“Eskişehir’in potansiyelini ortaya çıkarmak mümkün”

Belediyelerin 1 yıllık performansını değerlendiren DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanı Resul Ertürk, şehirdeki trafik sorunlarına dikkat çekti.
Ertürk, “Bugün çevre şehirlerimize baktığımızda, örneğin Bursa’ya ve Ankara’ya, çok daha fazla alt geçit yapıldığını ve kavşakların daha verimli kullanıldığını görüyoruz. Ancak Eskişehir’de trafik sorunu hâlâ çözülebilmiş değil. Çevre yolundaki yoğunluk, özellikle işe giriş ve çıkış saatlerinde büyük bir problem olmaya devam ediyor. Şehir içi trafiğinde de benzer bir durum söz konusu. DEVA Partisi olarak bizim de bir önerimiz var. Yapay zeka ile güçlendirilmiş bir trafik ışıklandırma sistemi, trafiğin rahatlamasına katkı sağlayabilirdi. Ancak bildiğim kadarıyla bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadı. Eskişehir’de de olumlu gelişmeler de var. Doğru yapılan işleri de takdir ediyoruz. Örneğin, kent lokantaları, önceki dönemde Eskişehir’de böyle bir uygulama yoktu. Şimdi olması son derece olumlu bir gelişme. Halkın ekonomik anlamda zorlandığı bu süreçte, en azından emeklilerimiz, yaşlılarımız, evde yemek yapamayan kesim bu lokantalarda bir öğün yemek yiyebiliyor. Bu noktada iyi örnekler var ama yeterli değil. Çünkü Eskişehir’in yapısal sorunları çok daha büyük Bursa’daki trafik sorununun daha yapısal çözümlerle giderildiğini görüyoruz. Eskişehir’de de benzer adımlar atılmalı. Yatırımların giderek artması gerekiyor. Ancak bir yandan da iktidarın belediyeler üzerindeki baskısını hissediyoruz. Sürekli incelemeler, denetimler yapılıyor. Şartlar zor olabilir, ama bu şartlara rağmen Eskişehir’in potansiyelini ortaya çıkarmak mümkün” diye konuştu.
“TABLO GİDEREK AĞIRLAŞIYOR”
Son 1 yıldır ekonomideki tablo giderek ağırlaşmaya başladığını ifade eden Ertürk, Halkın alımın gücünün daha fazla düştüğünü dile getirdi. Ertürk, “Asgari ücrete yapılan zam oranı zaten sürecin kırılma noktasıydı. Çünkü enflasyonun yüzde 50’lerde olduğu bir ortamda, çok daha düşük bir artış oranıyla ve ara zam yapılmadan asgari ücret belirlenince, bu durum halkın belini büktü. Emekliler, bayram ikramiyelerinden biraz umutluydu. En azından burada bir rahatlama olacağını düşünüyorlardı. Ancak burada da beklentileri karşılamayan bir artış yapıldı. Emekli bayram ikramiyesi 4 bin liraya çıkarıldı. Buradan iktidara sormak lazım, bin liralık artışla bir markete gidildiğinde ne kadar ihtiyaç karşılanabilir. Bu zam ya da ilave verilen haklar halk nezdinde yeterli görülmüyor ve bu yüzden ciddi şikayetler var. Özellikle emeklilerin çok zor durumda olduğunu söyleyebilirim. Emeklilerin yaşam koşulları mutlaka iyileştirilmeli. Bunun yanında, genel olarak tüm çalışan kesim de mevcut ekonomik tablodan rahatsız. 14 Mart Tıp Bayramı ancak sağlık çalışanlarının bayram kutlamak yerine eylem yapıyor. Bu durum, onların mevcut koşullardan ne kadar rahatsız olduğunu açıkça gösteriyor. Sağlık sektöründe hem hizmet verenler hem de hizmet alanlar şikayetçi. Doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Özgür, rahat ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanmalı ki halk ile doktorlar karşı karşıya gelmesin” diye konuştu.
Kaynak: Haber Merkezi