Eskişehir’den Can Atalay'a özgürlük talebi

Eskişehir’den Can Atalay'a özgürlük talebi
Milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinde tutulan TİP Milletvekili Can Atalay için ‘’Özgürlük yürüyüşü’’ gerçekleştirilirken Eskişehir’den de destek verildi.

TİP’in tutuklu milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi talebiyle başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü ’nün 11'inci gününde Eskişehir TİP üyeleri Doktorlar Caddesinde basın açıklaması yaptı.

Örgüt üyeleri tarafından “Can çıkacak, Hatay’ın hesabı sorulacak” sloganları atıldı.

Açıklamayı yapan TİP Eskişehir İl Yönetimi adına Hasan Toprak, “Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu yarın önemli bir karar verecek. Halen hukuksuz biçimde Silivri zindanında tutulan Hatay milletvekilimiz Can Atalay hakkında bir karar verilecek. Can Atalay hakkında kesin bir gerçek bulunuyor: Atalay’ın vekil adaylığı hukuka uygun şekilde olmuştur, Hatay halkı tarafından seçilmiştir, TBMM İnsan Hakları Komisyonunun üyesidir, danışmanları vardır, vekillik görevini yapması önünde hiçbir engel yoktur ve hukuksuz şekilde cezaevindedir. Anayasa Mahkemesi’nin bu basit ve kesin gerçeği tespit etmesi gerekir. Anayasa’nın açık hükümleri bunu gerektirir” diye konuştu.

Meselenin yalnızca Can Atalay meselesi olmadığını, cezaevinde siyasi fikirleri nedeniyle bulunan bütün tutsakların serbest bırakılması gerektiğini belirten Toprak, bir hukuk katliamı olarak nitelendirdiği Gezi davasında hükümlü bulunanların da derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanı’nın gezi davasına yönelik sözlerine de değinen Toprak, “Adalet Bakanı, önce hukuk devletinden bahsedip sonra da, Gezi’yi terörle bağdaştıran sözler söyleme cüretini göstermiştir. Gerekçesi de insanların ölmesiymiş. Adalet Bakanı kendine gelmelidir. Gezi’de dostlarımız, kardeşlerimiz polis kurşunuyla, iktidar yanlılarının saldırısıyla katledilmiştir. Adalet Bakanı, ağzından çıkan sözlerin anlamını bilmiyor olabilir. Ama biz biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

"İKTİDAR SUÇ İŞLEMEKTEDİR"

İktidarın dünyanın en kitlesel ve barışçıl eylemine saldırarak suç işlediğini ifade eden Toprak, sorumluların er ya da geç yargılanacağını belirtti. Toprak, “Bu halk mücadelesinden, haklarından, özgürlüklerinden, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında insanca bir yaşama kavuşma özleminden asla vazgeçmeyecek. Hatay Can’a kavuşacak. Yürüyüşümüz büyüyecek. Kazanacağız ve Türkiye bu kirli, kokuşmuş düzenden, onun siyasetinden, siyasetçilerinden ve bu Saray iktidarından kurtulacak. Söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :