadığını bir referandum niteliğinde olduğunu belirtti. Seçimin Türkiye Cumhuriyeti nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Aldemir, “Bir yanda esaret diğer yanda özgürlük duruyor. Cumhur İttifakı adeta bir kadın düşmanı koalisyonuna dönüştü. Kadınların kazanılmış tüm kazanımlarına göz diken Yeniden Refah Partisi ve Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı olan HÜDA PAR’ın Meclis’e girişi ile Cumhuriyet tarihinin kadınlar açısından en karanlık parlamentosu oluşturuldu.” şeklinde konuştu.

“DEMOKRASİYE SAVAŞ AÇTILAR”

HÜDA PAR’ın inşa etmeye çalıştığı Türkiye’den bahseden Aldemir, “Demokrasiye savaş açtılar, karma eğitim tehdit altında, kadınların yaşam hakkı gasp ediliyor, 6284 budanmak isteniyor, yoksulluk nafakası kaldırılmaya çalışılıyor, yalnız ve bekâr kadınları sahiplendirilecek, kadının adı var yüzü yok, kadın erkek yan yana fotoğraf çektirmez, 6284 kaldırmayı düşünüyorlar Hüda Par 6284’ü budamak isterken yeniden refah partisi kanunun tamamen yürürlükten kaldırılmasını istiyor, medeni kanun tehdit altında” ifadelerini kullandı.

“OY KULLANMAK ZORUNDAYIZ”

Aldemir, “Sözün kısası: sandıklara gitmek, oy kullanmak zorundayız. Sadece oyumuzu kullanıp dönmek de yetmiyor, sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Millet İttifakı olarak sandık güvenliği konusunda tüm tedbirlerimizi aldık” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.