İYİ Parti Çifteler Başkanı Serat Çetin, DSİ’ye çağrı yaptı

İYİ Parti Çifteler Başkanı Serat Çetin, DSİ’ye çağrı yaptı
İYİ Parti Çifteler Başkanı Serat Çetin, Sakaryabaşı göletindeki kaçakların giderilmesi için DSi’ye çağrıda bulundu.

İYİ Parti Çifteler Başkanı Serat Çetin Sakaryabaşı’nın ana göletinde kaçaklarının DSİ tarafından yapılmamasına tepki gösterdi.

Sakaryabaşı’nın ana göletinde ve Kırkkız gözesinde kaçaklar ve su azalmasının var olduğunu ifade eden Çetin, bölgedeki mesire alanındaki göletin boşaldığı da hatırlattı.

Çetin, “Bölgenin sorumluluğu DSİ’yi ait olmasına karşın, DSİ 3 buçuk senedir bölgede herhangi bir çalışma yapmamaktadır. Son olarak AK Parti İlçe Başkanı’nın konuyla ilgi yaptığı bir basın açıklamasını hayretlerle karşıladık. Sayın mevkidaşım bölgede herhangi bir su azalması olmadığını ifade etmiştir. 2020 yılındaki Haziran ayı ölçümünde saniyede 3 bin 658 metreküp su akışı varken, 2024 Ağustosundaki ölçümlerde saniyede 2 bin 119 metreküp olarak ölçüldüğü açıklanmıştır. AK Parti Çifteler İlçe Başkanı buna göre yüzde 7’lik bir azalma tespit edildiğini ifade etmiştir. Ya onlar matematikten anlamıyor ya da aklımızla dalga geçiliyor. Çünkü hesap ortadadır ve AK Partili mevkidaşımın söylediklerine göre zaten yüzde 7’lik değil, yaklaşık yüzde 45’lik bir azalma olduğu açıktır. Ayrıca DSİ’nin ağzıyla yapılan bu açıklamada, söz konusu kurumun bölgede bir çalışma yürüttüğü söylenmesine karşın, bütün Çifteler halkının da şahit olduğu üzere DSİ 3’üncü Bölge Müdürlüğü herhangi bir çalışma yapmamıştır. Çitelerimizin göz bebeği olan mesire yerinin, eski güzel günlerine getirilmesi için acilen çalışmalar yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

“Yetkileri Vazifelerini Yapmaya Davet Ediyoruz”

Bu konuda gerekli çalışmaların yapılması için CHP’li Çifteler Belediyesi’ne izin verilmediğine kaydeden Çetin, Çifteler’de sadece son 1 senedir CHP’li belediye olmasına karşın ve bundan önce Çifteler’de Cumhur ittifakı belediyesi olmasına rağmen, DSİ’nin yine bir çalışma yapmadığını söyledi. Çetin, “Özetle DSİ’nin bölgeyi düzeltmek için herhangi bir çalışma yapmadığı, çalışma yapılmasını engellediği açıktır. Ülkemizde ve dünyada genel bir su sorunu olduğu açıktır. Elbette Eskişehir’in su sorunun çözülmesini hepimiz istiyoruz. Ancak bunun çözümü, zaten kısıtlı imkanlara sahip olan Çifteler’in suyunun alınması olamaz. Çiftelerin hem tarım ekonomisinin hem de doğal yaşamının kaynağı olan kısıtlı su kaynaklarımızın alınmasını istemiyoruz. Öte yandan Büyükşehir Belediye yetkililerinin, Çifteler’in suyunun yalnızca kış aylarında alınacağına ilişkin açıklamaları da dikkatlerimizi çekiyor. Bu açıklamalar Çifteler halkını tatmin etmemektedir. Çünkü bir kere buradan su alınırsa, yaz ve kış aylarında buranın suyu hep kullanılacaktır. Çifteler’in doğal ve ekonomik kaynaklarının sorumsuzca harcanmaması için, yetkilileri sorumlu olmaya ve vazifelerini yerine getirmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Etiketler :