Esentepe’ye kadın eli değmeli!

Esentepe’ye kadın eli değmeli!
 Muhabir
Yerel seçimler yaklaşıyor. Seçime sayılı günler kala muhtar adayları da netleşmeye başlıyor. Onlardan birisi Yasemin Öncel… Esentepe Mahallesi muhtarlığına aday… “Esentepe’ye artık kadın eli değmeli” diye de ekliyor.

Muhtar olmaya nasıl karar verdiniz?

31 Mart 2024 yerel seçimlerde Esentepe Mahalle muhtarlığına adayım. Ben ve arkadaşlarımla birlikte Esentepe mahallesine bir kadın elinin değmesi gerektiğini düşündüğüm için adayım. Yeni bir bakış anlayışı ile Esentepe Mahallesi Muhtarlığına arkadaşlarımla birlikte aday olmaya karar verdim.

Esentepe nasıl bir mahalledir?

Esentepe Eskişehir’in köklü mahallerinden bir mahalledir. Esentepe mahallesi sakinleri devletine, geleneklerine, göreneklerine, milli ve dini duygularına bağlı, kültürlü, çalışkan, komşuluk ilişkilerine önem veren paylaşımcı iyiliksever kişilerdir. Esentepe mahallesi okumuş oranının çok yüksek olduğu ve pek çok makam mevki ve meslekte ülkesine faydalı olacak bireyler yetiştirmiş bir mahalledir.

Neden Esentepe?

Ben Esentepe mahallesinde uzun yıllardır ikamet eden üç çocuk annesi olan, eşimin de bu mahallede ekmeğini kazanan biri olarak Esentepe mahallesine hizmet etmek, mahallenin bugüne kadar kurumlardan aldığı hizmetin bir kat daha üstüne hizmet getirmek adına arkadaşlarımla birlikte aday oldum. Benim aday olmama en büyük etken mahalle halkımızdan gelen teşvik, istek ve ailemin büyük destekleri olmuştur. Mahalle halkı tarafından gelen ve beni de onurlandıran muhtarlığa aday ol istekleri benim aday olmam konusunda beni heyecanlandırmıştır. Bir başka etken ise Eskişehir de son yıllarda kadın adayların muhtar seçilmesi ile kadın muhtarların başarılı olduğunu gördüm bu nedenle adayım.

İlk hedefiniz nedir?

Esentepe Mahallesinin sorunlarını giderilmesi için mahalle halkının isteklerini, hizmet alımlarını muhtar seçilmem halinde bir kadın olarak ben ve arkadaşlarım gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışacağım. Her mahallede olduğu gibi Esentepe mahallesinin de sorunları, ihtiyaçları yeni bir anlayışla yeni hizmet alanları açılması noktasında kurumlardan kuruluşlardan alacağımız hizmetleri talep edecek ve sonuca ulaşana kadar takipçisi olacağız.

Esentepe Mahallesi’nin temel sorunu nedir?

Esentepe ve Sütlüce mahallerinin ortak olarak hizmet aldığı uzun dar bir sokakta sağlıksız ortamda, sıkışık bir vaziyette kurulan Cuma pazarı mahalle sakinlerinin ve pazarcılarının da başlıca sorunudur. Yıllardır adeta sorun olan ve bu sorunun bugüne kadar çözümünün bulanamadığı yazın sıcaktan, kışın soğuktan sağlıklı hizmet alamadığımız pazar sorunumuzun çözümü başlıca hedeflediğimiz bir konudur. Bu nedenle pazar sorununun çözümünü aramak, çok amaçlı hizmet alacağımız alanlarının olduğu bir pazar yerinin yapılması artık kaçınılmazdır.

esentepeye-kadin-eli-degmeli.jpg

Muhtarlığa seçildiğiniz takdirde ne gibi çalışmalar yürüteceksiniz?

Muhtarlığa seçilmem halinde Esentepe Mahallesi ve Sütlüce mahallesini de içine alacağı ortak noktada bir yerde çok amaçlı kapalı pazar yeri ihtiyacımızın giderilmesi konusunu yeni seçilecek belediye başkanlarına ileteceğiz ve takipçisi olacağız. Bu nedenle adayım. Mahallemizin gençlerinin spor aktivitelerinin yapacağı daha geniş alanlarda spor sahalarının yapılmasını ilgili kurumlardan talep edeceğiz ve takipçisi olacağız. Esentepe Mahallesi kurulduğu yıllarda müstakil evlerden oluşmakta idi mahalle sakinleri vakitlerini bir bölümünü evlerinin bahçesinde geçirir, çayını, kahvesini komşularla birlikte içerdi. Ancak gelişen şartlarda müstakil evlerin yerini çok katlı binalara aldı. Bu nedenle çok katlı binaların oluşmasıyla komşuluk ilişkileri nerdeyse ortadan kalkmış durumda. Esentepe de yeniden komşuluk ilişkilerini sağlamak ve mahalle halkının daha hoşça vakit geçirmek, komşular ile çay kahve sohbeti etmek ve çocuklarımızın da oyunlar oynayacağı geniş bir alanlar da çok amaçlı parklara ihtiyacımız var, Mevcut parkların yeniden düzenlenmesini sağlamak ve yeni yeşil alanların açılmasını yeni seçilecek belediyelerden talep etmek en büyük görevimiz olacaktır. Mahalle Sakinelerimizin bilhassa bayan vatandaşlarımızın boş zamanlarında el becerilerini geliştirmek amaçlı daha geniş alanlara ihtiyacımız var bu konuda da ilgili kuramlarla iş birliği yaparak mahallemize yeni kurs alanları açmak hedeflerimiz arasında olacaktır.

Esentepe halkının genel yapısı nasıl?

Esentepe mahallesi nüfusu ve seçmen sayısı açısından orta büyüklükte bir mahalledir. Mahalle sakinlerinin büyük bir bölümü çalışan kesimlerden oluşuyor ve mahallemizde genç nüfusun da oldukça yoğun olduğunu söylemek isterim ve okuyan öğrencilerimizin sayıları hiç de az değildir. Bu nedenle mahallemize sınır komşu olan sütlüce Mahallesi’nin de bir kısmının ortak kullandıkları toplu ulaşım konusunda pik saatler dediğimiz bilhassa sabah ve akşam saatlerinde okullara işlerine, şehir hastanesi, yunus emre devlet, hastanesi, diş hastanesi gibi sağlık kuruluşlarına gitmekte olan halkımızın toplu ulaşım konusunda zaman zaman yaşadıkları sıkıntıların çözümü noktasında yeni seçilecek belediye yönetimlerinden taleplerimiz olacak. Esentepe mahallesinde mevcut sosyal alanların neredeyse yetersiz olduğu, yeni sosyal alanların açılması gerektiği, mahalle halkının haklı taleplerini yerine getirmek için ilgili kurumlarla iş birliği yapmak ve tüm yazışmaları yaparak mahalle halkının ve her yaş gurubunun faydalanacağı yeni sosyal alanların açılması konusunda girişimlerde bulunacağım.

esentepeye-kadin-eli-degmeli-001.jpg

Mahalle halkının talepleri nelerdir?

Esentepe Mahallesi ve komşu mahalle olan sütlüce mahallesinin ortak kullandıkları ve yetersiz kaldığı Su Matikler’in mahallenin başka yerlerinde hizmet vermeleri konusunda Eski Genel Müdürlüğüne taleplerimizi ileteceğiz. Mahalle halkının bankacılık işlemlerini yerine getirmeleri için mevcutta bulunan bankamatikler yetersiz kalmaktadır. Bu konuda da Esentepe Mahallesine yeni bankamatiklerin ilave edilmesi gerekiyor bu konuda da elimizden geleni yapacağız. Bilhassa okul ve park alanları önlerinde trafik akışlarının bazı sürücüler hız sınırını aşmasıyla maalesef can kayıplarına neden olduğu için bu konuda trafik akışı ile ilgili yeni düzenlemeler yapılması konusunda girişimlerde bulunacağız en azından okul önlerine, Park alanları civarına hız kesicilerin yapılmasını mevcut olanlarında yeniden düzenlenmesini ilgili kurumlardan isteyeceğiz. Esentepe mahallemizde yön levhalarının eksikliği dikkat çekiyor. Mahalleye gelen adres arayan vatandaşlarımızın zorluk çektiği okul ve kamu kurumlarına gidecek vatandaşların adres sorma yöntemi ile yapıldığı ve bununda çözümünün mutlaka ana caddelerden başlayan kurumlar, okullar gibi yerleri işaret eden yön levhalarının olması Avrupa şehrine uygun olacağını söylemek isterim.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Muhtarın bütçesi yoktur ben şunu yapacağım bunu getireceğim gibi boş vaatler veremem bilindiği gibi muhtarın görevleri kanunla belirlenmiştir. Muhtar mahallenin sorunlarını ve vatandaşın çözüm isteyen sorularını ilgili kurumlara yazılı ve sözlü bildirir. Muhtar mahallenin her türlü ihtiyaçlarını ve sorunlarının giderilmesi konusunda ilgili kurumlara bildirir ve iş birliği yaparak çözüm arar. Mahalle geliştikçe, büyüdükçe sorunlarda her zaman olacaktır önemli olan bu sorunları iyi bir şekilde tespit ederek ilgili kurumlarla iş birliği yaparak çözmektir. Devlet kurumları sosyal açıdan ihtiyacı olan vatandaşlarımıza her türlü yardımı yapıyor. Bende muhtar seçilmem halinde devletimizin yapmakta olduğu sosyal yardımlar konusunda muhtarlığımıza düşen her türlü görevi yapmak ve devletimizin kurumlarına yardımcı olmak istiyorum. Esentepe mahallesine bugüne kadar her seçilen muhtarlarımız, azalarımız mutlaka hizmet vermişlerdir, kendilerine teşekkür ederim. Vefat eden eski muhtarlarımıza, azalarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ben ve arkadaşlarımla birlikte mahalle halkının da güven ve büyük destekleri ile seçilmemiz halinde mahalle halkımızın huzuru, mutluluğu, ihtiyaçlarını, istek ve taleplerini yerine getirmek için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum