Eskişehir'de Cumhur İttifakı dağılıyor

Eskişehir'de Cumhur İttifakı dağılıyor
 Muhabir
MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Cumhur İttifakının bir bileşeni olan BBP’nin Cumhur ittifakına uygun hareket etmediğini söyledi.

Eskişehir’in Alpu İlçesi’nde yaşanan aday krizinin ardından Cumhur ittifakında ipler iyice gerildi.

MHP İl Başkanı İsmail Candemir, BBP’nin AK Parti’yle ittifak halinde ancak MHP ile ittifak halinde olmadıklarını beyan ettiğini söylediğini aktardı.

Sert ifadelerle BBP’ye yüklenen Candemir, “Cumhur İttifakı’nın iki ana bileşeni vardır. AK Parti ve Milliyetçi hareket Partisi. O arkadaşlar kendilerini oraya ait hissederler, hissetmezler onların problemleri. Çok da kaale almıyoruz” dedi.

“BİZE VERİLEN İLÇELERDE ADAY ÇIKARTMAK İSTEDİLER”

Cumhur İttifakı’nda BBP ile sıkıntılar olup olmadığına yönelik soruya yanıt veren Candemir,

“Büyük Birlik Partisi ne yazık ki bizim genel merkezlerimizin, genel başkanlarımızın onayladığı ve bize verilen ilçelerde aday çıkartmak istediler. 3 tanesinde geri çektik, aday çıkartmadılar ama Alpu’da bu ısrarlarına devam ediyorlar. Bu ister istemez bir sıkıntıya yol açıyor. Çünkü orada yapacağınız çalışmalarda BBP’nin adayının da geçmiş dönemlerde AK Parti’den belediye başkanı olması, görsellerinde Cumhurbaşkanı’nın, büyükşehir belediye başkanının resimlerini kullanması Alpu’da bir gerginliğe yol açıyor. Yoksa siyaseten bunun oy olarak bir karşılığı yok, biz bunu görüyoruz” dedi.

“KİMSEYLE PAZARLIK YAPMAYIZ”

BBP ile pazarlık yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine ise Candemir şöyle konuştu:

“Kimseyle bir pazarlık yapmayız. Sayın Genel Başkan başta olmak üzere Milliyetçi Ülkücü Hareket bu konularda pazarlık yapmaz. Biz bunlara kapalıyız. Biz al-ver siyaseti, ad pazarlığı yapmayız. Bir şey takdir edilmiştir, orası için iyi olacağına inanmışızdır. Bizim pazarlıklarla işimiz olmaz. Öyle bir pazarlık olmadı, olmaz da. Bize verilen 4 ilçede de böyle bir pazarlık yok zaten. Eskişehir’deki bütün ilçelerde araştırma yapıp, vatandaşların beklentilerini, sıkıntıları aldık. Bunları genel merkezlere ilettik, görüşmeler esnasında bu raporlar göz önüne alınıp bu ilçeler bize verildi. Çünkü o ilçelerde AK Partili arkadaşlarımız da o ilçelerin Milliyetçi Hareket Partisi’ne verilmesinin doğru olacağını düşündü” diye konuştu.

“BİR ÖNCEKİ DÖNEM GÖZ GÖRE GÖRE SEÇİM KAYBETTİK”

Alpu’da bir önceki dönem yaşanan sıkıntılardan bahseden Candemir,

Biz Alpu’da bir önceki dönem göz göre göre seçimi kaybettik. Rafet beyin adaylık ısrarından dolayı. Çünkü kaybedeceğimiz zaten belliydi. Kendisine karşı bir tepki vardı. Yanlış hatırlamıyorsam o dönem AK Parti teşkilatları istifa etti, ben teşkilatlarımı kapatmak zorunda kaldım. Çünkü ‘çalışmayacağız’ dediler. Öyle sıkıntılı bir süreç yaşamıştık. Seçime ittifaklar kazanmak için girer. Kazanabilmemiz için de Milliyetçi Hareket Partisi’ne verilmesini genel merkez gördü, verdi ama bu arkadaşın koltuk hırsını anlayamıyorum ben” diye belirtti.

BBP Cumhur İttifakı’na uygun davranmadığını ifade eden Candemir, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim açımızdan davranmıyor. Şu anda Alpu’da adayları var. AK Parti zaten Günyüzü ilçesini onlara bırakmıştı. Biz mesela orada onların yaptığını yapmadık. Bizim yapılan anlaşmalara karşı sadakatimiz, nezaketimiz vardır. Siyaseten bunlar doğru işler değil. BBP il yöneticileri dahil, ‘bizim MHP ile ittifakımız yok, biz onların aday olduğu yerlerde de aday çıkartırız’ diye kelimeler kullanıyorlarmış. Çıkartabilirler, bizim için sıkıntısı yok ama biz attığımız imzanın, verdiğimiz sözün arkasında dururuz. Cumhur İttifakı gelen başkanları ne demiş biz buna uygun hareket ediyoruz. Herkesten de buna uygun hareket etmesini bekliyoruz. Kendilerinin söylemleri AK Parti’yle ittifak halinde olduklarını, bizimle ittifak halinde olmadıklarını beyan ediyorlar. O onların problemi. Cumhur İttifakı’nın iki ana bileşeni vardır. AK Parti ve Milliyetçi hareket Partisi. O arkadaşlar kendilerini oraya ait hissederler, hissetmezler onların problemleri. Çok da kale almıyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum