Eskişehir'de erken seçim sesleri

Eskişehir'de erken seçim sesleri
CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, yerel seçimlerin ardından seçim değerlendirmelerinde bulunarak CHP’nin göstermiş olduğu başarıyı dile getirdi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerini değerlendiren CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, yerel seçimlerin ‘iktidarın güven oylaması’ olduğunu ifade ederek iktidarın bu güven oylamasından geçemediğini belirtti. Yalaz, erken seçim istediklerini vurguladı.

“BİZ BAYRAMDAN SONRA GENEL SEÇİM SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ”

“Hem Türkiye’de hem de Eskişehir’de CHP yerel seçimlerde çok büyük bir başarıya imza attı” diyen Yalaz, “Bu bizim beklediğimiz bir sonuçtu. Pazar günü itibarıyla umut yeşerdi.1 Nisan itibarıyla CHP’nin iktidar yürüyüşü net olarak başlamıştır. Bundan sonra CHP sokaklarda siyaset yapacaktır. CHP, işçinin emekçinin, emeklinin derdine çare olmaya, ezilen bütün kesimlerin sesi olmaya, onlar için umut aşılamaya devam edecektir. Bir sonraki yürüyüş iktidar yürüyüşüdür. Bir seçim biter bir seçim başlar. Biz Bayramdan sonra genel seçim sürecini başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlçelerdeki başarılarına da dikkat çeken Yalaz, 74 yıl sonra Sivrihisar’ı kazandıklarının vurgusunu yaparak, “74 yıl sonra Sivrihisar’ı kazandık. Sivrihisar’daki durumdan dolayı çok memnun ve mutluyuz. Bu çok büyük bir başarıdır. Alamadığımız yerlerden dolayı içimizde bir üzüntü var. bir sonraki yerel seçimlerde oraları da alacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“HALK İKTİDARA KIRMIZI KART GÖSTERMİŞTİR”

Erken seçimi net olarak istediklerini belirten Yalaz, bu seçimin iktidar için bir güven oylaması olduğunu söyledi. Yalaz, “Biz erken seçim istiyoruz. Bu seçimler iktidarın güven oylamasıydı. İktidar güven oylamamasını geçememiştir. İktidar bir yıllık bir süre geçmediği halde, yapılan genel seçimler sonrasında yapılan yerel seçimlerde çok ciddi oy kaybına uğramıştır. Halk yeni bir yüz istemektedir. Yeni bir yönetim anlayışı halkçı, sosyal, onların derdine derman olabilecek, bir yönetim istemektedir. Halkın derdine kulağını kapatanlar, artık bu ülkeyi yönetemezler. Halkın verdiği en önemli mesaj budur. İktidara sarı kart gösterin dedik, halk iktidara kırmızı kart göstermiştir. Bu iktidar güven oylamasından geçememiştir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum