DP'den AK Partili Süleyman Reyhan'a sert sözler

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, haftalık pazar toplantısında emeklilerin yaşadığı sıkıntıları ve AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan'ın belediyeye karşı suçlamalarını gündeme getirerek iktidarı eleştirdi.
"EMEKLİ ÖLMEKTEN BETER YAŞIYOR"
"Türkiye kendi gerçeklerini ört bas etmektedir" diyen Özcan, " Bir emeklimiz 7 bin 500 lira maaş aldığının ve ev kirasının 4 bin liradan 7 bin 500 liraya çıktığını söyledi. Bir ayda ne yiyeceğini içeceğini, nasıl yaşayacağını, ekmeğini nasıl alacağını bana gözyaşlarıyla anlattı. Türkiye'nin bu reel politiğinden başka gerçeği yoktur" ifadelerini kullandı.
Özcan, şöyle devam etti:
"Bugün emeklinin ölmesi en mantıklı şey gibi görülüyor. Çünkü 7 bin 500 lirayla bir emekli ölmekten beter yaşıyor. Bundan dolayı hükümet Türkiye'nin gerçeğini görerek hareket etmelidir."
"DURUMUMUZ OLDUKÇA VAHİM"
Eskişehir'de askıda ekmek için vatandaşların fırın önünde kuyruk oluşturduklarını anlatan Özcan, "Hiç bir vicdan bedava ekmek almak için beklemez ama biz insanlarımızı bu noktaya getirdik. Bekleyenlerin hepsi Türk vatandaşı ve emeklisiydi. Bu memlekete 30-40 yılını vermiş bir emekli fırın kuyruğunda ekmek bekliyorsa bu hepimizin utancıdır. 14 Mayıs'ta oy verenlerin utancı olmalıdır. Durumumuz oldukça vahim" sözlerine yer verdi.
ÖZCAN'DAN AK PARTİ'Lİ REYHAN'A SERT ÇIKIŞ
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan'ın suçlamalarına sert eleştirilerde bulunan Özcan, "Çıkmış AK Parti il başkanı metrekareye düşen yağmurla İstanbul’u kıyaslayıp belediyeyi suçluyor. Önce siz herkesin şikayetçi olduğu yolları bitirin, sonra belediyeyi suçlayın. Önce açın karnını doyurun, yolsuzluklara haksızlıklara karşı gelin, sonra kalkın başka şeylerde başka kurumları suçlayın. Bu taşkınlar AK Parti belediyesinde olsaydı ne diyecektiniz? Allah'tan geldi diyecektiniz. İnsanları açlıkla karşı karşıya bırakıp her şey Allah'tan deme kolaylığını gösteriyorsunuz" şeklinde konuştu.
"İŞİNİZE BAKIN"
"Doktor ihraç edip çoban alan bir ülke haline gelmişsek bunun ötesinde konuşulur bir laf olmamalıdır" ifadelerini kullanan Özcan, Ankara'da yaşanan terör saldırısına da değinerek sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Meclise 100 m mesafedeki bir yerde güvenliği sağlayamıyor, milletin karnını doyuramıyorsunuz ama 'biz ülkeyi güzel yönetiyoruz' diyorsunuz. Biz de buradan 'hadi oradan işinize bakın' diyoruz."