“İktidara bayram hediyesi verdik”

“İktidara bayram hediyesi verdik”
 Muhabir
31 Mart 2024 seçimlerinden çıkan sonuçlara ve siyasilerin söylemlerine göre Türkiye’de seçmen bir ‘tepki’ ortaya koydu.

Aylardır hak arayışlarını alanlarda sürdüren emeklilerin yerel seçim hazırlıkları döneminde tek bir söylemi vardı; “sandıkta hesap soracağız”. Yerel seçimlerden çıkan sonuçları değerlendiren DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru ve Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı; emeklilerin, gençlerin kısacası vatandaşların sandıkta gücünü gösterdiklerini kaydetti.

“ÜLKENİN EMEKLİSİ, EMEKÇİSİ, GENCİ TEPKSİNİ GÖSTERDİ”

“Emekliler, gençler, çalışanlar maddi ve manevi anlamda çok zor durumda” diyen Hatice Kılıç, “Şimdi bayram geliyor emeklilerin torunlarına bir mendil alacak gücü kalmadı geçim derdinden. Öğrenciler öyle, memlekete dahi gidemiyorlar pahalılıktan. Ülkenin genci, emeklisi, emekçisi bu seçimde tepkisini gösterdi. Aptal olmadığımızı bilsinler. Kimse bize sadaka vermez, insanca yaşamak istiyoruz. Birlik ve beraberlikle bu ülkeyi kurtarmamız gerekiyor. Halk burada gücünü gördü. Bundan sonra da haklarımızı alana dek mücadeleye devam edeceğiz ve en sonunda kazanacağız. Bize bayram ikramiyesi, hediyesi veriyordu bu seçimlerde biz iktidara bayram hediyesi verdik” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM NETİCESİNİ DEĞİŞTİRMEYİ SAĞLADILAR”

Arif Duru ise, “Seçimden önce yaptığım beyanatta; beraberliğe çağırdığımızı, bu seçimde de kendilerinin yoğun bir çalışma süreci içine girmesiyle seçimin neticesini değiştirmeyi sağlamışlardır. Milletin vermiş olduğu bütün kararlara saygılı olunması gerektiğini düşünüyorum, demokrasinin icabı budur. Bütün seçilenlere başarılar diliyorum” dedi.

“SANDIKTA HESAP SORDUK”

Tüm Emeklilerin Sendikası olarak ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir 'de de sürekli emekli hakları ve talepleri için alanlarda olduklarını söyleyen Ali Paşa Şanlı, “Sesli duyuru ve çağrı ile birlikte 15 bin bildiri dağıttık. Emekliler olarak haklarımızı yok sayanlardan sandıkta hesap soracağımızı bildirmiştik. Onun gereğini yaptık. Bundan sonra hakkimiz olanları almak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Mutlaka kazanacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.