Eskişehir'de Cumhur İttifakı cephesi kaynıyor

Eskişehir'de Cumhur İttifakı cephesi kaynıyor
Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Taha Baksan’dan, MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir’in BBP ile ilgili ‘ittifak’ açıklamalarına cevap geldi.

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir’in Cumhur İttifakı’nın bir bileşeni olan BBP’nin Cumhur İttifakı’na uygun hareket etmediğine yönelik yaptığı açıklamalara Büyük Birlik Partisi (BBP) Eskişehir İl Başkanı Taha Baksan’dan cevap geldi.

Baksan, “Cumhur ittifakı bugüne kadar devletin milletin çıkarları için bir arada kalmıştır ve kalmaya devam etmektedir. Cumhur ittifakının üç temel bileşeni AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisidir. Büyük Birlik Partisi bugüne kadar Cumhur ittifakı ruhuna hep sadık kalmıştır. Yapılan tüm anlaşmalara ve verilen bütün sözlere uyumlu bir şekilde çalışmıştır” diye konuştu.

“MHP İL YÖNETİMİNİN UYUMSUZ DAVRANMASINI ANLAMIYORUZ”

2016 yılından bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde Cumhur İttifakı paydaşlarının bazen bir arada bazen ayrı ayrı seçimlere katıldığını belirten Baksan, “Cumhur İttifakı ile seçim iş birlikteliklerini birbirine karıştırmamak gerekir. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde de Cumhur ittifakı paydaşları bazı yerlerde bir arada bazı yerlerde ayrı ayrı seçime girmektedir. Türkiye'nin tamamında ittifak olsun olmasın tüm seçim bölgelerinde Cumhur İttifakı paydaşları çok uyumlu bir şekilde çalışırken sadece Eskişehir’de ve Alpu ilçesi özelinde Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetiminin uyumsuz davranması tarafımızdan anlaşılamamaktadır” sözleriyle devam etti.

“MHP NEDEN BU KADAR BÜYÜK BİR SORUN HALİNE GETİRDİ?”

BBP’nin 3 ilçede aday çıkartıp geri çektiği iddiasının doğru olmadığını söyleyen Baksan, “Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Teşkilatı olarak MHP’ye verilen diğer 3 ilçede söylenenin aksine aday çıkartıp geri çekmek değil, siyasi nezaketimizden dolayı aday çıkartmadık. İddia edildiği gibi çıkarttığımız adayları geri çekmemiz söz konusu bile değildir. Alpu’da güçlü, tecrübeli, ilçeyi tanıyan ve kesin kazanacağına inandığımız bir adayımız olduğu için Türkiye'nin yüzlerce yerinde olduğu gibi burada da seçime girmek tercihi bizim vereceğimiz bir karardır. Türkiye’nin her yerinde Cumhur İttifakı bu kadar uyumlu çalışırken Eskişehir’in bir ilçesinde aday çıkartmış olmamız Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı için neden bu kadar büyük bir sorun haline gelmiştir” sözlerine yer verdi.

“CUMHUR İTTİFAKI ADINA BBP AÇISINDAN ESKİŞEHİR’DE HİÇBİR PROBLEM YOKTUR”

MHP İl Başkanı Candemir’in açıklamalarını kabul etmediklerini söyleyen Baksan, “MHP kurumsal kimliği, teşkilatları ve sevenleri ile bizim için çok kıymetli bir siyasi partidir. Ancak şu da bilinmelidir ki bizi kale almayan bir makamı bizimde kale almamız beklenemez. MHP İl Başkanı tarafından yapılan açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Biz MHP İl Başkanı tarafından yapılan talihsiz açıklamaya ve seçim sürecinde bize karşı sergilenen olumsuz tavra rağmen tüm ilçelerdeki Cumhur İttifakı adaylarımızın ister AK Parti ister MHP olsun kazanmaları için elimizden gelen bütün gayreti sarf etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.